CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  
Autor: Mihai Condur         Ediţia nr. 2800 din 31 august 2018        Toate Articolele Autorului

Fortăreața XVII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fortăreața XVII  
 
-Vorbește repede Buldo, Mașrif mă presează cu alte chestii care ar fi imperios necesare după spusele sale. Situația în care suntem cu acest călăreț venit de niciunde mă exasperează pur și simplu. Eram de ajuns noi și ,,Rinocerulˮ pe aici prin pustia asta, punctă nervos generalul Baxi Salomeo.  
 
Nu știu de ce dar am impresia că lucrurile se complică, continuă el. Tocmai din cauza acestei apariții ciudate! N-aveam nevoie de ăsta pe-aici pentru că nu cunosc nimic din ceea ce poate face. Am să-l sun pe Amstaff să văd ce spune.  
 
-Fiți calm Herr Bundes Magnus! În fond, mașinăria asta ciudată... sau ce-o fi, ne-ar fi de mare ajutor dacă e programată să-i termine pe inamicii noștri!  
 
-Oricum ar fi Buldo, nu sunt calm deloc, căci prin ceea ce văd îmi aduc aminte de subsolurile din Wanderbildt, răspunse generalul recunoscând afirmații pe care nu le-ar fi spus față de nimeni.  
 
Nu mi-e câtuși de puțin frică de arătarea asta neagră, dacă cumva asta crezi Serry.... însă, chiar simt că mă incomodează teribil și că acel ceva care a fost la Wanderbildt e pe aici prin preajmă! Cordonul ăla incandescent și norul ăla roșu de deasupra lui nu-mi inspiră nimic bun.  
 
-Domnule! spuse Buldo Portocana dorind să schimbe discuția, dați-mi voie să vă raportez că Arc Silan ne-a testat cu o rază care încălzește superficial apa existentă pe capota mașinii... Știți... condensuri, depuneri, plus alte chestii de-astea. Apoi, dacă nu l-am fi interceptat ne-ar fi testat prin termoviziune, dacă raza ar fi citit cumva ceea ce era de citit...  
 
-Așa ! Și? Să nu-mi spui că v-au descoperit poziția...  
 
-Am acționat la timp, Herr Bundes Graff. Acum am maximizat bruiajul pe aparatele de termoviziune, și sper că suntem în continuare invizibili. Chiar suntem, nu vă faceţi griji...  
 
-Altceva mai ai de raportat? întrebă generalul punându-și pe cap cascheta unde în frunte se zăreau cele trei hexagoane înzăuate.  
 
-Herr Bundes, Silan a chemat vehicolul auxiliar la bază. În același timp un braț robotic înșurubează o țeavă pe unul din posturile de tragere din partea superioară. Se pregătesc să execute foc. Ce măsuri vom lua după părerea Excelenței voastre?  
 
-Vrei să spui că vrea să execute foc cu lovituri clasice?  
 
-Da!  
 
-Hm! Mă faci să râd ! Ce ar putea face Silan cu lovituri clasice? Ai văzut ce am făcut cu puțin timp în urmă. Iar dacă trage asupra noastră... nici o șansă!  
 
-Păi asta vă spuneam și eu Herr Magnus... Arc Silan ăsta e un tip plin de surprize.  
 
-Poate are un anumit plan totuși! îi răspunse Baxi pe un ton suspicios. Lasă-l să vedem ce are de gând.  
 
-Dar asta n-ar fi nimic Herr Bundes General dacă Lup Katak nu și-ar fi însușit câteva drone de-ale noastre prin cine știe ce metodă. Acum, a reușit să ridice una din drone până pe la vreo doișpe mii de metri și a lovit unul din cele două avioane de patrulare și retransmisie satelitară, în coadă. Acum mai avem unul singur.  
 
-Nu te întreb cum au reușit să-ți lovească unul din aparate, te întreb cum a fost posibil să ți-l intercepteze?! Ce n-a mers? Avioanele sunt de ultimă generație! Au totul pe ele! Zise din ce în ce mai nervos Baxi.  
 
-Am lăsat descoperite avioanele Herr Bundes. Se pare că e vina noastră!  
 
-Fă-mă să înțeleg, spuse generalul ridicând tonul... Le-ați trasat orbite aparatelor iar apoi le-ați lăsat de izbeliște, conduse de un progrămel?  
 
-Cam așa ceva, spuse Buldo pe un ton supus. Asta e însă procedura! N-am crezut că vor ajunge la ele. Era imposibil pentru ei. Orice ar fi ridicat ei în aer noi am fi doborât imediat!  
 
-Aha! Deci până la urmă au ridicat o dronă de-a noastră! A fost o joacă pentru Lup! exclamă Baxi, încruntat şi enervat. Un punct forte al nostru a fost de fapt un punct foarte slab. Ne-au lovit exact unde trebuie. Înțelegi acum cum lucrează ăștia?  
 
-Herr Magnus Bundes! exclamă Mașrif întrerupându-l pe Baxi, Se întâmplă ceva pe tancheta lui Silan.  
 
Blindatul locotenentului Silan făcu câteva manevre în marș iar apoi se opri.  
 
Una din turelele blindatului apărută dintr-o nişă disimulată pe suprafaţa superioară avea acum atașată o țeavă de tun care balansa când la dreapta când la stânga părând că cel care o controla exersa acuratețea mișcărilor mecanismelor.  
 
-Lup! spuse locotenentul Arc Silan prin microfonul de luptă.  
 
-Da domnule! Ordonați! răspunse subalternul său care dirija la mare altitudine drona interceptoare inamică.  
 
-Vreau ultimele detalii despre țintă!  
 
-Ținta se află în mișcare, răspunse el, și are o viteză constantă de șaizeci de kilometri la oră. Se află acum la circa o mie cinci sute de metri distanță și se situează cam la trei metri deasupra solului. Ținta este în continuare legată printr-un cordon ombilical ca să-i spun așa, de norul incandescent situat la două sute cincizeci de metri de sol! Fenomene pirocummulus au loc sus în plafonul de nori cu efecte la sol asupra țintei noastre. O formațiune plasmatică de câțiva metri lungime, ca o trenă incandescentă se desfășoară în spatele țintei. Suprafața obiectului semană izbitor cu un pachet de lavă parțial solidificată, și pare proaspăt efuzată dintr-un aparat vulcanic care nu există pe aici prin apropiere, însă tot ce se poate deduce e că o proveniență similară generează acestă stare. Sau poate e doar ceva fabricat însă imaginile și analizele sunt extrem de convingătoare. Materia e de culoare neagră cu irizații indigo închis, lucioasă și care crapă din când în când scoțând la iveală o materie incandescentă, care presupune o temperatură extremă pe fond intern. Iar acum dispuneți domnule! Analiza a fost făcută în baza unui analizor de raze multiple.  
 
