CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

021BÂZ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Bună ziua! Aţi sunat la linia telefonică special dedicată problemelor generate de prezenţa tânţarilor la noi în urbe! 
  
Prin continuarea apelului vă daţi acordul privitor la posibilitatea înregistrării acestuia, în scopul îmbunătăţirii serviciilor furnizate. 
  
- Dacă aţi apelat din greşeală această linie, problema dumneavoastră fiind legată de prezenţa pe teritoriul municipiului a căpuşelor, şobolanilor, maidanezilor, sau a altor insecte/dăunătoare/animale nedorite, ţinem să vă informăm că încă nu am deschis linii telefonice pentru astfel de probleme. 
  
Putem însă să vă ţinem la curent cu înfiinţarea pe viitor a acestora, dacă apăsaţi tasta 1 şi ne lăsaţi numărul dumneavoastră de telefon după semnalul sonor. 
  
- Vă rugăm de asemenea să vă asiguraţi că disconfortul dumneavoastră nu a fost produs de musculiţe, sau de alte insecte bâzâitoare, care ar putea fi relativ uşor confundate cu ţânţarii. 
  
În cazul în care aveţi orice dubiu privitor la emitentul zgomotului ascuţit, vă recomandăm să apelaţi la un un atlas de specialitate, unde veţi avea acces la o descrierea amănunţită a ţânţarilor. 
  
Pentru sugestii legate de locul de unde vă puteţi achiziţiona un astfel de atlas, vă rugăm apăsaţi tasta 2. 
  
- Dacă aţi sunat totuşi pentru probleme legate de ţânţari, dar nu aveţi domiciliul stabil, sau nu sunteţi deţinătorul unei vize de flotant pe teritoriul localităţii noastre, vă informăm că puteţi beneficia de serviciile acestei linii telefonice în situaţia în care locuiţi la mai puţin de douăzeci de kilometri de municipiul nostru, caz în care se aplică prezumţia de mobilitate. 
  
Ipotetic vorbind, ne asumăm responsabilitatea ca problemele semnalate de către dumneavoastră să fi fost generate de agresiunea unor ţânţari rezidenţi pe teritoriul urbei noastre. 
  
Pentru a verifica lista localităţilor situate la o distanţa mai mică de douzeci de kilometri de noi, vă rugăm apăsaţi tasta 3. 
  
- Dacă sunteţi atacaţi de ţânţari, vă rugăm să daţi dovadă de sânge rece şi să nu fugiţi, sau să agitaţi excesiv braţele, deoarece riscaţi să activaţi efectul de roi al ţânţarilor. 
  
Vă sugerăm să staţi liniştiţi şi să încercaţi să negociaţi cu ei o înţepătură amiabilă, prin oferirea voluntară spre sacrificiu a unuia dintre membre, conform liberului dumneavoastră arbitru. 
  
Din experienţa împărtăşită de alte persoane, am aflat că se poate întâmpla ca ţânţarii să vă abandoneze cu scuzele de rigoare, chiar după prima înţepătură, nefiind mulţumiţi de izul de ceapă, usturoi, sau de tutun pe care l-ar putea avea sângele dumneavoastră. 
  
Pentru o listă actualizată a aromelor pe care ţânţarii noştri nu le agrează în sânge, vă rugăm apăsaţi tasta 4. 
  
- Vă rugăm să acordaţi o atenţie sporită ţânţarilor care au un accent străin. Îi veţi recunoaşte relativ uşor după bâzâitul uşor nazal, persiflant şi aerul lor de superioritate. 
  
S-ar putea să fie purtători ai virusului West Nile, adus de pe meleaguri străine de cele carpatine, unde aceste insecte iresponsabile au întreţinut raporturi neprotejate cu purtători ai virusului mai sus amintit. 
  
Dacă aţi detectat orice bâzâit suspect al unui ţânţar vă rugăm apăsaţi tasta 5, pentru transmiterea locaţiei dumneavoastră. 
  
