CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

AFORISME (II)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
 
  
34.Trupul unei femei este ca marea: sublim, etern şi efemer, în acelaşi timp.  
  
*  
  
35.Privirea unei fete de 12 ani ar fi ca aceea a unui înger, dacă n-am vedea în ea şi puţin din tristeţea femeii care va deveni.  
  
*  
  
36.Prin artă, de fapt, ne înălţăm acolo unde ar fi trebuit să fim de la bun început.  
  
*  
  
37."Dacă tăceţi o singură clipă, veţi dobândi din nou Cheile Edenului", le-a spus Dumnezeu oamenilor. "De ce?", au întrebat aceştia imediat.  
  
*  
  
38.Fanteziile noastre sunt atât de nelimitate, încât s-au găsit milioane de combinaţii de culori pentru a le reda, şi încă n-a fost de ajuns.  
  
*  
  
39.Undeva, cândva, într-un spaţiu nedefinit, într-un timp ireal, ne vom regăsi pe noi înşine. Atunci probabil vom afla Adevărul.  
  
*  
  
40.Unde am putea găsi mai bine farmecul iubirilor pierdute decât în melancolia ploii?  
  
*  
  
41.În oglindă ne-am putea vedea chiar pe noi înşine, dacă n-am fi orbiţi de atâtea pasiuni.  
  
*  
  
42.Apocalipsa este adevărata faţă a celor care l-au răstignit pe Iisus - în variantă modernă şi actualizată.  
  
*  
  
43.Ridicolul este teama care ne cuprinde atunci când credem că am putea fi văzuţi de ceilalţi exact aşa cum suntem. Deci nu trăim într-o epocă modernă, ci într-una plină de convenţii şi prejudecăţi.  
  
*  
  
44.Tăcerea care s-a aşternut când Mântuitorul a spus: "Cine se simte primul fără de păcat, să arunce piatra" nu s-a risipit nici astăzi.  
  
*  
  
45.Alcoolul şi drogurile sunt cele mai stupide vicii posibile, pentru că îţi înlocuiesc propriii demoni cu unii dinainte fabricaţi.  
  
*  
  
46.Nu te bucura prea tare în noaptea în care vei crede că ai atins absolutul. Primii fiori ai dimineţii vor veni curând...  
  
*  
  
47.Nu trebuie să fugim de fantasmele noastre. Dar trebuie, pentru asta, să avem curajul de a le privi în ochi.  
  
*  
  
48.Cunoaşterea prin simţuri este cea mai profundă, dar trebuie întotdeauna dublată de ochiul rece al raţiunii. Altfel, nu vom putea stăpâni nici pentru o clipă monştrii pe care-i vom crea.  
  
*  
  
49.Diferenţa dintre bine şi rău, într-o lume de altfel schimbătoare, este că certitudinile răului se întemeiază pe sofisme.  
  
*  
  
50.Rugăciunea este un "instant message" către îngeri. "Ce bine că întreaga omenire e logată pe «invisible»", rânji Satana ridicându-se din adâncurile oceanului pentru ultima confruntare.  
  
*  
  
51.A face dragoste cu o femeie fără s-o iubeşti e ca şi cum ai mânca un măr produs în întregime în laborator.  
  
*  
  
52.Nu vă miraţi că întreaga omenire este scăldată în sânge. Omul este, nu aţi uitat, un animal social...  
  
*  
  
53.Din clipa în care Dumnezeu s-a răzgândit în privinţa lui Noe, "Cele 10 porunci" au devenit "Cele 10 rugăminţi". Creatorul plânge în fiecare zi pentru că nu înţelegem nici acum asta...  
  
*  
  
54.Lucrul de care mă tem cel mai tare este ca nu cumva stadiul cel mai profund al serenităţii să îl ating chiar înainte de moarte...  
  
*  
  
55.Fericirea este un cec în alb pe care ni-l semnăm nouă înşine.  
  
*  
  
56."And yet, I want to know more about the forbidden love", am rostit după ce îmi propusesem să nu mai muşc niciodată din măr. Tipic omenesc... Prea omenesc :D.  
  
*  
  
57.Flacăra eternă a iubirii nu se va stinge niciodată. Stau şi mă întreb de ce, de peste 2000 de ani, nu facem altceva decât să suflăm în ea...  
  
*  
  
58.Amintirea este sufletul nostru imortalizat într-o dioramă.  
  
 
  
Sursa Foto: Diederichstempel Burg Decke 01 09: By Хрюша - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6979129  
  
Referinţă Bibliografică:
AFORISME (II) / Mihai Iunian Gîndu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2513, Anul VII, 17 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihai Iunian Gîndu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Iunian Gîndu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!