-Trimite sus către tun un proiectil clasic de 80 de milimetri, spuse calm locotenentul. Nu vreau să-i fac vreun rău creaturii ăsteia. Nici n-aș putea de altfel...  
 
-Liftul transportă chiar acum proiectilul spre gura de lansare, domnule. Se încarcă... Posibilitate de tragere!  
 
-Să privim prin obiective, Lup.  
 
Locotenentul trase un mic levier și înaintea sa coborî un sistem de tije la capătul cărora erau atașate obiective oculare. Locotenentul privi prin ele.  
 
- O mie patru sute de metri!  
 
-Da domnule! confirmă Lup.  
 
-O să-l las până pe la șase sute. Apoi trag!  
 
-Cum spuneți! spuse Lup prin microfonul de luptă.  
 
-Vorbește Stavrell! spuse Baxi făcându-i semn lui Mașrif să tacă!  
 
-Vedeți ce văd eu domnule?  
 
-Exact ceea ce vezi tu vedem și noi Stavrell.  
 
-Lumea așteaptă Herr Magnus! Suntem gata să-i dăm drumul.  
 
-Da! spuse Baxi! Trage linie! Bestia neagră se năpustește în direcția lui Arc Silan. Fă cărțile așa! Silan contra bestia neagră.  
 
-Așa vreți să-i spunem?  
 
-N-am alt nume. Știi tu vre-un altul?  
 
-Da spuse Stavrell! Am primit un telefon. N-am vrut să-i răspund tipului de la capătul firului eram prea ocupat, însă i-a spus înlocuitorului meu un singur cuvânt pe care acesta mi l-a transmis.  
 
-Care? întrebă Baxi.  
 
-Moriboond! spuse Stavrell scurt.  
 
Baxi tăcu, îngustându-și privirea. Tăcu câteva clipe gândindu-se!  
 
-Așa! spuse el. Moriboond!  
 
-Moriboond Șahtan! spuse Stavrell repede. Avem sigla pregătită iat-o pe panouri. Spuneți dacă e bine așa. Arc Silan versus Moriboond Șahtan!  
 
-E perfect! spuse Baxi mușcându-și buza de jos privind către panouri. Dați-ii drumul sub acest nume!  
 
-Excelență Magnus! Dumneavoastră ce pariați? întrebă Stavrell. Nu mi-ați spus nimic.  
 
-Un miliard de iDolari Stavrell. Dacă Silan oprește pe Moriboond. Un miliard!  
 
-Excelență! spuse Stavrell cumva îngrijorat și făcând o scurtă pauză. Sunteți sigur?  
 
-Foarte sigur! Și vezi să nu știe nimeni asta, ca de obicei. Lansează pariurile acum în clipa asta! Moriboond ăsta sau cum îi spune, mai are un kilometru și ceva până la țintă. Execută ordinul!  
 
-Excelență, aplicația e validă! Au trecut doar câteva secunde iar contoarele de trafic delirează. Ca și sumele de altfel! Pariorii au acum toate detaliile și imagini din toate unghiurile! Priviți vă rog cifrele în partea de jos a imaginii.  
 
-Te contactez cât de curând Stavrell, mai spuse Baxi, rămâi pe fir pentru noi ordine. Mașrif! continuă el adresându-se lui Șaah Bayin. Ce faci acum?  
 
-Urmăresc îndeaproape ce face locotenentul Arc Silan. Ordin, Excelență Magnus!  
 
-Cu Buldo Portocana. Fă-mi legătura cu el.  
 
Portocana apăru pe unul din panouri,  
 
-Suntem pe aproape Excelență. Îi vom lovi din toate direcțiile, iar cyber-apariția asta sau ce-o fi și cine l-o fi trimis chiar cred că ne ajută.  
 
-Unde sunteți Buldo?  
 
-Suntem pe segmentul de vale la minus șapte metri sub platou. În curând vom ieși, cam la cinci kilometri de ei. Suntem perfect acoperiți Herr Bundes General probabil că inamicul vede vre-o zece ținte. Însă ca să continui... Pantery întâmpină ceva greutăți. Eu sunt la comenzile de marș și supraveghere a ,,Rinoceruluiˮ iar el se ocupă încă de un atacul dronei pe care o manevrează Lup Katak. Știți Excelență, aceea pe care ne-au furat-o.  
 
- Ce se întâmplă Pantery? întrebă Baxi privind panourile unde zecile de mii de pariuri se efectuau pe secundă. Stavrell era la înălțime. Previziunile arătau sume fabuloase.  
 
-Herr General Bundes, spuse Pantery... Lup Katak, a furat niște drone. Nu știm cu a făcut-o! N-avem control asupra lor. Una din ele după cum v-a raportat domnul Buldo a reușit să doboare unul din avioanele care ne dau legătura sigură cu sateliții. Acum Lup vrea să intercepteze al doilea avion, căci pe primul l-a doborât foarte ușor fiindcă ne-a luat prin surprindere... A ridicat drona până pe la doișpe mii și a așteptat în apropierea orbitei. După ce a trecut de dronă aceasta l-a lovit în coadă cu o nanorachetă. Acum caută să vâneze al doilea avion însă problema e că nu mă pot depărta prea mult de zona Z. În mod normal un avion de retransmisie a datelor ocupă conuri de percepție cu baze foarte mari însă aici în zona asta a neherilor-andermeni totul e razna. Aria de acoperire are o rază ceva la 20-30 de kilometri, deci trebuie să întorc aparatul, căruia i-am preluat controlul manual, pe la vre-o 30 de kilometri ca să nu ies din raza de preluare a datelor și retransmitere. Lup știe foarte bine lucrul ăsta și îmi taie calea la viraje obligându-mă la evoluții acrobatice. Noroc că aparatul nu e prea mare, are ceva la trei metri și manevrabilitatea lui e foarte bună. Drona pe care a furat-o mai are o singură nanorachetă. Și habar n-am avut că la bordul acestui tip de dronă se poate inițializa o rază care poate intra în computerul de bord al apartului, Excelență!. Vă dați seama că dacă pune mâna pe el ne vor îngreuna foarte mult operațiunea?  
 
-Bine tinere, spuse Baxi oarecum nervos. Atenție la ce faci. Ține-mă la curent în caz că te interceptează. Mașrif! exclamă generalul, ridică o rachetă pe afet. Una de interceptare. Am să dobor drona interceptoare.  
 
-Silan va afla imediat domnule! răspunse Șaah Bayin. Vor trimite și ei la interceptare.  
 
-Nu-mi pasă ce va face Silan, Mașrif, replică generalul. Ridic-o acum. Eu am să culeg datele necesare. Stavrell! exclamă el schimbând discuția.  
 
