CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  

SFATURI PENTRU PARIORI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
...Dacă vă gândiţi că v-aţi putea rotunji veniturile în mod cinstit jucând la pariuri sportive, de exemplu, e o alegere interesantă, dar iată câteva lucruri pe care ar fi bine să le ştiţi:  
  
 
  
1. Dacă nu ştiţi cum să evitaţi dilema ”dacă aleg un meci cu cotă mică, merg la sigur, dar câştigul va fi mic”, trebuie să ştiţi că nu există soluţie. Beţi o bere, rugaţi prietena să vă maseze, însă şansele de a câştiga mult sunt nule. În plus, statisticile dovedesc că nici măcar nu mergeţi la sigur. Surprizele pot apărea acolo unde vă aşteptaţi mai puţin.  
  
 
  
2. În caz că vi se pare contrar tuturor legilor logicii, probabilităţii şi pariurilor sportive ca, de exemplu, o echipă de hochei de pluton să învingă o echipă de hochei cu nume cu scorul de 10-0, nu înseamnă că este exclus să se întâmple exact aşa. Fie echipa ”cu nume” a rămas toată noaptea la bar, fie cei care ”fac jocurile” s-au gândit deja la asta.  
  
 
  
3. Dacă credeţi cumva că vi se poate întâmpla şi dvs. ce i s-a întâmplat fanului care a pariat că Leicester va câştiga campionatul Angliei în ediţia 2015-2016 şi care s-a îmbogăţit (păcat doar că nu a pariat mai mult), există două cuvinte, pe care vi le voi spune tot în engleză, care rezumă situaţia dvs. : ”no way!”. Nu vi se va întâmpla acelaşi lucru.  
  
 
  
4. Dacă aveţi un văr sau un prieten care a pariat pe scorul de 70-68 în setul decisiv, la Wimbledon, în meciul dintre Isner şi Mahut, înseamnă că fie nu spuneţi adevărul, fie sunteţi un mare mincinos.  
  
 
  
5. Dacă credeţi cumva că vă veţi îmbogăţi pariind că o echipă celebră, ca Bayern sau Manchester City, în momentul în care nu poate conta pe câţiva jucători de bază, va pierde, trebuie să ştiţi că tocmai în acel meci vor ”ieşi la rampă” rezervele care vor să se afirme, dintre care un jucător sau doi vor şi înscrie, făcând rezultatul pe dos decât vă aşteptaţi. Dacă însă vă hotărâţi să mergeţi pe mâna echipei ”mari”, s-ar putea totuşi ca lucrurile să nu mai meargă la fel de bine pentru aceasta.  
  
 
  
6. Dacă vă hotărâţi să pariaţi că într-un meci în care portarul oaspeţilor e dat ca indisponibil şi, deci, va apăra rezerva, se vor marca peste 4 goluri, trebuie să ştiţi că fie va reveni în teren titularul, fie rezerva va face meciul vieţii şi partida se va termina 0-0.  
  
 
  
7. Trebuie să mai ştiţi că jucători ca, de exemplu, Ivo Karlovic vor servi mai puţini aşi şi nu vor ajunge în tie-break în cazul în care vă hotărâţi să pariaţi pe acest lucru.  
  
 
  
Dacă, cu toate acestea, sunteţi dispuşi să riscaţi, e bine. Se ştie că cine nu riscă, nu câştigă. Însă, cel mai sigur, jucaţi pe numele vecinului. S-ar putea să câştige şi să vă dea şi dumneavoastră 1% din câştig.  
  
 
  
 
  
PS: Nu doresc să descurajez în niciun fel pariorii autentici, mai ales că personal consider pariurile sportive mult mai atractive şi mai interesante decât sistemele loto. Scopul meu a fost doar să creez un material umoristic.  
  
 
  
 
  
Sursa foto By Gavetisyan - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62485121  
  
Referinţă Bibliografică:
SFATURI PENTRU PARIORI / Mihai Iunian Gîndu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2568, Anul VIII, 11 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihai Iunian Gîndu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Iunian Gîndu
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!