CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Mioara Timofte         Ediţia nr. 1873 din 16 februarie 2016        Toate Articolele Autorului

POETUL, CREDINȚA ȘI ÎNCREDEREA I
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
POETUL, CREDINȚA ȘI ÎNCREDEREA 
  
  
Mit, 
  
prima noastră întâlnire nu a fost nicidecum o întâmplare, ci Stăpânul Universului a vrut să fie așa, pentru că m-a văzut cum de o veșnicie rătăceam prin Univers în căutarea unui înger păzitor și nu bănuiam că, cineva, plecat pe urmele mele (sau poate eu eram plecat pe urmele lui) era cu inima în poziţie de tragere, gata să mă împuşte cu întrebări sau cu răspunsuri cioplite anume din sfințenia Pietrei Carpaților, suflecată a trudă, așa cum și eu eram cu inima în poziție de tragere, gata să-l împușc cu răspunsuri sau cu întrebări cioplite din aceeași piatră a sufletelor pereche. În cele din urmă, cărările ni s-au încrucișat la Poarta sărutului și nu m-am putut feri din fața glonțului său sentimental, așa cum nici el nu s-a putut feri din fața glonțului meu sentimental, că nici unul dintre noi nu am mai știut cine e îngerul și cine-i cel păzit și ale cui sunt gloanțele ce ne mărturisesc. Și l-am întrebat: 
  
– De ce ai intrat personaj principal în rugăciunea mea din Duminica religiei mele pe care o slujesc cu credință? 
  
Sau poate că el m-a întrebat și eu, auzindu-l, cu sufletul deschis, i-am repetat întrebarea. Și îngerul mi-a răspuns (ori poate că eu i-am răspuns lui): 
  
– Pentru că ești bolnav de iubire și pentru așa ceva nu există vindecare, ci numai încredere. 
  
Mit, așa a fost prima noastră întâlnire în fața Porții Sărutului. Când tu mi-ai spus (sau poate eu ți-am spus) că în ceea ce privește credința și încrederea, acestea nu pot exista decât împreună. 
  
Mai ții minte, Mit? 
  
Să nu uităm asta niciodată! 
  
Ermit 
  
DISCIPOLUL, CREDINȚA ȘI ÎNCREDEREA 
  
  
Ermit, 
  
credința ta într-o trăire mai de profundă ca însăși cea care face Universul să se miște, îmi dă încrederea că omenirea mai are o șansă. 
  
Pur și simplu pentru că această credință – în unicitatea ei - există. 
  
Și cum ar putea să nu fie așa când însuși Creatorul Universului și-a dat binecuvântarea pentru existența ei. 
  
Sufletele gemene, așa cum au fost binecuvântate sau blamate ale noastre, se vor căuta veșnic în încercarea de a se afla măcar o dată la timpul și în spațiul potrivit. 
  
Dar cine suntem noi, bieți muritori, trecători prin această viață, să-i cerem Creatorului Universului să ne arate când va fi timpul sau locul potrivit pentru miraculoasa întâlnire? 
  
Nu pot să nu mă întreb ce am făcut să merit trăiri atât de puternice? 
  
Mă tem că nu voi fi demnă de piedestalul pe care credința ta m-a așezat, Ermit. 
  
Căderea de la o astfel de înălțime ar putea să mă spargă în atât de multe firmituri încât nici măcar încrederea ta nemărginită în iubirea tămăduitoare nu ar mai putea să le strângă la un loc. 
  
Taifunul din trăirile tale le-ar amesteca în nisipul plajelor și atunci ți-ar mai trebui câteva vieți pentru ca să le poți aduna pe toate, firmitură cu firmitură, să mă clădești din nou, să mă găsești din nou, să mă creezi din nou. 
  
Roagă-te pentru mine, Ermit, în fiecare Duminică a religiei tale, pentru ca să rămân ce-am fost mereu, pentru că ai creat tu, 
  
Mit 
  
Referinţă Bibliografică:
POETUL, CREDINȚA ȘI ÎNCREDEREA I / Mioara Timofte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1873, Anul VI, 16 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mioara Timofte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mioara Timofte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!