CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

BUCOVINA PLAI DE BASM ȘI DOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
BUCOVINA PLAI DE BASM ȘI DOR 
  
Sunt născut în județul Suceava pe teritoriul căruia se află și zona Bucovinei un teritoriu cu adevărat de basm pentru mulți care n-au văzut niciodată această regiune, dar și pentru cei care au văzut-o de nenumărate ori; cazul meu. Cântărețul Ovidiu PURDEA SOMEȘ spunea într-un cântec mi se pare că; - Dacă pleci din satul tău, / Toată viața îți pare rău. – În aceste versuri spuse există un mare adevăr pentru cei plecați. Toți tânjim după locul unde ne-am născut și dorim să revedem meleagurile natale de care ne leagă cele mai frumoase amintiri din copilăria noastră, din viața noastră. Astfel este și cazul scriitorului Viorel DARIE, care a plecat de foarte tânăr din satul său natal Moldovița, ajungând în capitala României – București unde își desfășoară activitatea sa. Dumnealui nu s-a oprit doar a studia cele mai noi tehnici ale computerelor încă de la terminarea Facultății de matematică, ci a început să scrie multe povestiri în dulcele grai al moldovenilor, care au captivat pe cititorul divers. L-am cunoscut pe Viorel DARIE prin interemediul internetului și astfel am avut ocazia să-i cunosc mare parte din viața sa. L-am rugat chiar să scrie prefața la antologia mea de proză AMINTIRI MINIERE. Am făcut schimb cu volumele noastre tipărite având împreună o colaborare spun eu fructuoasă și benefică. Poate nu aveam să scriu vreodată de asta, însă de curând am primit cel mai recent volum al său; BUCOVINA PLAI DE BASM ȘI DOR în care autorul Viorel DARIE prin cele peste 30 de povestiri reușește să aducă în fața cititorului vacanța de vară a unui copil din București care și-o va petrece la bunicii săi de la munte. Despre copii și copilărie s-a scris mult și în literatura română dar și în cea universală. Cu acest prilej voi reaminti pe Charels DICKENS, dar și pe o parte din scriitorii români cum ar fi; Ion CREANGĂ. În volumul menționat BUCOVINA PLAI DE BASM ȘI DOR am citit cu interes toate povestirile incluse în acest volum. Astfel am rememorat multe din trăirile copilăriei de mult apuse, dar păstrată cu sfințenie în aminitirile din sufletul copilului din mine. Nu doresc să intru în amănunte, ci doar să îndemn la lectură pe cei care vor binevoi să citească acest articol. Mulțumesc autorului Viorel DARIE pentru acest minunat periplu prin Bucovina istorică și reală. 
  
A consemnat Mihai LEONTE din Moldova Nouă – Banat - România 
  
Referinţă Bibliografică:
BUCOVINA PLAI DE BASM ȘI DOR / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2348, Anul VII, 05 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!