CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Mioara Hususan         Ediţia nr. 2408 din 04 august 2017        Toate Articolele Autorului

Mioara HUSUSAN - PRINTRE RÂNDURI... (ARGUMENT)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto:  
„Poezia este un fel de muzică,  
trebuie să o auzi ca să o apreciezi”.  
(Voltaire)  
 
De ce „Printre rânduri, printre gânduri, printre oameni”? Pentru că aşa s-a născut această antologie. În prima fază, versurile şi-au luat zborul în eter, pe unde radio, apoi s-au conturat în volume, autorii bucurându-se de succes şi mediatizare în diverse reviste. Acest proiect, dorit de mult timp, s-a conturat abia acum, într-o primă ediţie.  
 
„De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica” (Emil Cioran). Poezia este, ea însăşi, o muzică a sufletului. Pornind la acest drum, am fost conştientă că nu va fi uşor. Oamenii, în general, au caractere şi principii de viaţă diferite, dorinţe, vise, idealuri proprii. Din acest motiv, am afirmat că nu este o lucrare uşoară, căci e dificil să-i mulţumeşti pe toţi autorii antologiei, însă cei prezenţi în acest volum sunt animaţi de aceeaşi dragoste pentru CUVÂNT.  
 
Ce ţel poate atinge o carte? Cărţile sunt pietre de temelie spre o altă dimensiune, cea a frumosului din fiecare. În momentul când iubeşti şi respecţi cartea, te reîntorci la lectură, cauţi locul unde găseşti visul, emoţia, nostalgia şi ideea de sine a nostalgiei, ca act de comunicare. Între paginile acestei cărţi nu veţi găsi poveşti cu zâne şi feţi - frumoşi, ci versuri inspirate din viaţă, trăiri şi sentimente unice. Printre rânduri, veţi descoperi oameni care se strecoară printre cuvinte şi aleg din ele frumosul, în starea lui literară, stări sufleteşti, speranţă.  
 
Nu de puţine ori, m-am regăsit în versurile promovate de-a lungul timpului, iar gândul că există oameni asemeni mie, m-a determinat să continui munca de realizator al emisiunii care poartă titlul acestui prim volum. Printre rânduri, printre gânduri, printre oameni, este un loc unde oamenii pot vedea frumosul care există în cei de lângă ei. Acest volum nu este întâmplător. Cu siguranţă, te va atrage şi te va capta într-o lume a muzelor.  
 
Antologia de poezii, intitulată sugestiv Printre rânduri, printre gânduri, printre oameni, te va purta pe un tărâm de poveste, tărâm al cărui erou principal este fiecare dintre noi. Vei găsi povestea satului natal, iubirea pierdută, căreia i-ai dedicat gândul, vei găsi, în doar trei rânduri de haiku, o lume întreagă sugestionată parcă dincolo de cuvinte.  
 
Mulţumiri autorilor care au dat curs acestui prim volum: Lavinia Bud, Elena Căruntu, Camelia Cristea, Dacina Dan, Vasilica Grigoraş, Mioara Hususan, Costache Năstase, Ioan Popoiu, Constanţa – Doina Spilca, Nina Tărchilă şi Volodea Gavril.  
 
O poezie vie, plină de intensitate, deşi cu stiluri diferite, se reuneşte pe tărâmul mirific al versului. De data aceasta, poezia este cea care ne uneşte. Dragostea şi respectul fiecăruia, al unuia pentru celălalt. Sunt oameni care se întâlnesc în timp, aparent întâmplător. Însă nimic nu e aparent, nimic nu e întâmplător. Undeva, cândva, în Univers, două bobiţe de praf de stele s-au unit, bobiţe care pot fi eu, tu sau oricare dintre noi. Au alergat prin tot cerul şi au promis să nu se piardă. Nu s-au pierdut şi s-au legat în cuvinte. Cuvinte care revin către noi şi pe care tu, acum, le citeşti. Să-ţi doresc timp să poţi intra în lumea lor?  
 
Uneori, oamenii se întâlnesc! Uneori, oamenii rămân! Aparent întâmplător, aparent la timp. În realitate, prin această antologie, frumosul învinge şi cunoaşte lumina. Lumina tiparului şi a lecturii. Lumina timpului, sub care această poezie, ca aspiraţie spre zbor a sufletului, va dăinui sau nu. Timpul, acelaşi prieten şi duşman tăcut al fiecăruia. Timp care fuge Printre rânduri, printre gânduri, printre oameni!  
--------------------------  
Mioara HUSUSAN  
Slimnic, Sibiu  
3 august 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Mioara HUSUSAN - PRINTRE RÂNDURI... (ARGUMENT) / Mioara Hususan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2408, Anul VII, 04 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mioara Hususan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mioara Hususan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!