CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  
Autor: Mihai Condur         Ediţia nr. 2320 din 08 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Fortăreața VI- dansul cocorului
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Locotenentul Arc Silan se dezmetici primul. Andermenul își încrucișă brațele în formă de L, sub piept, și rămase nemișcat cu capul ușor aplecat în jos.  
 
-Ce mai aștepți Lup, aproape că strigă locotenentul... La posturi!  
 
Lup știa acum și din ce cauză dăduse superiorul său comanda aceea. Amenințarea nu fusese încă înlăturată.  
 
-Calculează-mi rapid unde e mașinăria care trimite unda, rosti locotenentul vizibil încordat.  
 
Răspunsul avea să întârzie preț de câteva zeci de secunde timp în care Arc Silan gândea că orice se putea întâmpla. Monitorul derula cifre pe care chiar și el, Lup căuta să le priceapă sensul mai repede. Lup înțelese că tăcerea comandantului său nu era de bun augur.  
 
-Este destul de departe domnule, spuse Lup. Cam la treizeci de kilometri de noi. E o mașinărie mică în raport cu ceea ce se spune că poate face.  
 
-E un blindat?  
 
-Da! Sigur că da. E un blindat din clasa Arctic Boreal. Abia acum îmi dau seama ce este... E un lansator spectrometral care târăște după el o remorcă. Raza e subțire în ansamblul ei... E de mică putere. Norul amplifică însă raza cu milioanele de volți captate din ionosferă și o direjează cu tunelul magnetic unde vor ei.  
 
-Lovește norul! spuse Arc Silan.  
 
-Credeți că e o măsură nimerită domnule Locotenent? veni răspunsul lui Lup.  
 
-Sus pe afet. Cocor unu, doi și trei!  
 
-Domnule! spuse Lup întorcându-și privirea către el, nu avem o astfel de rachetă în magazie...  
 
-Vei vedea că este prietene Lup, spuse locotenentul. Execută comanda și vei vedea că există așa ceva! mai spuse el.  
 
-Lup pricepu despre ce era vorba. Cocor unu, doi, și trei, erau arme artizanale.  
 
-Cocor doi și cocor trei, în ce poziție vor fi pe afet domule!  
 
-Lup prietene, spuse apăsat locotenentul, Cocor doi și Cocor trei nu există! Există doar Cocor unu, doi și trei! Doar atât. Înțelege că n-avem timp, mai spuse el.  
 
-Domnule... de pe Arctic Boreal ce pregătește o rachetă... Probabil de tip Beel Zebul...  
 
-Ce-ți spuneam Lup prietene. Fă triangulația exactă și după ce o pui pe afet lanseaz-o imediat!  
 
Lup nu mai spuse nimic.  
 
-Distruge norul! spuse locotenentul. Trimite rachete obișnuite. Trei.  
 
-Sunt în elevator domnule!  
 
-Ce crezi Lup prietene, avem șanse să-i distrugem? spuse locotenentul zâmbindu-i încruntat.  
 
-Vom afla domnule! Rachetele se vor lansa imediat! Iată! Au pornit. Nu sunt în paralel ci evoluează în linie, una după alta. În câteva minute ar trebui să ajungă la țintă...  
 
-Ce se-ntâmplă? rosti tare Arc Silan. Rachetele ocolesc ținta! Nu?  
 
-Da, au ratat. Iată imaginile dintr-o dronă care s-a poziționat deasupra lui.  
 
-Lanseaza Cocor unu, doi și trei! Măcar știm cum stăm.  
 
-Va pleca in trei secunde! Iat-o! ... E în aer.  
 
-Foarte bine, foarte bine!  
 
-Rachetă în aer domnule! Au lansat cam în același timp cu noi. E de tip Beel Zebul și pare de ultimă generație, asta după unda pe care o dezvoltă. Nu-i pot intra în cap. Sistemele de ghidare și armare ,,tac”.  
 
-Hm! zâmbi locotenentul, vei vedea de ce e în stare Cocor unu, doi și trei! Dacă n-ai văzut niciodată un duel de rachete probabil că vei vedea acum!  
 
-Se vor încrucișa in cîteva minute domnule!  
 
-Văd Lup, prietene!  
 
-Lansez contramăsurile!  
 
