CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

18 SEPTEMBRIE 2014 O ZI DE MUNCĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

18 SEPTEMBRIE 2014 O ZI DE MUNCĂ  

 

Ajuns acasă la Petia, am dormit câteva ore şi m-am trezit oarecum descumpănit. Obosit după lungul drum cu autobuzul şi trenul, încercam să mă dezmeticesc. Am realizat imediat că sunt totuşi în casa părintească. Mi-am revenit imediat după o ceaşcă de cafea şi am plecat însoţit de cele două bastoane să urc Dealul Ciofului, care în lumina răsăritului de soare părea pentru mine cât un munte. Puteam să-l sun pe inimosul bibliotecar Ioan ŞTEFAN, să mă aducă la sediul noului obiectiv. Am preferat să-mi obosesc picioarele bolnave şi bătrâne, pentru a le verifica rezistenţa şi să urc Dealul Ciofului, pe care când copil fiind îl ignoram ca şi când nu ar fi fost. Acum eram într-o alta situaţie. Am trecut puntea prăvălită de viitura ultimelor ploi, stăvilită de trei răchiţi, îndoită cumva de furia naturii, dar rămasă pe poziţie. Cărarea pe lângă vechea cărămidărie pe care o ştiam era acum la marginea unui teren de fotbal ce se voia. O poartă scâlciată, din stâlpi mi se pare de răchită, era încă în picioare. Izvorul de la troaca Ciofului din partea nordică, îşi cânta veşnica lui simfonie, care îmi rămăsese întipărită în memorie din vremea când eram copil. Nefiind muzician, afirm totuşi că intona aceleaşi vechi solfegii, bine ştiute de milenii, cred eu. Dar nimic nu se poate compara cu acea veche simfonie. Printre tufele de bozi cu fructele lor coapte ca nişte ciorchini de struguri, urcam încet fără să mă grăbesc privind în urmă la tablourile cu răchiţi şi salcâmi care împrejmuiau casa părintească, acoperită acum de această nouă pădure pe care nu o mai stăpânea nimeni. Îmi aduceam aminte de tata, supra numit Colorado, care nu lăsa răchiţile şi salcâmii să depăşească o anumită înălţime şi care acum era cu mult întrecută. Astfel tot meditând ce a fost în trecut, am ajuns în vârful dealului de unde am privit din nou spectacolul oferit de natura liberă, pe care nu o mai văzusem demult.  

Am ajuns la noul sediu al Bibliotecii care încă nu avea firma montată. Inimosul bibliotecar Ioan ŞTEFAN era demult acolo şi avea încă mult de lucru pentru ca în 19 septembrie 2014 să prezinte publicului noua Bibliotecă Mihai LEONTE. Înconjurat încă de mai mulţi muncitori finaliza multe lucrări. Îl ştiam doar din ce îmi spunea telefonic, dar acum observam în dumnealui un bun organizator şi coordonator de lucrări. După o simplă trecere în revistă a ceea ce era executat, l-am întrebat fireşte; Eu ce am de făcut?  

Cu un ton binecunoscut mie mi-a spus că nu am nimic de făcut şi m-a întrebat dacă îmi place ce era realizat? Nu vă pot spune impresiile mele! Dar ce era realizat se vedea. O lucrare nouă. O amenajare căreia nu-i puteai reproşa prea multe. Munca însă continua, căci eu nu cunoşteam multe alte amănunte care trebuiau îndeplinite. Personal mi-am ales misiunea de a scrie dedicaţii pe antologia AMETISTE MOLDAVE, care trebuia să le distribuim în 19 septembrie 2014 autorilor incluşi în antologie dar şi invitaţilor la inaugurarea şi lansarea acestei antologii AMETISTE MOLDAVE. Munca noastră avea să se încheie cumva când mult după ora prânzului am fost invitat de către Ioan ŞTEFAN la masă la dumnealui acasă. Soţia dumnealui ne-a servit cu un borş moldovenesc pe care l-am savurat cu o deosebită plăcere. Ca burlac, şi nefiind învăţat cu două feluri de mâncare am încercat să refuz felul doi cum se spune! Am acceptat totuşi o porţie de pizza.  

Ajunşi la sediul noii biblioteci m-am întâlnit cu fratele meu venit de la Suceava şi am plecat spre casa părintească, încheindu-mi ziua de muncă la obiectiv.  

Avea să urmeze ziua cea mare, cu multe evenimente…  

Referinţă Bibliografică:
18 SEPTEMBRIE 2014 O ZI DE MUNCĂ / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1374, Anul IV, 05 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!