CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  

A înnebunit robotul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
M-am luat şi eu după trendul actual şi mi-am cumpărat o menajeră multitasking versiunea 3.1. 
  
Totul a părut să fie bine, atâta timp cât ajutorul meu computerizat s-a aflat în limita perioadei de garanţie. Nu ştiu acum dacă o fi la mijloc vreun truc informatic strecurat de către producător în codul său binar, dar am sentimentul că exact după depăşirea perioadei în care aş fi putut beneficia de o depanare gratuită, robotul meu a început să se comporte ciudat. 
  
Prima reacţie care m-a pus pe gânduri s-a petrecut într-o zi de weekend, când proaspăt întors de la jogging m-a pus să mă descalţ în holul de la intrare, pe motiv că tocmai dăduse cu aspiratorul. Toate vociferările mele au fost inutile. S-a postat în mijlocul holului şi până nu mi-am pus papucii în picioare, nu m-a lăsat să înaintez nici măcar un pas. 
  
La doar câteva săptămâni după această întâmplare, care s-a repetat de atunci cu regularitate de ceasornic, am început să simt ceva schimbat în gustul mâncării pe care mi-o găteşte. 
  
Deşi nu i-am schimbat CD-ul cu programul de gătit, m-am trezit că toată mâncarea era de-a dreptul fadă. Întrebându-mi robotul dacă îi lipseşte cumva vreunul dintre ingredientele necesare preparării mâncărurilor de zi cu zi, mi-a spus că are absolut tot ce-i trebuie. 
  
După indelungi insistenţe am reuşit să-l determin să-mi spună ce se petrece de fapt. Pur şi simplu a ajuns la concluzia că am devenit puţin supraponderal şi că un regim alimentar ceva mai dietetic nu ar trebui să-mi strice deloc. 
  
Am apelat atunci la toate argumentele disponibile, amintindu-i inclusiv de abonamentul pe care îl am la sala de fitness, dar mi-a retezat-o scurt că până nu-i aduc un set de analize la zi, din care să se lămurească singur că totul este în regulă cu mine, nu are de gând să schimbe nimic în modul de preparere al meselor. 
  
De parcă toate acestea nu ar fi fost îndeajuns, a început să-mi restricţioneze accesul la laptop, atunci când mai scăpam câte o înjurătură. Considera că mediul online este unul nociv pentru mine, motiv pentru care m-am trezit că-mi face curăţenie inclusiv în lista de prieteni de pe Facebook şi de pe alte reţele de socializare unde mai am cont. Mi-a spus într-o seară, atunci când a fost dispus la o discuţie sinceră între noi, că nu mă poate lăsa pradă unor persoane cu o influenţă nefastă asupra mea. 
  
Iar dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, poate că tot ar fi fost bine, însă de o lună şi ceva încoace îmi taie curentul fix la zece seara şi mă trimite la culcare, pe motiv că a aflat dintr-un studiu recent că omul are nevoie de cel puţin opt ore de somn pe noapte. 
  
La aşa măsuri m-am văzut nevoit să ripostez. Şi cum altfel aş fi putut să o fac mai bine, decât să-mi mut activitatea de seară în oraş, pe la terase, la câte o bere cu prietenii. 
  
În primele seri petrecute în felul acesta s-a făcut că nu observă nimic, însă după patru-cinci astfel de ieşiri m-a aşteptat acasă cu melodia lui Smiley „De unde vii la ora asta?”, iar în seara imediat următoare în care am venit târziu, mi-a spus foarte tăios că nu este dispus să mai tolereze un astfel de comportament şi că data viitoare o va suna direct pe mama, să-i spună cum îmi pierd nopţile prin oraş. 
  
Cel mai ciudat mi s-a părut însă când l-am surprins zilele trecute spionându-mă prin geamul de la baie, în timp ce intrasem să fac un duş. Când am ieşit l-am întrebat direct ce căuta acolo, iar el mi-a replicat pe un ton cât se poate de egal că se gândea să stea pe-aproape, pentru eventualitatea în care aş fi avut nevoie de un prosop curat. Iar asta în condiţiile în care îmi iau întotdeauna ce-mi trebuie cu mine... 
  
Punând toate acestea cap la cap, nu am putut să nu mă gândesc dacă nu au cumva legătură cu bidoanele de ulei de motor pe care le luasem pentru revizia maşinii, dar nu le-am mai găsit în debara. 
  
Sau poate ar trebui să-mi schimb rapid robotul cu un altul versiunea 3.2, mult mai stabil din punct de vedere emoţional, până nu mă trezesc cu cine ştie ce alte surprize neplăcute? 
  
Referinţă Bibliografică:
A înnebunit robotul / Mihai Manolescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2396, Anul VII, 23 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihai Manolescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Manolescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!