-Sunt pe linie Excelență!  
 
-Focusează-te cum ți-am spus, pe țeava de tun a lui Silan. Imediat cum trage oprești pariurile! Fă anunțul ăsta pentru ca toți să știe.  
 
-Am înțeles Herr Bundes General!  
 
Aflați în pântecele ,,Rinoceruluiˮ Gaștou și Șacknabull comentau ultimele știri.  
 
-Șack! spuse Leopar Gaștou, pariezi pe ceva?  
 
-Am pariat pe călărețul vulcanic, răspunse acesta. Douăzeci de de mii de iDolari. Pariază și tu acum... L-ai auzit pe Baxi când l-a anuțat pe Stavrell să suspende pariurile imediat cum vede fum la gura țevii! Hotărăște-te! Se pot inchide în orice moment.  
 
-Pariez tot la fel ca și tine, spuse Gaștou făcând transferul sumei printr-o casetă virtuală deschisă pe unul din panouri! Acum să te vedem Silane! continuă el frecându-și mâinile. Herr Bundes General a tras trei proiectile spre cybercălăreț și nimica! Iar ăștia vor să-l oprească cu un obuz clasic!... Hă! Mă fac să râd ăștia doi! Pradă ușoară, Șacknabull.  
 
-Nu e sigur nimic, Leopar! răspunse acesta. Oamenii mai au totuși cel puțin o șansă! Nu crezi?!  
 
-Așa! Și?... De ce ai pariat pe ăsta negru cu văpăi după el dacă asta crezi? Trebuia să pariezi pe Silan.  
 
-N-am făcut-o dintr-un singur motiv.  
 
-Care?  
 
-Acela că vreau să se termine mai repede misiunea asta tâmpită!  
 
-Taci! spuse abia șoptit Leopar! Vrei să ne audă iar ce vorbim? Moriboond ăsta, sau cum l-o chema va alerga spre blindatul ăsta al lor. Probabil că se va lipi de blidajul lor. Vezi cordonul care stă agățat de norul ăla? Ei! De-acolo vine energia de-l face pe ăsta incandescent. Și uite-a așa blindatul lor va lua foc și vor sări în sus cu tot cu maimuțelele din interior iar noi vom pleca imediat acasă! Pricepi?  
 
-Pricep, răspunse Șacknabull! Probabil că așa se va întâmpla! Să dea mama natură să se întâmple așa!  
 
Între timp dronele trimiteau imagini din fața blindatului unde Arc Silan poziționase țeava. Trecură câterva minute timp în care toți cei implicați priveau posibilul deznodământ. Baxi Salomeo privea cifrele aflate în mișcare pe benzile informative. Din când încând privea pe panoul unde blindatul în care sea aflau Lup Katak și Arc Silan aștepta nemișcat. Dintr-odată țeava păru să se ridice imperceptibil fiindcă senzorii de mișcare spuneau clar că țeava se ridică încet. Cifrele de pe ecranul unde generalul privea se accelerau pe contoare. După o mică așteptare Arc Silan care privea prin obiectivele optice acționă o mică manetă. Gazele de percuție ieșiră cu putere în lateralul țevii într-un sunet specific. Stavrell aflat în fața monitoarelor apăsă singurul contact aflat în fața sa iar caruselul cifrelor se opri brusc pe panourile informative. Lovitura lansată din tun țâșni spre țintă. Proiectilul lăsă în urma sa o lumină trasoare și se înfipse în sol cam la cinci sute de metri de locul de unde fusese lansat iar Mooribond Șahtan se afla cam la două sute de metri de locul unde proiectilul aruncă în sus o jerbă de pământ, pietre, gheață și zăpadă.  
 
-Ce-a fost asta bă! se auzi glasul lui Leopar pe rețeaua operațională.  
 
Și Baxi Salomeo privi mirat panourile monitoare ale căror imagini erau transmise de mai multe drone.  
 
-Ce-a fost asta Excelență? Chiar așa de slab au tras? făcu mirat Șaah Bayin.  
 
-Nu înțeleg! răspunse Baxi. Brațul robotic demontează deja țeava, semn că nu vor mai trage!  
 
Stavrell se ceru în legătură printr-un semnal luminos. .  
 
-Ce s-a întâmplat nu e încurajator Excelență. Vedeți cifrele pe ecrane? spuse acesta.  
 
-Le văd Stavrell! Dă-le-ncolo de cifre. Nu mai înțeleg nimic din ce vrea Silan ăsta, spuse Baxi adresându-se apoi lui Șaah Bayin. Mașrif! strigă el, fă-mi legătura cu Arc Silan!  
 
-Excelență vedeți vehicolul auxiliar din spatele țintei? Arc Silan provoacă ceață! Pune ceva la cale Excelență Magnus! Îl cunosc și îi cunosc și intențiile, spuse acesta.  
 
Într-adevăr locotenentul Arc Silan chemase vehicolul auxiliar iar acesta împrăştia un praf alb care lua aproape instantaneu forma unor aburi reci asemănători ceţii.  
 
-Se înșeală dacă crede că ceața îl va ascunde, se uzi vocea lui Buldo pe operațional.  
 
-Ce se întâmâplă Șacknabull? întrebă uimit Leopar Gaștou. Privește imaginile!  
 
-Ce face mă ăsta cu focul și cu fumul că nu se mai vede aproape nimic?  
 
-Îți spun eu ce face, zise Leopar Gaștou... Călărețu lu parc de distracții s-a oprit în fața craterului făcut de Silan cu proiectilul lor! Pricepi? Nimeni nu se aştepta la aşa ceva! Pariurile s-au închis!  
 
-Am pierdut toți banii, spuse enervat Șacknabull bătând cu pumnul într-un panou metalic. Silan l-a oprit pe Șahtan Moriboond! Suntem lefteri pe ziua de azi Leopar!  
 
-Dă-i încolo de bani! fu răspunsul lui Leopar. Hai să ne vedem de ,,Rinoceruˮ nostru, să nu ne-o facem de batjocură. Altfel ştii tu.... Îţi trimit imediat ăştia înştiinţarea că trebuie să te mierleşti singur. Sincer să-ţi spun n-aş vrea să mă văd pe o listă de defetişti care trebuie să-şi tragă un glonţ în cap.  
 
-Excelență! exclamă Stavrell. Ați câștigat o su-per-a -ve -re! exclamă gâtuit de emoție Stavrell care silabisea aproape strigând.  
 
Baxi Salomeo privea mirat către panourile pe care se putea vedea cum călăreţul pe care Stavrell îl denumise Moriboond Şahtan se oprise în faţa craterului care rezultase în urma loviturii date de Arc Silan. Generalul privea uluit însă nu era în apele sale. La fel de mirat era și Șaah Bayin iar Buldo Portocana care urmărise de la masa comenzilor ,,Rinoceruluiˮultimele întâmplări clătină din cap.  
 
