CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Atitudini >  

TELEVIZIUNILE ŞI RECLAMELE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TELEVIZIUNILE ŞI RECLAMELE 
  
Sunt mirat şi foarte şocat de miile de reclame care apar la diverse televiziuni zilnic! Stau şi mă întreb dacă tot ce se spune ar fi şi adevărat, s-ar părea că lumea înconjurătoare ar…muri de fericire! Dar nu întotdeauna ce se spune despre unele produse este şi adevărat. Asta au constatat consumatorii, dar şi cei puşi să păzească ce se vinde prin magazine sau pe ori unde vreţi! Reclama la aşa zisele produse naturiste de vindecare îi face pe mulţi bolnavi să urmeze un anumit tratament şi la final se trezesc având de două ori mai multe probleme de sănătate ca înainte de a urma cura indicată! Caz concret. Folosesc un anumit produs farmaceutic pentru momente de crize minore. Am trimis pe fiul meu să-mi cumpere respectivul produs. La ceva timp deplasându-mă personal la altă farmacie am achiziţionat respectivul produs de 4(patru) ori mai ieftin! De fapt unele produse farmaceutice sunt vândute sub alte denumiri cu preţuri mult mărite. Datoria mea de cetăţean şi consumator de diverse produse este să atrag atenţia factorilor de răspundere plătiţi cu bani buni să ne apere şi nu o fac. De ce? Fiindcă din scaunele în care sunt aşezaţi, de cele mai multe pe criterii politice şi nu de competenţă, se complac în a semna statul de plată a salariului, iar dacă merg în controale, au grijă ca cei care vor fi controlaţi să fie anunţaţi pentru a nu fi găsiţi cu nereguli! 
  
Sunt o multitudine de agenţii guvernamentale puse să ne apere de diverse situaţii neplăcute, dar acestea sunt doar pe hârtie se pare! Dacă vom face nişte socoteli simple, vom constata că noi plătim de mult mai multe ori un produs, decât preţul lui real. De ce asta? E o întrebare simplă, dar cu multe ascunzişuri pe care acel consumator nu le observă sau le ignoră inconştient. Într-o autoservire merg la raft să aleg un produs. Observ ceva pe care scria; energizant! Cumpăr produsul şi când ajung acasă cercetez scrisul cu lupa şi ochelarii. Descifrez că acest produs este zahăr diluat şi foarte concentrat. Puteam deci să consum zahărul simplu care era de câteva zeci de ori mai ieftin. Cercetând un produs naturist care înlocuia zahărul, am constatat că e mult mai dăunător decât zahărul însuşi. 
  
Întreb simplu; De ce se admit anumite produse pentru a fi cumpărate şi cărora li se aplică o RECLAMĂ mincinoasă? 
  
Nu am dorit să dau numele unor produse sau firme pentru a nu se crea confuzii. E bine ca atunci când dorim să cumpărăm câte ceva să deschidem înainte ochii. Producătorii sau intermediarii, care vând şi comercializează produsele să pună pe ambalaje explicaţii simple şi OBIECTIVE informând astfel consumatorul CORECT. 
  
Vreau să văd dacă ceea ce am scris eu va fi răspândit în cât mai multe medii? 
  
Referinţă Bibliografică:
TELEVIZIUNILE ŞI RECLAMELE / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1523, Anul V, 03 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!