CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Mihai Neagu         Ediţia nr. 2767 din 29 iulie 2018        Toate Articolele Autorului

Mihai NEAGU - BOOKLOOK! REVISTĂ INTERNAŢIONALĂ DE LITERATURĂ UMORISTICĂ Nr.23/2017 (43)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Periodicul se deschide la cel mai înalt nivel cu poezii semnate de Lucian Blaga, Ion Minulescu, Nina Cassian, Nichita Stănescu, Alexandru Macedonschi, Cincinat Pavelescu, după care intrăm în contemporaneitate cu Eugen Deutsch auto al ciclurilor umoristice „Vesela istorie” şi „Invitaţie la operă”. Urmează „Catrene caniculare” semnate de Georgeta Paula Dimitriu, Gh. Bălăceanu, Viorel Martin, Ioana Voicilă Dobre, Mariana Dobrin, Vero, Giuseppe Navarra, Nicolae Bunduri, N. Mihu, Corneliu Berbente. Mai la vale intervine Mihai Batog-Bujeniţă cu textul teoretic „Despre unele aspecte critice în domeniul epigramatic”, dar şi cu exemplificări ritmate sub titlul generic „Supersonice de râs”.  
 
Poeticul „Dialog peste timp” este susţinut de Mircea Trifu şi Eugen Deutsch, dar şi de Leu Gheorghe ajutat de E.Deutsch. Versuri umoristice mai semnează Vasile Unguraşu, iar proză de aceeaşi factură – Dorel Schor şi Nicolae Viziteu (acesta din urmă, de fapt, aforisme vesele). Caricaturi desenează pentru acest număr Costel Pătrăşcan, Andy Ceauşu, Cristinel Vecerdea, Edi Mattes din Israel. Andy Ceauşu din Israel ne propune o variantă la „Scufiţa Roşie, Basm comunist”.  
 
Elena Mândru semnează un sonet, un rondel şi mai multe epigrame. Eugen Deutsch semnează mai departe „Pseudo-cronici literare” ritmate, după care urmează un zapis greu de descifrat datorită scriiturii gotico-slavoneşti şi „Fabula naivelor” de Carmen Antoaneta Marcean. În continuare parodii de Mihai Haivas şi Elena Mândru, premiate la Alba Iulia.  
 
Din volumul „Nu râdeţi că-i chiar aşa!”, Gheorghe Bălăceanu a ales pentru acest număr al revistei proza „Eşti slab, domnule…!  
 
La nouă mai, de ziua Europei, a avut loc la Iaşi un concurs de epigrame europene. Au fost distinşi cu premii şi menţiuni: Nona Chiriac, Gianina Borhan, Cătălina Cârmaciu, Andreea Raluca Macare, Alexandra Prisăcariu, şi Smaranda Epure.  
 
Mihai Haivas publică 13 epigrame „Cu maniere profesorale” şi mai selectează 12 din literatura franceză de gen. Carol Feldman din Israel publică „Unu Moiche, Monolog despre poşta care e din zi în zi mai rea. Rubrica „ Să zâmbim împreună cu clasicii” conţine poezii umoristice de Al. O. Teodoreanu şi George Topârceanu. Eugen Albu semnează un grupaj de epigrame sub titlul „Proşti, proşti, dar mulţi”, iar Ioaan Hodaş versifică „Umorul filosofic”. Urmează epigramele compuse de colegi pentru volumul „Râu de scântei” de Constantin Profir. Culiţă cel iute de peniţă (Nicolae Viziteu) publică „Viziteisme”. Pagina „Dialog în terţine” poartă semnăturile lui Gh. Leu şi Eugen Deutsch. Urmează „Quasi fabule sub semnul frunzei de arţar” semnate de Melania Rusu Caragioiu, vicepreşedintă a cenaclului epigramiştilor „Păstorel Teodoreanu” din Montreal, Canada. Alte două scurte fabule sunt semnate aici de Ion Diviza şi Alexandru Clenciu.  
 
Pagina „Un juvete năzdrăvan” conţine 13 epigrame de Janet Nică. Mai departe, alte două poezii umoristice olteneşti semnează fermecătoarea poetă Any Drăgoianu. Urmează cinci pagini de epigrame semnate de Constantin Mândruţă, Angela Pistol, Dumitru Ivas, Aurel Baican, Georgeta Paula Dimitriu, Mihai Stancu, Constantin Profir, Mihai Constantin-Ticu, Liviu Kaiter din Constanţa şi ion Diviza din Chişinău.  
 
În continuare, Violeta Cuturescu publică proza umoristică-elegiacă „Conspiraţia”, iar Mihai Batog-Bujeniţă sub o fotografie a sa din tinereţe, când mai zbur(d)a, publică următorul catren: „De ziua nunţii noastre-ţi scriu/Acum după un sfert de veac/Căci, iată, teoretic, ştiu/ Ce practic nu mai pot să fac!” Cornel Udrea semnează în continuare proza „Pasărea mălai visează”, după care, la pagina de debut, Constantin Munteanu este prezent cu „Balada unui greier foarte mic”. Ina Simona Cârlan din Italia publică proza „Smocul descântat. Scurt tratat de pupilologie”. Ultimele epigrame din acest număr sunt semnate de Ştefan Alexandru - Al. Saşa. Ultima pagină găzduieşte „Bune despre umor mai ales că aparţin clasicilor” conţinând şi 11 beneficii ale râsului. Nu putem încheia fără a evidenţia calitatea excelentă a fotografiilor color.  
------------------------  
Dr. Mihai NEAGU  
directorul Bibliotecii Române din Freiburg, Germania  
în Buletinul Bibliotecii Române:  
„Studii şi documente româneşti”  
vol. V (XXVI) serie nouă 2018.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Mihai NEAGU - BOOKLOOK! REVISTĂ INTERNAŢIONALĂ DE LITERATURĂ UMORISTICĂ Nr.23/2017 (43) / Mihai Neagu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2767, Anul VIII, 29 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihai Neagu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Neagu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!