-Știi ce mă îngrijorează? spuse el către Pantery.  
 
-Ce domnule Buldo?  
 
-Dacă Silan a oprit pe Moriboond ăsta.... Nu cumva ne va opri și pe noi? Herr Bundes Graff chiar are motivele lui să se teamă de Arc Silan!  
 
-Domnule! exclamă Pantery aproape disperat. Lup Katak încearcă să schimbe softul aparatului. Abia mai reușesc să-l stăpânesc.  
 
-Domnule General! spuse grăbit Buldo după ce realiză legătura! Lansați racheta interceptoare. Pantery nu mai poate controla avionul dronă.  
 
-Tocmai culeg datele! Pantery!  
 
-Da, Excelență Magnus! Ordonați!  
 
-Ai idee ce vrea să facă Lup?  
 
-Domnule, nu mai înțeleg nimic. Mi-a tăiat calea de vre-o câteva ori. N-a reușit să resofteze altfel mi-ar fi prăbușit aparatul. Însă nici n-a lovit cu nanoracheta deși cred că putea s-o facă!  
 
-Să nu-mi spui că vrea să ne lase avionul dronă ca să avem în continuare comunicații excelente cu sateliții!  
 
-Tocmai asta încerc să vă spun, că Silan și Lup pun ceva la cale.  
 
-Am toate datele disponibile, spuse generalul. Mașrif! strigă el.  
 
-Da Excelență Magnus!  
 
-Lansează racheta interceptoare! Acum!  
 
Un siaj luminos țâșni dintr-un lansator de pe Arctic Boreal.  
 
-În câteva secunde va lovi! spuse Șaah Bayin urmărind datele. Silan nu reacționează în nici un fel, Excelență! Nu mai au timp să interceptrze ... Trei, doi... unu! Drona a fost distrusă!  
 
-Pantery! Raportează-mi care e situația, ceru generalul.  
 
-E-n regulă, răspunse acesta. Situația a fost restabilită! Avionul dronă funcționează normal. Am scăpat! spuse Pantery ușurat.  
 
-Nu înțeleg ceva Excelență! spuse Șaah Bayin.  
 
-Ce anume Mașrif!  
 
-De ce n-au ripostat Silan și Lup, Herr Bundes Magnus ?! Doar ne-au auzit când am scos racheta pe lansator.  
 
-Într-adevăr! Puteau riposta dar n-au făcut-o. Nu înțeleg nimic Mașrif!  
 
-Pun ceva la cale Excelență!  
 
-Și nu mai lăsați avionul dronă de capul lui... Buldo! Treceți-l pe sistemele prioritare pentru a fi monitorizat în timp util, spuse generalul făcându-se a nu auzi ultima remarcă a lui Șaah Bayin.  
 
-Am înțeles Excelență, răspunseră cei doi într-un glas.  
 
Pe operațional se auzi vocea lui Leopar Gaștou.  
 
-Ieșim pe platou Excelență Magnus!  
 
-Suntem sus pe platou Herr Bundes! întări Buldo cele spuse de Leopar. Avem contact vizual cu blindatul locotenentului Silan. Ne mai despart trei kilometri!  
 
-Ok ! Spuse generalul. Atenție mare. Aeronava cu drone e foarte aproape. Vor da drumul la drone și imediat după atacul acestora, dacă ceva mai stă în picioare, culcăm la pământ.  
 
-Leopar! spuse Buldo, începem reverificarea sistemelor.  
 
-Excelență! spuse Șaah Bayin, locotenentul Silan e pe panou chiar acum!  
 
Generalul se întoarse pe scaunul rotativ pe care ședea. Pe panoul indicat se zări chiar Arc Silan, îmbrăcăt într-un splendid costum verde deschis cu epoleții și buzunarele de la piept alb-argintii, cu irizații metalice. Chipiul verde avea în frunte o stemă care lui Baxi Salomeo i se păru ciudată. Un soare din aur cu raze asemeni unor petale iar înăuntrul acestui soare silueta unui bust uman.  
 
-Locotenente! Iată-te! spuse Baxi punându-și cascheta pe cap.  
 
Cele trei hexagoane înzăuate, de pe fruntea generalului sclipiră controlat grație unui mic sistem disimulat în caschetă.  
 
-Herr Bundes Magnus!  
 
-Voi fi foarte direct locotenente! Ești încoloțit. Nu are rost să mai lupți. E adevărat că ai impresionat pe toți, inclusiv pe mine! Dar asta nu e de ajuns. Predă-te mie personal și voi aranja toate ca să nu ți se întâmple nimic. Dosarul tău va fi distrus și vei fi exclusiv sub protecția mea.  
 
-Îți mulțumesc pentru ofertă Herr Bundes Graff, însă nu pot accepta! răspunse imediat locotenentul.  
 
-De ce?  
 
-Pentru că am o misiune pe care nu o pot abandona!  
 
-Aha! spuse Baxi, deci misiunea e mai presus decât viața!  
 
-Misunea e viața Herr General. Și viața e misiunea!  
 
-Mda! continuă Baxi. Te avertizez că nu vei ieși viu din asta Silan. Lasă-mă să te scot din asta!  
 
-Nu e nici o problemă Herr Bundes! Voi scăpa oricum ar fi.  
 
Baxi se încruntă, mirat totodată de cele auzite.  
 
-Locotenente ești în deplinătatea facultăților mentale?  
 
-Exact, Herr Graff. Ne vedem la coloana de marmură!  
 
Panoul se făcu negru semn că transmisiunea fusese întreruptă.  
 
-La posturi gata de luptă! spuse nervos Baxi Salomeo apăsând pe contactul conexiunii operaționale. Mașrif! Fă-mi legătura cu Mellonius Grippo!  
 
-Excelență, dronele purtătoare de rachete se vor lansa foarte curând.  
 
Pe unul din panouri apăru neinvitat Raqq Amstaff. Panoul se lumină singur.  
 
-Baxi! spuse el dintr-un fotoliu confortabil. Te apelez de acasă.  
 
Într-adevăr Raqq Amstaff era îmbrăcat de noapte într-un halat sub care se ghiceau pijamalele.  
 
-Excelență Bundes Magnus Lord! răspunse generalul. Tocmai îi spusesem lui Mașrif să-mi facă legătura...  
 
-Cum merg treburile cu ,,Rinocerulˮ Baxi? Am să-ți spun doar atât. Sunt presiuni de sus. De foarte de sus. Pricepi?  
 
-Oarecum! spuse generalul pe un ton puțin supărat. Am vorbit cu acest Arc Silan. Și mi-a relatat faptul că el are o misiune. Să înțeleg că misiunea acestui locotenent care era creditat ca un om de bază și care a defectat, e obiectul acestei conversații? Și, dacă de foarte de sus se tem de el asta înseamnă că misiunea sa îi amenință direct pe cei de sus?  
 