- Dacă aveţi nevoie de sfaturile unui stilist vestimentar, specializat în folosirea îmbrăcăminţii şi a încălţămintei adecvate spaţiului exterior din urbea noastră, în care doriţi să vă petreceţi o parte din timp, vă rugăm apăsaţi tasta 6. 
  
- Pentru sugestii legate de rezolvarea problemei ţânţarilor, vă rugăm apăsaţi tasta 7. 
  
Un concetăţean ne-a sugerat spre exemplu să organizăm un pelerinaj la Muntele Athos, pentru ţânţarii având rezidenţa în municipiu, în speranţa că o parte dintre aceştia se vor pierde pe drum, găsindu-şi o nouă comunitate în care să se integreze, iar o altă parte se va pocăi, aflând adevăratul înţeles al cuvintelor „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”. 
  
Un alt concetăţean binevoitor ne-a propus să facem un contract tripartit între Primărie, Centrul zonal de transfuzii şi ţânţari, prin care insectele în cauză să îşi ia angajamentul ferm că vor reţine grupa sanguină şi RH-ul victimei şi că vor dona cu titlu gratuit jumătate din cantitatea de sânge obţinută la fiecare prelevare. Pentru a nu fi traşi în piept privitor la cuantumul de sânge donat, am putea instrui inspectori ai primăriei, care să efectueze controale inopinante încrucişate între cetăţenii victime ai ţânţarilor, insectele implicate în agresiuni şi Centrul zonal de transfuzii. S-ar putea gândi inclusiv un formular specializat, care să fie completat de către ţânţari la începutul sezonului estival, cu calculul în regim forfetar al cotei ce trebuie cedată, urmând a se verifica respectarea cantităţii transferate până la finele sezonului estival, cu cea declarată de către ţânţar pe propriul bâz. 
  
- Dacă doriţi detalii legate de compania care a fost desemnată prin procedeu de achiziţie publică să se ocupe de activitatea de dezinsecţie de pe teritoriul municipiului, vă rugăm apăsaţi tasta 8. Primăria a analizat între timp activitatea acestei companii şi a emis deja câteva ipoteze referitor la situaţia creată. 
  
Este posibil ca traducerea instrucţiunilor de dozare a soluţiei importată din China să nu fi fost suficient de bine făcută, fapt ce ar fi putut genera o diluare excesivă a soluţiei şi impicit un efect scăzut al tratamentelor aplicate. 
  
Deasemenea operatorii companiei de dezinsecţie s-ar putea să nu fi avut în vedere gradul de umiditate din atmosferă, la momentul aplicării tratamentelor, sau direcţia din care bate vântul. 
  
Departe de noi gândul de a disculpa compania specializată în dezinsecţii, dar credem că o decizie pertinentă privitor la posibilitatea rezilierii contractului ar putea fi luată după angajarea de către municipalitate a unei societăţi specializate în sondaje de opinie, care să pună la punct un chestionar şi un mecanism de eşantionare a locuitorilor urbei, privitor la oportunitatea convocării unei şedinţe extraordinare a Consiliului general, care ar putea lua o hotărâre în acest sens. 
  
- Pentru situaţia în care nu şi-a dovedit utilitatea niciuna dintre soluţiile sugerate de către noi şi simţiţi nevoia acută a unei consilieri psihologice gratuite, vă rugăm să apăsaţi tasta 9 şi să aşteptaţi până ce veţi fi preluat de către unul dintre operatorii noştri, selecţionaţi prin concurs din rândul persoanelor greu încercate, supuse la viaţa lor abuzurilor de către ţânţari. 
  
Vă rugăm nu părăsiţi linia, pentru a vă păstra prioritatea în preluarea apelului. 
  
...Fundalul sonor al liniei telefonice 021BÂZ încă mai derulează melodia „Cu ce-am greşit să mă ciupeşti”... 
  
Sursă foto: Internet 
  
Referinţă Bibliografică:
021BÂZ / Mihai Manolescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2775, Anul VIII, 06 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihai Manolescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Manolescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!