CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Misiune specială
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-o lume în care traficul, contrabanda şi evaziunea îşi fac de cap nestingherite, undeva, într-un stat din Europa, serviciile speciale au decis că a venit vremea să ia taurul de coarne şi să readucă lucrurile în ordinea lor firească.  
 
Comandantul Secţiei 64 îi convocă Luni la prima oră, pe cei mai buni doi agenţi de teren, pentru a le explica într-o întâlnire fulger în ce va consta următoarea lor misiune sub acoperire, operaţiune al cărei deadline este exact peste trei săptămâni. Nici o zi în plus.  
 
Deghizaţi în consumatori, agenţii 009 şi 047 au început chiar din aceeaşi zi să ia contact cu zona tenebroasă în care traficanţii îşi comercializau marfa. Punând în valoare abilitatea de a comunica pe limbajul dealerilor, calitate dobândită în cadrul cursurilor speciale de pregătire, coordonate chiar de către un fost dealer, racolat între timp de către echipa specială, celor doi agenţi nu le-a fost greu să câştige uşor-uşor încrederea traficanţilor.  
 
Dând la schimb câteva mici detalii din viaţa lor de consumatori, au obţinut la rândul lor informaţii preţioase despre provenienţa mărfii, modalitatea de transport a acesteia, precum şi despre alte persoane implicate în buna funcţionare a celor două reţele. Agentul 009 i-a destăinuit spre exemplu dealerului său modul în care consuma marfa în weekenduri, în sânul grupului său de prieteni apropiaţi. Agentul 047 i-a mărturisit celuilalt dealer că preţioasa marfă livrată îi furniza partenerei sale o stare de profundă relaxare, uneori chiar de extaz, fapt ce-i permitea lui să o manipuleze emoţional cu o destul de mare uşurinţă.  
 
Iată că a sosit şi mult aşteptata zi „Z”, zi în care urma să se decidă turnura finală a misiunii. Cei doi agenţi au pornit-o ca de obicei spre locurile de întâlnire cu dealerii, însă de această dată aveau asupra lor bani special marcaţi, pentru identificarea ulterioară cu uşurinţă a acestora şi, în plus, erau „blindaţi” cu microfoane şi camere de filmat ultraperformante, montate bine mascat în îmbrăcăminte.  
 
Exact în momentul în care s-au realizat tranzacţiile, din pâmânt, din iarbă verde, ca nişte veritabili ninja, au apărut echipele speciale de mascaţi, surprinzând dealerii în plin flagrant, încătuşându-i şi citindu-le rapid drepturile.  
 
Fiind informat despre faptul că misiunea a fost încheiată cu succes, comandantul s-a decis să mai treacă o dată în revistă comunicatul de presă care urma să informeze neîntârziat comunitatea: „Punând înaltul lor profesionalism în slujba cetăţenilor, membrii secţiei speciale au reuşit să destructureze în mai puţin de trei săptămâni două reţele importante de traficanţi...”  
 
Cu scrâşnet de roţi şi cu sirena pornită, în faţa secţiei speciale s-a oprit autospeciala din care au fost scoţi, pe rând, dealerul agentului 009 şi dealerul agentului 047, împreună cu preţioasa lor marfă: trei legături de pătrunjel, respectiv două buchete de flori de câmp şi unul de lavandă...  
 
Referinţă Bibliografică:
Misiune specială / Mihai Manolescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3192, Anul IX, 27 septembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Mihai Manolescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Manolescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!