-Da! răspunse Amstaff foarte direct. Pot să-ți spun acum despre ce e vorba Baxi. Bruiază-l pe Mașrif!  
 
Baxi întoarse un comutator.  
 
-Acest Silan trebuie să aducă doi indivizi în Capitropol, la sediu. Într-o anumită zi. În acea zi Lordul nostru Stăpânitor va rosti un speech. Acești doi indivizi vor fi prezenți acolo și îl vor interpela. Vor fi acolo toți. Pricepi? Iar Lordul Stăpânitor nu vrea asta. Silan trebuie oprit să-i aducă pe cei doi aici. Asta e tot Baxi!  
 
-Ok! spuse Baxi gândindu-se. De ce însă nu-l lăsați pe Silan să-i aducă pe cei doi să fie aduși în Capitropol? Nu înțeleg. Ar fi cu mult mai simplu. Îi arestați acolo și gata!  
 
-Baxi! interveni Amstaff, tipii ăștia doi nu-s oricare! Sunt mentaliști de prim rang. Ăștia te fac să le dai tu singur cheia de la intrare și după aia să le și mulțumești că le-ai dat-o! Pricepi? Însă ce se știe e faptul că ăștia doi deși ar putea veni singuri prin metodele lor mentaliste, nu vor face acest lucru. Din orgolii de-ale lor personale, nu ne interesează, vor veni în mod obișnuit. Ne interesează că dacă nu fac lucrul ăsta atunci au nevoie de niște însoțitori care să-i ducă în Capitropol.  
 
-Bun, și dacă-i lichidăm pe Silan și oamenii lui, cei doi nu vor mai ajunge în Capitropol așa cum și-au propus?  
 
-Deocamdată vrem să le zădărnicim planurile Baxi! Nu ştim ce va fi. Suntem sub coordonarea Lordului Stăpân! El știe ce face.  
 
-Desigur, spuse Baxi pe un ton neîncrezător.  
 
-Dați drumul operațiuni cât mai repede.  
 
-Încă ceva domnle Bundes Lord! Ce e cu acest Moriboond Șahtan aterizat aici de niciunde? Deși nu e același decor ca la Wanderbildt, simt că e aceeași atmosferă. De unde a mai apărut și ăsta? E vre-o armă geofizică, e vre-un cyberbot ? Ce naiba e? O mașină? Am tras trei proiectile spre el, l-am nimerit și nimic. Au trecut prin el ca prin ceață! Am fi crezut că e o holoapariție o proiecție ceva... Poate sunt niște combinații a câte puțin din fiecare. Totuşi arătarea asta fie ea ce-o fi are greutate proprie. Ne-am uitat cu stupoare la adânciturile lăsate de copite. Îi știm greutatea aproximativă. Însă cordonul care îl leagă de un nor arzător, incandescent aflat la vre-o trei sute de metri altitudine dar care se înalță până foarte sus probabil un kilometru și la cinci sute de metri în urma lui îmi spune că Moriboond ăsta e un fel de armă geofizică. Fenomene pirocumulus au loc sus în atmosferă. N-ai vrea să treci cu un aparat de zbor pe-acolo. I-am ordonat lui Mașrif să trimită două drone către norul arzător. Nici una nu s-a mai întors iar imaginile transmise până când s-au prăjit sunt terifiante. După cum am mai spus, seamănă foarte mult cu Wanderbildt. Pe una am văzut-o în direct cum a fost lovită de un bulgăre de materie semi-incandescentă fiindcă de curând din nor au început să fie aruncați lapili, bulgări arzători, jerbe incandescente. Șansa noastră e că suntem destul de departe de epicentru. Aș spune că e un fel de vulcan chiar acolo sus în cer însă dacă n-aș ști că vulcanii ies dintr-un con vulcanic aflat la sol sau din mare aș spune că e normal lucrul ăsta. Și dacă nu m-ar chema Baxi Salomeo aș pleca naibii imediat de aici. Nu știm cum însă, Silan a oprit monstruozitatea asta brută printr-o lovitură clasică pe care a executat-o între el și Moriboond iar acesta s-a oprit exact acolo. Până și norul arzător de deasupra și-a mai redus din intensitate. Pricepeți? Cine sau ce este acest Moriboond Șahtan?  
 
Raqq Amstaff zâmbi cu subînțeles iar Baxi care era un fin observator își dădu seama că acesta știa câte ceva despre Moriboond.  
 
-Nu știu exact să-ți răspund la întrebarea asta Baxi! Nu exact și nu complet. Să zicem că Moriboond e o personificare a cuiva. O materializare a unei forțe, cu origini necunoscute și cu o energie enormă. Evident acest cineva are o putere nemaivăzută dacă poate genera sau chema un așa personaj în ajutor. Nu știu cum face dar o face. Ceea ce ține legate elementele e un mister însă.  
 
-Iar acel cineva este Lordul Stăpânitor?  
 
-S-ar părea că el este Baxi. Ți-o spun cu teamă, recunosc. Chiar el...  
 
-Hm ! chicoti generalul. Te cutremuri doar dacă te gândești numai... Bun... Și acum ce va face acest Moriboond Șahtan în continuare că deocamdată a fost oprit?  
 
-Planul este următorul. Namila aia care o vezi acum oprită trebuia să se năpustească spre mașina în care se află locotenentul Silan. În momentul contactului energia din nor urma să fie transferată jos la sol pe mașină. Vezi ce-i acolo sus... Ar urma după cum și singur ai putea să-ți dai seama, un incendiu de proporții care nu poate fi nici stins nici împiedicat...  
 
-Aha! exclamă gânditor Baxi Salomeo! Deci pentru asta a fost trimis Moriboond...  
 
-Da! Cam pentru asta locotenente! Și stai liniștit, Moriboond nu știu de ce s-a oprit, însă, mai mult ca sigur, va încerca din nou.  
 
-Și pân la urmă Moriboond ăsta e o ființă vie?  
 
-Nu e nici o ființă vie Baxi! Ți-am spus.... e o materializare. Folosește însă energii naturale după cum vezi! Deocamdată îți spun noapte bună de aici de la noi. Aeronava cu drone bombardiere este foarte aproape. Silan nu mai are nici o șansă de a scăpa. Noapte bună. Sper ca mâine să începem să vă extragem din frigul ăla. Și... fără pariuri de data asta Baxi! N-am vrea ca ,,Rinocerulˮ să fie desconspirat. E adevărat că până la un anumit nivel se știe de el însă nu mai vrem prea multă reclamă. E de ajuns că l-ai făcut cunoscut pe Moriboond.  
 
