CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

ALBĂ CA ZĂPADA ŞI...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am avut de organizat o petrecere pentru copii săptămâna trecută și mi-am dorit să fie ceva mai special.  
  
Mă săturasem să-i tot duc pe cei mici pe la Mac sau prin alte locuri și să mă mulțumesc cu câteva baloane, face painting și eventual nişte karaoke.  
  
Un prieten de-al meu, auzind că mă preocupă serios treaba asta, mi-a sugerat să apelez la o firmă specializată în evenimente pentru cei mici, ca să nu mă agit inutil încercând să reinventez roata.  
  
Mi-am spus că are cât se poate de multă dreptate şi am început să acționez în consecință. Am deschis așadar laptopul, căutând de îndată ceea ce aveam nevoie. Dintre firmele specializate în astfel de servicii mi-a atras atenția una care închiria cu ora personaje din poveștile pentru cei mici.  
  
Ca să nu fiu pe lângă subiect în alegerea mea, am luat pulsul cotației personajelor la bursa copiilor. Și cine era mai în măsura să-mi dea un indiciu corect decât însăși sărbătorita. Prefăcându-mă că am nevoie de ajutorul ei, ca să pun ordine în cărțile cu povești, am reușit să obțin prețioasa informație de care aveam nevoie. Am aflat aşadar că personajul ei preferat este nimeni alta decât Albă ca Zăpada.  
  
De-aici înainte nimic mai simplu. Aveam personajul, aveam firma, nu mai trebuia decât să-i contactez.  
  
Am pus încrezător mâna pe telefon, am format numărul firmei cu pricina, iar la celălalt capăt al firului mi-a răspuns o doamnă cât se poate de binevoitoare.  
  
- Bună ziua! Vă sun în legătură cu o petrecere pe care aș dori să o organizez pentru fiica mea. O aveți cumva și pe Albă ca Zăpada printre personaje? M-ar interesa pentru weekendul viitor, dacă se poate.  
  
- Bună ziua domnule! Sigur că o avem şi pe Albă ca Zăpada, iar norocul face ca ea să fie disponibilă în perioada în care mi-ați spus că ați fi interesat. Atâta vreme cât nu este nevoie să știe să tragă liniuțe, aşa cum m-a întrebat cu vreo două luni în urmă un tânăr care își organiza petrecerea de majorat, nu cred că ar fi vreo problemă să v-o închiriem. Ar mai fi însă un mic detaliu pe care trebuie să-l știți încă de la început.  
  
- Spuneți vă rog.  
  
- Dumneavoastră cunoașteți desigur povestea, nu?  
  
- Cum să nu doamnă, doar am crescut cu ea, ca și dumneavoastră de altfel.  
  
- Atunci veți înțelege probabil când o să vă spun că personajul principal va fi însoțit și de cei șapte pitici. Costul fiecăruia dintre ei este la ofertă, adică jumătate din cel al Albei ca Zăpada. În plus ar mai fi doar consumația celor opt personaje.  
  
- Vai doamnă, dar nu știu dacă voi face faţă financiar unei povești atât de complexe.  
  
- Haideți domnule. Ce vă făceați dacă fata dumneavoastră ar fi preferat povestea Ali Baba și cei patruzeci de hoți, sau dacă, doamne ferește și-ar fi dorit să-i puneți în scenă de ziua ei 101 dalmațieni? Eu cred că nu este chiar atât de complicat să o luaţi pe Albă ca Zăpada împreună cu cei şapte pitici.  
  
- Stimată doamnă. Înțeleg să o iau pe Albă ca Zăpada și aș fi dispus să-i aduc la petrecere și pe Înțeleptul și Bucurosul. Dar să dau bani pentru Rușinosul, ca să-mi inhibe copii, pentru Somnorosul, ca să-mi adoarmă toată asistenţa, pentru Hap-Ciu, ca să-i facă pe părinți să-și ia rapid copii acasă, temători de vreo gripă, pentru Morocănosul, ca să-mi strâmbe din nas la tot meniul, sau pentru Mutulică, de la care să nu smulgă nimeni măcar o vorbă toată seara, asta mi se pare prea de tot.  
  
- Trebuie să recunosc domnule că vi s-a născut copilul sub o stea norocoasă. Întâmplarea face ca în același weekend să avem o solicitare pentru o petrecere cu tema „Pirații din Caraibe”. Norocul dumneavoastră este că nu am apucat să le spun încă celorlalţi câte personaje va avea povestea lor, așa că pot să le pun câte o bandană Rușinosului și Somnorosului, să le bandajez câte un ochi lui Hap-Ciu și Somnorosului, iar lui Mutulică să-i ascund piciorul drept într-o proteză şi să-i trimit pe toţi cinci în cealaltă poveste. Treceți Luni pe la noi să semnați contractul și să achitați avansul, iar de restul o să ne ocupăm noi.  
 
 
Sursă imagine: Internet  
 
Referinţă Bibliografică:
ALBĂ CA ZĂPADA ŞI... / Mihai Manolescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2350, Anul VII, 07 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihai Manolescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Manolescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!