CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Serviţi cât sunt calde!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De câte ori aţi auzit sau aţi văzut în ultima perioadă de timp reclame la medicamente? Exact. Aproape zilnic. 
  
Bătălia pentru spaţiile publicitare cumpărate pe bani grei de către companiile farmaceutice, este din ce în ce mai acerbă. Şi asta pentru că în joc sunt bani la fel de grei, pe care noi, o naţiune ceva mai bolnavă decât restul confraţilor europeni, îi scoatem cu o regularitate de ceasornic din buzunare, pentru a cârpi cât de cât o sănătate de care sistemul postdecembrist pare prea puţin interesat. 
  
Aşadar ne sunt prezentate precum adevărate delicateţuri, medicamente mai mult sau mai puţin uzuale şi suntem îmbiaţi, în neaoşa tradiţie românească, să le servim cât sunt calde. 
  
De la banalele medicamente pentru guturai şi până la cele mai sofisticate medicamente, recomandate pentru diverse afecţiuni cronice, toate ne aşteaptă cu drag şi ne zâmbesc din vitrine, gata să ne sară-n braţe pentru a le lua acasă, precum un pet dintr-un magazin de animale de companie. Până la urmă şi aceste medicamente suprapromovate au şi ele aceeaşi menire, nu? Aceea de a ne ţină companie. După o porţie de stress, pe care mai bine îl combatem decât să-l ocolim, după o masă copioasă, de care e mai bine să ne bucurăm decât să o evităm, sau când suntem pur şi simplu parte dintr-un sistem în care cuvântul „profilaxie” le este complet străin. 
  
De ce să tratăm cauza, când putem să vindem medicamente într-un business cu o cifră de afaceri cu mule zerouri la finele unui an fiscal? 
  
Dar până la urmă facem cu toţii parte dintr-un joc frumos. Păi nu vă plac şi vouă promoţiile cu premii? Fie ele fulare, televizoare, vacanţe, sau poate chiar maşini? Nu merită să vă luaţi acolo punguţa voastră cu hapuri şi să aveţi în plus şansa unui nesperat câştig? Nu vă gândiţi dacă vă trebuiesc neapărat acum. Mai bine să le aveţii frumos în casă, pentru că următoarea promoţie cu premii consistente o să fie tocmai... luna viitoare. 
  
Sau dacă nu vă tentează vreun premiu, gândinţi-vă măcar la posibilitatea nesperată de a achiziţiona două produse plus unul cadou, sau de a-l lua pe cel de-al doilea la jumătate de preţ. Nu vă mai răţoiţi la mine că nu aveţi ce face cu atâtea, pentru că nu v-aţi gândit că s-ar putea să-i fie de folos bătrânicii de la garsonieră, dacă de propria mama aţi uitat deja. 
  
Este de asemenea important să nu scăpaţi din ochi farmacia din colţ, pentru că s-ar putea să rataţi tocmai promoţia acestei săptămâni, în care aveaţi douăzecişicinci la sută reducere la medicamentele pentru pântecare. Iar ceva mai jos, dacă aţi fi coborât puţin privirea, aţi fi observat că erau active încă trei promoţii tandem luna aceasta: mama şi copilul, bunicul şi nepotul, plus cea care ar fi putut să vă intereseze cel mai tare: şeful şi secretara. 
  
Poate că vi se par însă desuete metodele clasice de vânzare şi promovare. Aflaţi atunci că tocmai pentru voi s-a dezvoltat versiunea online. La un singur click distanţă vă aşteaptă coşul vostru şi numai al vostru de medicamente. Puteţi să puneţi ce vreţi voi acolo, pentru că farmacista nu o să zâmbească cu subânţeles şi în plus puteţi să puneţi oricât, pentru că nu veţi fi nevoiţi să le căraţi singuri până acasă. Cât despre bani, nu vă faceţi probleme. Se va ocupa cardul vostru de achitarea cumpărăturilor, care au fost oricum reduse, pentru că, nu-i aşa, sunteţi clientul fidel al farmaciei. Iar dacă aveţi cel mai mic motiv de îngrijorare, amintiţi-vă de opţiunea plăţilor în rate şi gata, v-aţi liniştit. 
  
Nu uitaţi că puteţi să vă împrieteniţi şi cu pagina lor de Facebook şi chiar să primiţi periodic pe adresa voastră electronică ultimele scrisori drăguţ colorate, cu oferte la medicamente de care nici nu v-aţi dat seama câtă nevoie aveaţi. Nu mai pun la socoteală studiile clinice personalizate pentru vârsta şi afecţiunile voastre. Aveţi parte de nişte sfaturi atât de bune încât stau şi mă întreb la ce bun mai pierdeţi vremea pe la medicul de familie sau pe la specialişti. Vă rog să dovediţi însă altruism şi să nu păstraţi doar pentru voi toate aceste mici secrete devoalate de către farmacie. Împărtăşiţi-le şi prietenilor voştri virtuali, măcar printr-un simplu share. 
  
Probabil data viitoare când ne vom reauzi, vom fi sărbătorit deja fericiţi primul Health Monday, sau cum se va numi acea zi unică în care toate farmaciile se vor întrece în oferte care mai de care mai tentante. 
  
Până atunci vă doresc multă sănătate. Că-i mai bună decât toate... cardurile de fidelitate. 
  
Sursă foto: Internet 
  
Referinţă Bibliografică:
Serviţi cât sunt calde! / Mihai Manolescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2529, Anul VII, 03 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihai Manolescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Manolescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!