Baxi nu mai spuse nimic iar Raqq Amstaff dispăru de pe panou.  
 
-Arc Silan prelua imagini de la bordul unor drone iar Lup Katak se concentra pe programele numai de el știute.  
 
-Domnule locotenent, spuse Lup, aeronava cu drone e cam la cinci minute. Luați legătura cu Melonius Grippo!  
 
-Imediat, răspunse locotenentul.  
 
Pe panou apăru Melonius Grippo cu o mină îngrijorată.  
 
-Bună locotenente! spuse el. Cum stăm? Dronele se vor lansa în cinci minute!  
 
-Melonius! exclamă Arc Silan, cum stai cu combustibilul?  
 
-Asta încerc să vă spun. Nu mai stau o oră în zbor. Dacă nu mă vor alimenta...  
 
-N-o să se întâmple. Însă stai liniștit Grippo! Lup îți caută chiar acum un teren de aterizare cât de cât drept. A trimis niște drone în recunoaștere.  
 
-Și voi ce veți face?  
 
-Nu-ți fă griji. Scăpăm și de data asta!  
 
-Atunci e in regulă! Aștept coordonatele voastre!  
 
Imaginea se transformă într-un punct minuscul.  
 
-Hei Lup! Crezi că va merge?  
 
-Cum să nu domnule! Înainte de a doborî drona herr Baxi, am reușit să intru în computerul de bord. Am trimis fascicolul și mi-a făcut legătura aici. Pantery a rămas cu impresia că vreau să le dobor avionul. Din acest motiv l-am doborât pe primul. Ca să creadă că asta vreau. Cheia de intrare n-a fost chiar ușoară însă l-am contactat pe amicul meu. E specialist în chei și coduri. Are un program care dezvoltă miliarde de combinații pe minut. Însă șmecherii ăștia nu pot fi sparți doar cu potrivirea parolei. Dacă o potrivești fără alte măsuri de siguranță, sistemul blochează pe cel care vrea să intre. Însă Pantery s-a înșelat amarnic de data asta. Controlul liber al aparatului necesită coduri şi instrucţiuni suplimentare. Chiar el ni le-a furnizat. Gândiți-vă domnule locotenent. Avionul cu drone era în legătură cu avioanele lor. Așa ne-au găsit pe coordonate, altfel n-aveau nicio șansă. Mai departe am intrat prin sistemele lor centrale. Ei și-acuma cred că au salvat aparatul pilotat de Pantery. În realitate i-am făcut sită. Am intrat pe planurile de atac și închipuiți-vă! Am găsit un plan numit Chinesse Coin fiindcă procedura de atac nu poate fi oprită. Chinesse Coin e folosit când ești înconjurat de inamic din toate părțile. Vor cădea peste tot în jur însă centrul v-a rămâne neatins! Va urma o oră de bombardament domnule! Zece mii de drone ! Când acționați planul următor? Dacă scăpăm...desigur.  
 
-Lup! exclamă zâmbind Arc Silan! Ești neîntrecut prietene! Cu puțină șansă despachetez aplicația de pe vehicolul auxiliar în timp ce aruncă ăștia proiectilele. Să-ți spun... Eram mai demult la o expoziție de efecte militare auxiliare și m-am oprit la un stand. Tipul de acolo mi-a prezentat kitul ăsta. Se desface singur iar după ce ia formă se întărește grație unei substanțe care se rigidizează extrem de bine. L-am chemat la carul blindat și mi-a făcut niște fotografii extrem de amănunțite din toate pozițiile. Mi-a garantat că orice detaliu va apărea ca fiind cel real. Inclusiv culoarea pe bază de vopsea anti reflector. Deasupra are toate antenele, toate proeminețele, tot! La început mi-am spus că n-are la ce să-mi trebuiască însă chiar tipul mi-a spus că nu se știe niciodată în ce conjuncturi poți fi prins.  
 
Și într-adevăr... cred că asta e! Apoi vom manevra auxiliarul. Ceața pe bază de suc de ceapă o să-i încurce și mai tare! Nici nu bănuiesc ce conține substanța. Ei cred că e ceață de acoperire!  
 
În interiorul vehicolului Arctic Boreal Baxi Salomeo aștepta înfrigurat privind ceasul.  
 
-Vin, spuse Șaah Bayin. Avionul eliberează dronele Excelență!  
 
-Dă-mi imagini din toate direcțiile Mașrif. Buldo! Pantery! Cum sunteți?  
 
-Suntem bine, răspunse Portocana pe operațional. Sistemele funcționează perfect. Dacă trec de drone îi terminăm noi nu vă faceți griji.  
 
-Gaștou, Șacknabul! ceru Baxi. Raport!  
 
-Suntem foarte aproape de ei Excelență, răspunseră cei doi într-un glas. Îi vedem, continuă singur Leopar Gaștou. Au dat cu ceață operațională.  
 
-Tactică! spuse Baxi.  
 
-Tactică... Excelență Magnus! Tactică ... Dar, degeaba... Îi vedem ca la teatru. Va fi o joacă!  
 
-Portocana oprește ,,Rinocerulˮ ca să vedem focul de artificii!  
 
-Am înțeles Excelență! Opresc mașina! mai spuse el închizând comutatoarele.  
 
,,Rinocerul se opri la mai puțin de un kilometru.  
 
-Ehei Silane! Acum să te vedem ce vei face în fața a cinci mii de cai putere! spuse Gaștou frecându-și mâinile!  
 
De sus din cer apăru prima formație de drone. Arc Silan și Lup Katak priveau panourile.  
 
-Sunt dronele Psi! spuse Arc Silan. Le vom pune la pământ cu puțină atenție.  
 
-Iată dronele Psi! O să-i amețească bine de tot, spuse încruntându-se Baxi. Mașrif, vreau altitudinea lor.  
 
-Sunt la cinci sute de metri de ei, și coboară vertiginos.  
 
Asemeni unui roi de viespi cele o mie de drone Psi se năpustiră asupra blindatului în care se aflau Silan și Lup.  
 
-O sută de metri! spuse Lup.  
 
-Lasă-le să mai coboare. Pe la douăzeci.  
 
-Domnule! Se încrucișează într-un mod ciudat! Priviți!  
 
Cele o mie de drone coborau, unele în spirală altele schimbându-și poziția prin încrucișare diametrală. Formația se aranja în modele complicate de cerc, romb, pătrat, și triunghiuri suprapuse care senschimbau după ce se alcătuiau. Când dronele mai aveau treizeci metri până la sol o mică nișă se deschise de pe capota blindatului și în sus fu aruncată cu mare viteză o sferă care explodă pe la douăzeci și cinci de metri. O patre din drone fură aruncate cu putere în lateral și în sus. Însă suflul exploziei făcu ca după deflagrație, celelalte drone să fie atrase cu putere la sol în urma colapsării rapide a aerului. O ploaie de drone se strivi de sol.  
 
