CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  

1971 - 1972 UN AN DECISIV PENTRU TERMINAREA LICEULUI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1971 - 1972 UN AN DECISIV PENTRU TERMINAREA LICEULUI  
 
În septembrie 1971 m-am reînscris din nou la liceu în ultima clasă, secţia serală şi cu mari sacrificii am reuşit să-mi termin liceul cu diplomă de bacalaureat în iunie 1972.  
Contactul cu noii colegi de clasă a fost unul deosebit de interesant, datorită faptului că nu-i cunoşteam. Nu ştiam unde să mă aşez într-o bancă, pe când o fată destul de tânără m-a invitat să-i fiu coleg de bancă. Era fata unui miner, coleg de muncă încă din timpul când am sosit în Moldova Nouă, Mita OBRETCOVICI. Pe tot parcursul anului am fost colegi cu doamna Nevenca PĂTRUŢ căci aşa o chema pe noua mea colegă. Şeful clasei era un electrician Ştefan BRĂILĂ, care la scurt timp după terminarea liceului avea să se stingă după un infarct. Printre colegi aveam şi fotbalişti care la acea vreme activau la echipa Minerul Moldova Nouă din divizia B a campionatului de fotbal a României.  
În perioada cât urmam cursurile liceului am fost plimbat prin mai multe sectoare ale Minei Centrale Suvarov de unde puteam să merg la cursurile serale. Partidul unic spunea prin toate documentele propagandistice că vom fi sprijiniţi, dar realitatea din teritoriu era cu totul alta. Am reuşit totuşi să înving aceste piedici, puse parcă intenţionat de mulţi şefi, care trebuiau practic să ne ajute să ne completăm studiile liceale.  
După terminarea liceului am lucrat din anul 1972 la sectorul investiţii până în decembrie 1975, când la solicitarea mea am trecut la sectorul transport şi mai apoi am solicitat să merg din nou la un sector productiv, de data asta fiind solicitat de inginerul Vasile CĂPRAR cu care aveam să lucrez peste un deceniu.  
 
COLEGII DIN CLASA A XII seral 1971 -1972  
 
ANDRIŢOI FLORICA, BEUTURĂ GHEORGHE, BRĂILĂ ŞTEFAN, BURIMAN ILIE, BUŞ NICOLAE, BRUNDEAN ILIE, CIORNEI ION, CĂPĂŢÂNĂ TEODOR, CHIŞ VALENTIN, DUMITRICĂ TITINA, GRUIA GHEORGHE, IACOBAN MARIA, JURA ELENA, LEONTE MIHAI, MĂCĂNEAŢĂ STAN, MELERU CONSTANTIN, MOLDOVAN LENUŢA, MUTAŞCU ALEXANDRINA, NALTU EUGENIA, PĂTRUŢ NEVENCA, PLAVĂ VICTOR, POVIAN TOMA, SANDU PETRU, SORESCU ILIE, TIHAN MONA, TODOR IOAN, VASILE CONSTANTIN.  
 
Despre toţi colegii din acest an de liceu seral îmi amintesc întotdeauna cu deosebită plăcere. Pe unii îi mai întâlnesc prin oraşul nostru.  
 
Îmi cer scuze dacă nu am scris totul despre multe ce trebuiau scrise, sau de faptul că mi-au scăpat unele amănunte despre evenimentele din acele vremuri.  
 
Din amintirile fostului elev seralist LEONTE Mihai.  
 
Referinţă Bibliografică:
1971 - 1972 UN AN DECISIV PENTRU TERMINAREA LICEULUI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1683, Anul V, 10 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!