-Nu încă spuse locotenentul! E o rachetă Beel Zebul semiartizanală. Deși e de ultimă generație i-au umblat sub placă și au dezactivat sistemele de ghidare și armarea. Dacă au calculat bine balista și au lansat-o sub un anumit unghi și probabil că așa au făcut atunci înseamnă că au un declanșator mecanic care pleacă odată cu momentul lansării și pe care nu-l poți opri nici cu cel mai tare soft fiindcă nu-i legat la nimic electronic. Când ajunge aproape de țintă racheta se armează datorită acestui mic mecanism și nu mai ai cum s-o interceptezi prin sisteme de operare fiind prea târziu. Cunosc trucul.  
 
-Iat-o ! spuse Lup arătând o imagine luată din dronă.  
 
O siluetă neagră fără nici un însemn pe ea se deplasa cu mare viteză către ei. În partea frontală se puteau zări două protuberanțe în vârful cărora pâlpâiau alternativ două lumini roșii. Era înfricoșătoarea Beel Zebul.  
 
-Nimeni n-a mai scris nimic pe corpul rachetei! spuse zâmbind Arc Silan.  
 
-Vor trece una pe lângă alta in câteva zeci de secunde, spuse din nou Lup.  
 
-Ăia de pe Arctic Boreal ce crezi că fac?  
 
-Vor lansa contramăsurile în câteva clipe. Un senzor catapultat dintr-o dronă transmite sunete specifice unei astfel de operațiuni. vor lansa două grupe de interceptoare care vor exploda aproape de Cocor pentru a-i schimba cursul sau pentru ai distorsiona cele mai sensibile elemente de funcționare fiindcă probabil își dau seama că n-o pot lovi prea ușor...  
 
-Inteligent jucat, spuse locotenentul. Habar n-au însă ce-i aia Cocor unu, doi și trei!  
 
-Au trecut una pe lângă alta chiar acum, spuse din nou Lup vrând să pară calm. Beel Zebul ,,tace”în continuare!  
 
Locotenentul sesiză teama pe care Lup o încerca, din tremurul vocii sale.  
 
-Nu trebuie să te temi Lup! spuse el dintr-o dată ridicând tonul și privindu-l în ochi! Nu trebuie să ai nici o ezitare în situații de-astea limită și nici să transmiți teama altora din jurul tău. E esențial! Tensiunea e foarte mare, e adevărat, dar nu te teme omule! Dacă Beel Zebul lovește vom muri în maxim trei secunde! Pricepi! Nu-i mare lucru!  
 
-Da! răspunse scurt Lup. Înțeleg!  
 
Se întoarseră amândoi către monitoare iar Silan aruncă o privire către andermenul care aștepta impasibil în spatele lor. Figura lui nu trăda nici cea mai mică curiozitate. Doar aștepta.  
 
-Privește, spuse Silan arătând o dâră luminoasă. Când a trecut pe lângă Beel Zebul, Cocor unu a trimis pe ,,doiˮ care e așezată pe Cocor dar e așezată invers pentru ca încă de la plecare să se plaseze în spate. ,,Treiˮ e așezată la fel ca și Cocor unu. Beel Zebul nu se așteaptă că fie lovită din spate. Ea are după cum știi niște sisteme pulsatorii în față care fac curățenie. Și alea mătură un anumit unghi. Și vede dacă ceva pleacă sprea ea la un unghi foarte mare. Însă în spate are un unghi mort pe care nu-l vede. ,,Doiˮe în coada ei și deși reacția combustibilului dă bruiaje mari ,,doi ˮ o aude și o ține sub observație transmițând date. Ce-ți spune?  
 
-,,Doiˮ spune că probabil mai are foarte puțin și se va arma! Cunosc sunetele specifice!  
 
-Iat-o pe frumoasa noastră Beel Zebul, spuse Silan zâmbind satisfăcut. ,,Doiˮ a ajuns-o din urmă și o lovește chiar acum.  
 
-Măiculiță! exclamă Lup privind uluit. S-a pulverizat la cincisprezece kilometri de noi la o altitudine de o mie.  
 
Trecură alte câteva minute timp în care cei doi urmăreau cum contramăsurile explodau din ce în ce mai aproape de Cocor. Dintr-o dată Cocor unu își schimbă brusc direcția și contramăsurile din grupul doi care îi veneau drept în față, șase la număr, se depărtau constant una de alta descriind un hexagon care se mărea urmând să prindă pe Cocor unu ca într-o plasă. Urmau în cel mai scurt timp alte explozii.  
 