-Impresionant! spuse Baxi privind imaginile.Câte mai sunt operaționale Mașrif?  
 
-Mai puțin de cinci la sută Excelență, răspunse acesta.  
 
-Impresionant, spuse din nou generalul. Să-i vedem acum însă!  
 
Valuri de drone coborau din cer fiecare eliberând proiectilul său asupra țintei prestabilite și o perdea de pământ gheață și zăpadă plus pietre de diferite dimensiuni se înălțau ca un zid în jurul blindatului unde Silan și Katak așteptau..  
 
-Zgomotul devine asurzitor!  
 
-O să ne zgâlțâie puțin, însă să sperăm că nu ne vor atinge! spuse locotenentul.  
 
Bombardamentul ținu aproape o oră timp în care Arc Silan se ocupă de kitul aflat în vehicolul auxiliar. Un braț robotic manevra un container descărcat din auxiliar. Acesta fu tras lângă vehicol și la o comandă dată pereții laterali rabatară către sol și interiorul începu să expandeze grație unui rezervor de aer comprimat, la presiune mare. O siluetă se înălța rapid, lângă auxiliar.  
 
-După ce se va umfla complet suprafața se va întări extrem de puternic la contactul cu aerului. Când presiunile din exterior și interior se vor egaliza, vom putea deschide o trapă laterală fiindcă înăuntru are prevăzut un sistem hidrauluic care acționează intrarea. Pe lângă sistemul de aer comprimat cu butelie și cu tot ce mai e, are o instalație electrică care dă lumini ca să pară cât mai real. O altă instalație e cea de producere a zgomotelor: Avem zgomot de motor în așteptare, diferite sunete ale unor mecanisme, chiar și al unei mitraliere clasice!  
 
Între timp bombardamentul continua nestingherit fară ca nici un proiectil să atingă ceva pe o rază de douăzeci de metri.  
 
-Suntem ca în ochiul furtunii Lup, zise locotenentul către acesta. În ochi e liniște însă în afara lui e dezastru!  
 
-Până acum nu ne-au lovit decât drone avariate domnule și ceva pietre dislocate din sol!  
 
-Mai sunt vre-o opt mii și scăpăm!  
 
Când dronele amuțiră și totul se termină ceața împrăștiată din nou de Arc Silan cuprinse din nou împrejurimile în care se aflau cei doi și mașinile lor blindate.  
 
Baxi fluieră nevenindu-i să-și creadă ochilor când acu imagini cât de cât clare fiindcă radarele dădeau poziții imprecise din bruiajele dirijate de Lup Katak.  
 
-Băăă! aproape că zbieră el, Nu pot să cred una ca asta! Buldo! Pornește imediat Rinocerul!  
 
- Am înțeles Herr Bundes Magnus! Gaștou! Șacknabull Fiți pregătiți!  
 
-Am înțeles Buldo! Știm ce avem de făcut. Sunt în ceață dar îi vedem foarte bine pe radare. E adevărat că contururile electronice de display sunt cam șterse dar îi avem în față!  
 
-Pantery! exclamă Buldo, dacă vezi ceva în neregulă îmi raportezi imediat.  
 
-Desigur domnule! Fiți fără grijă, ne mai despart de ei vre-o cinci sute de metri!  
 
-Atenție, interveni Baxi! Intrați în ceață!  
 
Pantery făcea niște analize cu o rază dirijată de pe ,,Rinocerˮ în timp ce Buldo Portocana conducea mașina pe ultimii două sute de metri!  
 
-Domnule nu e ceață tactică! E ceva pe bază de ceapă! Dacă au gurile de aer manuale deschise vor avea probleme!  
 
Auziseră cu toții ultima frază a lui Pantery.  
 
-Repede! Închideți naibii obloanele de la gurile de aer! strigă Baxi strângându-și pumnii. Gaștou!  
 
-Degeaba! Se auzi vocea acestuia. Am inhalat o doză suficientă de aer de afară! spuseră cei doi tușind în microfoanele operaționale. Avem filtre active însă ceva ceva tot a trecut de ele.  
 
-Însă Gaștou și Șacknabull nu se lasă cu una cu două! se auzi vocea unuia dintre ei tușind puternic.  
 
Buldo interveni pe operațional.  
 
-Suntem la o sută de metri de ei domnilor sargenți servoperatori. La cincizeci porniți motorul termic și intrați în ei. Cu toată forța înainte!  
 
-Am înțeles Buldo! răspunseră cei doi într-un glas.  
 
-Lup! Se vede ceva? întrebă locotenentul.  
 
-Sunt pe aproape domnule. Pe la vreo cincizeci de metri. Nu-i văd din aparate și nici din drone. Nici pe semanle acustice nu se zărește nimic. Sunt camuflați al naibii de bine. Văd de fapt vre-o opt ținte însă toate sunt false mai mult ca sigur!  
 
-Lasă-i să vină! mai spuse Silan.  
 
-Cincizeci de metri! spuse Buldo surexcitat la maxim!  
 
-Înainte marș! rosti încordat Baxi Salomeo. Pornește motorul termic și mecanismul de forță al coronamentulului.Când ajungi aproape cuplezi transmisia către coronament și accelerezi puternic motorul termic. Să nu-l cobori sub cinci mii de turații!  
 
Leopar Gaștou porni motorul termic iar acesta scoase un sunet infiorător și o coloană masivă de gaze arse țâșni vertical din exhaustoare. Gaștou cuplă transmisia și mașina blindată porni înainte. Șenilele de metal acoperite cu cauciucul special purtau cele o sută cincizeci de tone metalice către mașina blindată a locotenentului Silan. ,,Proiectoareleˮ, care ținuseră ,,Rinocerulˮ în invizibilitate rămaseră pe loc, inutile acum.  
 
-Îl văd! spuse Lup. Vine spre noi domnule! E la ora șase domnule! Și e la mai puțin de douăzeci de metri!  
 
-Acum să te vedem locotenente! râse scurt Leopar Gaștou trăgând de leviere. Cinci mii de cai putere vin spre tărăboanța voastră acum.! He he he! Șack, fii pe fază prietene. După ce-l ciuruim tragi cu ambele tunuri prin spărtură. Și ai grijă să nu ratezi.  
 
-Acuma îi am Leopar! răbufni și acesta foindu-se nervos pe fotoliul de luptă legat de centuri.  
 
Arc Silan pornise deja motorul vehicolului auxiliar mișcându-l și poziționându-l în direcția orei șase până când spatele acestuia unde se aflau două uși blindate masive se lipi de peretele machetă în interiorul acestuia. ,,Rinocerulˮ tocmai se apropia vertiginos și se afla la numai câțiva metri.  
 
