CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  

RĂSOUNDERI ŞI RESPONSABILITĂŢI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RĂSPUNDERI ŞI RESPONSABILITĂŢI 
  
Omenirea trece prin mari şi grele încercări! O pandemie de gripă cu totul nespecifică aruncă în disperare popoarele şi prăbuşeşte extrem de eficient economiile. Derută financiară, pierderi pe toate bursele, industriile intră în colaps, turismul începe să devină amintire, magazinele, mai ales cele cu produse alimentare sau farmaceutice, expun rafturi goale, până şi prostituţia, cea mai rentabilă componentă economică a societăţii scârţâie din toate încheieturile, nu pentru că prestatoarele ar avea cumva reumatism, ci pentru că nici uşile TIR-urilor nu se mai deschid atât de des ca înainte. Jale! 
  
Prognozele economiştilor privind creşterea economică sună precum un prohod, un fel de linişte mormântală se aşterne peste marile oraşe, şcolile se închid, orice fel de întrunire se anulează, nu mai sunt nici meciuri, nici saloane auto, televiziunile arată doar proceduri de carantină şi internări în spitale speciale, oamenii umblă cu măşti inutile pe faţă arătând ca nişte zombi, medicii sunt echipaţi precum cei care lucrează în medii puternic radioactive şi, în general, atmosfera de apocalipsă depăşeşte scenariile profesioniştilor de la Hollywood. 
  
Preocupările guvernului, aflat în carantină de lux pe malul unui lac superb, sunt pe măsura gravităţii situaţiei. O luptă pe viaţă şi pe moarte se dă între putere şi opoziţie pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin. 
  
Poporul stă cu masca antivirus pe figură! Deştept popor! 
  
Referinţă Bibliografică:
RĂSOUNDERI ŞI RESPONSABILITĂŢI / Mihai Batog Bujeniţă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3363, Anul X, 16 martie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Mihai Batog Bujeniţă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Batog Bujeniţă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!