-Au interceptat Cocorul domnule!  
 
-Așteaptă! Vezi ce traiectorie are? Pare haotică, o vezi! Dansul cocorului!  
 
-Contramăsurile sunt foarte aproape! Prima explozie! A doua! Cocor are o traiectorie foarte ciudată, domnule! Va cădea!  
 
Dintr-o dată de pe Cocor unu se desprinse ,,treiˮ care căzu ca un fulger, aproape vertical. Cocor unu fu pulverizată de explozia celor șase contramăsuri din grupul doi.  
 
-S-au prins domnule! Iată cum transportorul Arctic Boreal abandonează vehiculul remorcat...  
 
Un siaj luminos căzu asupra vehicolului remorcat care se dezintegră în mii de bucăți, ridicând o sferă de foc deasupra sa.  
 
-Privește norul Lup! îi arătă locotenentul ecranul principal.  
 
Din ,,norˮ începură să cadă mici părți cu aspect metalic, rare la început iar în scurt timp din ce în ce mai dese și mai multe, arătând ca o ninsoare ciudată formată din mașinării mici. Fulgere ciudate asemeni unor scurtcircuite se puteau vedea pe suprafața norului dezvăluind în interiorul său o mașinărie incredibilă care se dezvelea precum un puzzle incomplet. Mașinăria care se ivi din nor păru dintr-o dată să dea semne de instabilitate și nesiguranță clătinându-se în aer  
 
-Mă întreb dacă n u cumva ei o distrug, însă nu prea cred. Așa ceva trebuie să coste o avere!  
 
Dronele transmiteau imagini din mai multe unghiuri care de care mai interesante și mai spectaculoase, cu norul care se dezintegra.  
 
-Va cădea, strigă Lup, însă în acea clipă o explozie puternică zgudui norul aruncând micile mașini zburătoare care înconjurau mașinăria cea mare. Mii de jerbe de foc fură aruncate pe o rază de kilometri într-un spectacol asurzitor.  
 
-Hm! zâmbi locotenentul Arc Silan. Remorca producea raza, coordona norul și sistemele din nor. Cocor e însă unul singur, Lup prietene! Credeau că Beel Zebul e imbatabilă. Acum au aflat despre Cocor unu, doi și trei că-i poate prăji lesne. Am aflat asta cu câțiva ani în urmă. Ne-au chemat într-un poligon ca să ne arate ce poate Beel Zebul. Într-una din zile au lansat o rachetă. Contramăsurile treceau de ea ca și cum nici n-ar fi existat pe cer. Una din rachetele de urmărire s-a defectat însă în aer după ce fusese deviată din fața sa și a început să evolueze ciudat fiindcă sistemele sale căzuseră însă nu de tot. Închipuiește-ți! O ,,muscă” a lovit Beel Zebul din greșeală lovind-o din spate. După asta...nu-ți spun... anchete, destituiri! Rapoarte și expertize de gen. Ștabii au cerut ca rachetei să-i fie făcute corecturile necesare pentru ca odată lansată să fie sigură sută la sută. Inginerii au venit cu ceva soluții însă generalii au tăiat din fonduri datorită scandalului iscat în urma insuccesului din timpul probelor și problema n-a fost rezolvată definitiv. În cele din urmă însă, chiar birocrația a înmormântat cazul ca fiind un incident minor... Hm! hm! hm! râse înfundat locotenentul Silan. Nu și pentru mine! M-am tot gândit la racheta defectă și la dansul cocorului și la temuta rachetă Beel Zebul... Și astfel s-a născut Cocor unu, doi și trei! Inovația a fost de fapt ,,doiˮcare e așezată invers pe un mic afet al lui Cocor. Ea pleacă astfel exact în unghiul mort al lui Beel Zebul după ce trece pe lângă ea. Dacă ar pleca descriind un amplu arc de cerc Beel Zebul ar detecta-o imediat. Și astfel o mică scăpare a inginerilor o face astfel inutilă dacă știi unde să lovești Lup prietene.  
 
-Și când ați mai folosit Cocorul domnule locotenent? întrebă Lup. În ce împrejurări?  
 
-În niciuna prietene! E prima data când o folosesc!  
 
Referinţă Bibliografică:
Fortăreața VI- dansul cocorului / Mihai Condur : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2320, Anul VII, 08 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihai Condur : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Condur
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!