-Ehehei! exclamă fericit Gaștou! Sunteți ai noștri prieteni!  
 
,,Rinocerulˮîși cuplase mecanismul de forță la coronament și toate coroanele dințate din conul de străpungere prinseră a se roti unele din ele în direcții opuse. Ancoramentele, care erau de fapt niște brațe hidraulice la capătul cărora se aflau un fel de gheare metalice apucară și se înfipseră în capaota mașinii din față pentru ca acesta să nu mai aibă nicio scăpare. Piesa din vârful coronamentului, cu un diametru de douăzeci de centimetri începu să pătrundă prin blindajul ușilor din spate ale auxiliarului urmat apoi de celelalte roți dințate care deja își făceau treaba pătrunzând și sfârtecând metalul capotei blindate într-un sunet asurzitor de metal șlefuit.  
 
-Ai noștri sunt! exclamă fericit Leopar Gaștou zbierând peste zgomotul asurzitor al motorului și mecanismelor, și simțind cum coronamentul pătrundea cu destulă ușurință în peretele blindat aflat în fața lor.  
 
O nouă repriză de ceață se răspândi pe locul unde se desfășura operațiunea. Silan mișca acum mașina sa blindată undeva în fața ,,Rinoceruluiˮ și făcu un mic ocol.  
 
-Poaʼ să dea și cu mama ceții! zbieră satisfăcut Șacknabull iar Gaștou râse fericit, în hohote.  
 
-Nu mai înțeleg nimic din ce-i acolo însă să sperăm că băieții fac treabă bună. Mașrif! Sună-l pentru ultima oară pe Silan! Șacknabull! strigă Baxi! Tragi la semnalul meu și numai al meu!  
 
-Am înțeles Excelență! spuse acesta. Sunt cu mâna pe leviere. Când ați dat ordin... Îi fac pulbere!  
 
-Eliberăm ancoramentele! strigă Gaștou. Spărtura a fost realizată, Buldo! Excelență... Ordonați!  
 
Arc Silan răspunse la apelul generalului!  
 
-Sunteți făcuți varză locotenente! Predă-te și vom negocia.  
 
- Atenție acum, Herr General Graff Bundes Magnus!  
 
Arc Silan aprinse două reflectoare puternice aflate pe capota din față a mașinii sale. În față se profilă silueta masivă a ,,Rinoceruluiˮ privită din lateral. Era încă ceață însă se putea vedea destul de bine scena.  
 
-Vă dau imagini, mai spuse Silan către Baxi. Le vedeți? Și distribuiți și celorlalți.  
 
Baxi privi panoul pe care apăru scena timisă de Silan și înțelese imediat situația în care se aflau. Prin cine știe ce manevră Silan ajunsese undeva în lateralul ,,Rinoceruluiˮ iar asta însemna că acesta atacase în altă direcție și totul fusese o capcană abil întinsă. În fața ,,Rinoceruluiˮ se profila însă un alt blindat, identic cu cel pe care îl știa Baxi, ca fiind al lui Silan. În fapt era o machetă dintr-un material tare, într-adevăr, însă foarte subțire și în care locotenentul plasase auxiliarul care putea fi mutat înlăuntru acestuia dintr-un loc într-altul. În timp ce Silan îi arăta imaginile, ,,Rinocerulˮ tocmai făcuse marche-arierre câțiva metri și din lateralul coronamentului diamantat ieșiră cele două tunuri la al căror post se afla Șacknabull. Aceștia neștiind ce se petrece continuau manevrele.  
 
-Excelență! ceru Leopar Gaștou. Ambele tunuri sunt gata de foc!  
 
Gaștou tocmai privea prin intermediul unei imagini preluate din fața mașinii, prin spărtura făcută de coronamentul diamantat în blindajul mașinii din față. Coronamentul încă se rotea amenințător.  
 
-Domnule Bundes Graff!, se auzi din nou vocea lui Gaștou peste zgomotul motorului termic și cel metalic al coronamentului.  
 
Baxi însă nu-i răspunse. Aflat la pupitrul mașinii sale, acesta își prinse fruntea cu una din mâini într-un gest de neputință și disperare. Într-o stare asemănătoare se afla și Buldo Portocana, fiind incapabil să mai poată spune ceva. Vedeau cu toții ceea ce vedea și Baxi Salomeo. Pantery vru să spună ceva însă Buldo Serry Portocana îl opri cu un gest al mâinii semn că totul era inutil.  
 
Silan îndreptă țeava unuia dintre tunuri către ,,Rinocerˮ în timp ce Lup mișca mașina înapoi pentru ca poziția de tragere să fie cât mai bună. La ordinul locotenentului blindatul se opri. Capătul țevii coborî așteptând puțin și apoi o nouă coloană de gaze incandescente și fum ieșiră pe gura țevii. Proiectilul lovi în șenila dreaptă a ,,Rinoceruluiˮ în partea de jos a acestuia iar lovitura fu atât de puternică încât mașina se înclină pe o parte după ce un val de pământ și pietre înghețate fu aruncat în sus. Buldo Portocana, Pantery, Baxi și Șaah Bayin priveau uluiți imaginile incredibile oferite de Silan lui Baxi Salomeo. Locotenentul se pregătea să execute cel de-al doilea foc. Priveau acum cu toții îngroziți fundul cutiei carului inferior al ,,Rinoceruluiˮ, blindată și ea într-adevăr dar care putea fi străpunsă lesne de la o așa distanță. Din interiorul carului Blindat pe operațional se auzeau vocile celor doi sargenți servoperatori care scăpaseră deoarece lovitura dată în șenilă nu îi afectase decât indirect când mașina se răsturnase pe una din părți. ,,Rinocerulˮ fusese scos din luptă așezat pe o parte și cu o șenilă distrusă în întregime. Era o pradă ușoară și sigură acum. Tăceau cu toții în afară de Gaștou și Șacknabul care se văitau strigând înlăuntru din cauza loviturilor indirecte încasate în timpul atacului.  
 
-Lup! ordonă Silan. Un superproiectil brizant te rog. Urcă-l acum în lift.  
 
-Am înțeles domnule!  
 
Capătul țevii se mișcă din nou și cu toții priveau încordați prin intermediul imaginilor preluate de la postul de luptă al locotenentului Arc Silan dar și prin dronele de supraveghere care împânziseră acum scena deznodământului. Lovitura fu devastatoare. O trombă de fum țâșni din tunul comandat de Arc Silan. Coronamentul fu spulberat în așa fel încât nimic nu mai rămăsese din roțile dințate diamantate.  
 
Referinţă Bibliografică:
Fortăreața XVII / Mihai Condur : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2800, Anul VIII, 31 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihai Condur : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Condur
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!