CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

O NOUĂ POETĂ ÎN PEISAJUL CLISURII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O NOUĂ POETĂ ÎN PEISAJUL CLISURII  
 
Dacă pentru Clisura Dunării poeții au fost o raritate datorită mai multor factori independenți de voința autorilor, dar și a condițiilor tehnice. Iată că datorită noilor condiții și-au făcut apariția noi autori. Aici mă voi referi la doamna Maricica MILOIEVICI și la tânărul poet Elvis Cristian REȘINAR descoperit chiar de doamna mai sus menționată.  
 
Doamna Maricica MILOIEVICI nu este la primul volum. Debutul și-l face cu volumul DORURI APRINSE lansat la Casa de cultură Moldova Nouă în 16 decembrie 2017. În anul 2018 participă la antologia MINUNEA ALBASTRĂ dedicată Zilei Internaționale a Dunării 29 iunie, lansată la Casa de Cultură din Moldova Nouă alături de alți autori din zonă.  
 
Lirica doamnei Maricica MILOIEVICI este continuatoarea marilor poete ale scrisului românesc din domeniul menționat. Nu doresc să nominalizez nicio personalitate. Îmi place la această creatoare stilul simplu cu care cucerește cititorul, ceea ce aduce mult beneficiu literaturii. Dacă din domeniul sănătății pe plan local s-a mai remarcat doctorul Ioan NISTORAN cu o amplă lucrare istorică a ceea ce a fost medicina locală, iată că lirica feminină aduce noi pagini în domeniul sănătății.  
 
Poezia abordată de noua poetă este foarte diversificată ca tematică, ceea ce o face mult mai plăcută publicului cititor. Astfel cititorul este plimbat prin natura comună poetei dar și cititorului. Este redat spiritul credinței străbune care este prezent în multe creații. Acest fapt arată că însuși creatoarea nu este străină de acest spirit, ceea ce o face atractivă cititorului. Nu lipsește din peisajul poetic marele fluviu Dunărea lângă care s-a născut și trăit poeta. În multe din creațiile sale acest fluviu devine un leitmotiv în creațiile domniei sale. Dovada iubirii de către cititori este și momentul lansării volumului DORURI APRINSE, când volumul a fost epuizat destul de repede. Suma obținută din vânzarea acestui volum fiind donată în mare parte unei asociații de bătrâni din Belobreșca. Acest gest nu a fost trecut sub tăcere.  
 
Ca simplu cititor recomand cu multă căldură creațiile acestei noi poete din Clisura Dunării, Maricica MILOIEVICI.  
 
A consemnat Mihai LEONTE membru a Ligii Scriitorilor din România, filiala Banat - Timișoara  
 
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ POETĂ ÎN PEISAJUL CLISURII / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2900, Anul VIII, 09 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!