CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

INCURSIUNE ÎNTR-O ISTORIE NECUNOSCUTĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
INCURSIUNE ÎNTR-O ISTORIE NECUNOSCUTĂ 
  
Zilele acestea din noiembrie 2014 am primit un telefon de la un prieten care voia să-mi trimită un nou volum. Îmi mai trimisese nişte lucrări complexe care valorau mult pentru orişice cititor. Peste câteva zile am primit volumul TEIUŞ-GARA AMINTIRILOR o lucrare deosebită în format A4, cu multe fotografii color care desigur că are o valoare destul de consistentă. Am dat telefon întrebând de cost la care expeditorul FLORIN CRISTIAN BOTA din TEIUŞ mi-a răspuns cu amabilitate că trimiterea este GRATUITĂ. 
  
De fapt cine este domnul Florin Cristian BOTA? Dacă aş încerca să-l definesc cumva sincer nu cred să reuşesc, fiindcă dumnealui este un adevărat enciclopedist, care pe lângă faptul că este un înfocat colecţionar de ilustrate din zona marelui Ardeal, este şi un mare căutător de comori ascunse, pe care mulţi le ignoră. 
  
Ce îl deosebeşte pe Florin Cristian BOTA de alţi autori şi colecţionari? Acest domn ştie ca nimeni altul să scoată volum după volum, pentru a încânta publicul cititor cu noile sale descoperiri adunate din ilustratele trecute prin vreme, care însă redate prin paginile volumelor sale în colaborare cu alţi împătimiţi sau simpli colaboratori care reuşesc să-i fie mereu alături. Dacă despre volumele anterioare; „O cronologie a Caselor de Ajutor Reciproc” apărută în anul 2013 sau ,,Zlatna de odinioară” care deasemeni le-am primit GRATUIT nu am reuşit să scriu câte ceva îmi cer scuze public acestui om deosebit. 
  
Poate că nici despre volumul TEIUŞ-GARA AMINTIRILOR nu aveam să scriu ceva, dacă nu mă impresionau gândurile tipărite la începutul volumului, ale celor care au contribuit la elaborarea noului volum alături de autorul principal. 
  
Dar voi scrie doar despre ce ştiu sau ce am aflat nou din acest volum. Prin gara Teiuş am trecut şi am schimbat trenul de foarte multe ori în viaţa mea şi în plus am avut mulţi colegi de profesională din zona acestui oraş transilvan. Am început să citesc scrierile din paginile volumului găsind lucruri pe care sincer fiind nu le cunoscusem. Am intrat astfel în ceva despre care eram în multe cazuri necunoscător. Istoria căilor ferate din Transilvania consider că pentru mulţi este o necunoscută, dar citind despre începutul istoriei căilor ferate universale ne dăm seama că ele sunt strict legate şi de minerit. Aceste scrieri aduc o nouă lumină asupra multor aspecte legate de istoria mineritului şi implicit despre istoria omenirii. Sunt aspecte care desigur care ar trebui să intereseze pe mulţi, fiindcă spunea cineva în volum nu prea există persoană care să nu fi avut o cât de mică legătură cu calea ferată. Citind aceste pagini am rămas impresionat de multe lucruri, descoperind astfel că mulţi autori au scris despre istoria drumurilor de fier. Mi-ar trebui nu multe pagini, ci multe volume pentru a enumera nume doar din literatura română. 
  
Scriu acest articol pentru a mulţumi domnului Florin Cristian BOTA pentru că mi-a oferit încă o posibilitate de a cunoaşte ceva ce nu ştiam încă la cei 74 ani ai mei. Acest autor nu cred că are nevoie să fie recunoscut, căci s-a scris mult despre dumnealui, dar mă simt ONORAT să pot completa cu aceste rânduri o mică parte dintr-o biografie foarte consistentă. Sunt foarte sigur că autorul Florin Cristian BOTA îşi va continua activitatea şi în viitor pentru a oferi cititorilor noi documente inedite care-şi aşteaptă tipărirea lor. 
  
A consemnat Mihai LEONTE beneficiarul a câteva volume primite GRATUIT. 
  
Referinţă Bibliografică:
INCURSIUNE ÎNTR-O ISTORIE NECUNOSCUTĂ / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1415, Anul IV, 15 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!