CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Umoristic >  

SCRISOARE DESCHISĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCRISOARE DESCHISĂ 
  
Excelenţă, 
  
Mă adresez Domniei Voastre, cu firească sfiiciune dar şi cu neţărmurită admiraţie fiindcă Domnia Voastră sunteţi singurul om din lume care, pornind de jos, din popor, aţi reuşit, în numai zece ani să ajungeţi: şef de partid parlamentar, prefect al capitalei, ministru de interne, ministru al apărării, vice-prim-ministru, prim-ministru interimar, doctor în ştiinţe militare, prorector de universitate, profesor universitar, conducător de doctorate şi general cu patru stele. 
  
Este un caz unic în istoria omenirii şi ne mândrim cu asta iar prin comparaţie atât de mediatizaţii: Napoleon, Kutuzov, Stalin, Eugeniu de Savoia ori Cian-Kai-Şi sunt nişte bieţi amărăşteni având în vedere că nu erau nici măcar doctori în ştiinţe militare. 
  
În consecinţă, având în vedere, în primul rând, interesul naţional atât de drag Dumneavoastră propun să vă fie acordate şi gradele de Mare Amiral, Generalisim precum şi cel de Mareşal. Da, ştiu că este un mic impediment legal iar Domnia Voastră, aşa cum toată lumea cunoaşte, sunteţi un ferm şi extrem de exigent apărător al legalităţii. Este vorba, când ne referim la gradul de mareşal, de condiţia participării la minimum două războaie. 
  
În context, pentru a evita orice discuţie, Vă propun să declanşaţi, prin metode care vă stau la îndemână, două războaie, simultan, pentru a se evita timpii morţi şi pentru a ne încadra perfect în maniera strălucită a eficienţei care vă caracterizează. 
  
Situaţia este favorizată de faptul că duşmanii se află deja la fruntarii, atât la est, cea ce include şi litoralul însorit al scumpei noastre patrii, dar şi la vest unde hoardele însetate de sânge românesc latră de sute de ani. Iar glorioasa noastră armie, este, aşa cum am văzut şi la ultima defilare, pregătită, bine echipată şi dotată cu armament modern, deci capabilă şi chiar dornică să intre în luptă. În consecinţă, pe timpul conflictelor, Domnia Voastră veţi inspecta fronturile folosindu-vă, eficient ca întotdeauna, de coloana oficială şi, la sfârşit, se va constata că aţi participat activ la două războaie dintre care unul cu o puternică componentă maritimă. Deci avem toate motivele şi argumentele pentru a Vă fi oferit gradul de Mare Amiral, Generalisim şi evident, cel de Mareşal. 
  
Dincolo de aceste considerente, aparent minore ca interes naţional, se află însă o puternică motivaţie socio-economică pe care o voi prezenta succint. 
  
1 În condiţiile date economia ţării îşi va accelera mersul devenit caracteristic în ultimele trei decenii iar creşterea negativă va fi atât de puternică încât la sfârşitul conflictelor nu va mai exista decât posibilitatea creşterii pozitive. Nici nu îndrăznesc să gândesc ce ar însemna asta pentru imaginea Dumneavoastră ca salvator al neamului; 
  
2 În cele câte luni cât va dura războiul se va putea constata dispariţia fenomenului de şomaj întrucât toţi şomerii se vor afla în tranşee. Va deveni disponibil astfel fondul de şomaj una din problemele actualului buget; 
  
3 Statul, folosind puterea dictonului: Totul pentru front, totul pentru victorie va putea suspenda pe timp nedefinit plata pensiilor deoarece nu cred că este corect ca în timp ce oştile noastre luptă cu fiara cotropitoare nişte bătrâni nefolositori să se îmbuibe zilnic cu parizer şi chifle. Se va regândi desigur şi destinaţia fondurilor sociale, rezolvându-se astfel o altă mare problemă a bugetului; 
  
4 Sistemul de sănătate va avea o şansă unică de a se perfecţiona în afara conceptului de malpraxis iar cadrele medicale vor lucra cât este necesar fiind hrănite cu o gamelă de arpacaş pe zi şi dotate cu o foaie de cort pentru celelalte necesităţi. Acest exerciţiu de călire morală şi fizică va diminua mult pretenţiile celor care se vor mai întoarce de pe front şi astfel societatea va mai rezolva o problemă devenită în ultimul timp cronică; 
  
5 Cam la fel se va rezolva şi problema cadrelor din sistemul de educaţie dar şi a tinerilor obezi sau dependenţi de droguri ori tratamente costisitoare asigurate de la buget. 
  
Acestea fiind doar unele din beneficiile corelate muncii şi sacrificiului Dumneavoastră, după terminarea conflictelor consider că este pe deplin meritată declanşarea operaţiunii de beatificare sau, de ce nu, aceea de sanctificare. Şi ce frumos ar suna: Sfântul Gabriel Binefăcătorul! 
  
Aşadar, Excelenţă, eu personal voi rămâne mereu alături de Dumneavoastră vă voi fi cel mai fidel colaborator şi nu am altă bucurie în viaţă decât să mă răsplătiţi cu o scurtă vizită, atunci când timpul vă va permite acest lucru. Sosirea domniei voastre cu coloana oficială va fi cel mai măreţ eveniment din viaţa mea şi a micii comunităţi în care vieţuiesc. 
  
Până atunci mă închin cu respect şi vă rămân cel mai devotat slujitor 
  
Iulius Cezar, Bălăceanca Institute, cam 32 
  
Referinţă Bibliografică:
SCRISOARE DESCHISĂ / Mihai Batog Bujeniţă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2042, Anul VI, 03 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihai Batog Bujeniţă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Batog Bujeniţă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!