CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

UnLucky pizza
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am comandat zilele trecute o pizza, mai mult dintr-un gest reflex, precum cel al câinelui lui Pavlov, gest indus de colegii mei care au deschis lista cu ce şi-ar fi dorit să servească la prânz. Cum sunt un mare fan Calzone, nu am stat pream mult pe gânduri şi m-am înscris repede cu o bucată. 
  
După o oră şi ceva de aşteptări, am primit în sfârşit vestea cea bună despre livrarea ce tocmai sosise. Am preluat bucuros cutia cu pricina, am urcat împreună cu gaşca la sala de mese şi am început asaltul. 
  
Nu mică mi-a fost dezamăgirea când am constatat că în timpul generos scurs de la plasarea comenzii şi până la livrarea făcută la doi paşi de ei, „profesioniştii” nu au reuşit să coacă o amărâtă de pizza. 
  
Am încercat să-i dau târcoale în fel şi chip, abordând-o cu minuţiozitatea unui chirurg pe la toate colţurile. Însă degeaba. Rezultatul era invariabil acelaşi: bucăţi de aluat încruzit, care se intindea precum plastelina. 
  
M-am gândit atunci că poate voi avea mai mult succes cu interiorul. Umplutura era însă un amalgam dubios, din care tot ceea ce reuşeai să distingi era şunca. Restul putea să fie până la urmă orice, nu? Dacă tot nu se vede... 
  
Cu toată bunăvoinţa de care am putut să dau dovadă, am luat cu greu trei-patru înghiţituri din chestia aia pe care ei o numeau pizza. Mi-am spus că este mai bine să-mi ascult stomacul, care deja dădea semne de nervozitate. 
  
Aveam ce-i drept nişte Colebil la mine, care ar fi putut să mă scoată din necaz. Dar ce rost avea să forţez nota? Dacă aş fi consumat mai mult decât putea repara o biată pastilă? Ar fi trebuit să mă asigur cel puţin că am prin preajmă un coleg mai sprinten în trafic, care să mă poată depune rapid la cea mai apropiată Cameră de Gardă, preţ de o spălătură stomacală zdravănă. 
  
Mi-a trecut apoi prin minte să transfer discret pretinsa pizza, sau cel puţin conţinutul cărnos al acesteia, către unul dintre prietenii patrupezi aflaţi în curte. Dar dacă s-ar fi lăsat cu deranj? Şi încă unul mare? Nu m-ar fi ţinut minte bietul animal tot restul vieţii sale canine? 
  
Poate că voi mai comanda peste ceva vreme pizza, după ce voi fi depăşit trauma lăsată de această experienţă nefericită. 
  
Însă cu siguranţă nu va mai fi o UnLucky pizza. 
  
Şi încă ceva: Dacă ei ne trimit mesaje, prin care ne anunţă pompos că avem puncte bonus de consumat, nu am putea să le dăm şi noi replay, ca să-i anunţăm că au puncte malus de încasat? 
  
Referinţă Bibliografică:
UnLucky pizza / Mihai Manolescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2389, Anul VII, 16 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihai Manolescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Manolescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!