CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

Răbdări îmblânzite
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
N-am avut niciodată răbdare... şi iată că-s aproape 14 ani de răbdări năbădăioase transformate-n răbdări îmblânzite... Timpul are un mare mister, dar şi o sigură caliatate... ne transformă-n oaze de linişte sufletele zbuciumate ale tinereţii. Linişte? Huh, cui îi place liniştea? Da. Liniştea e un atribut controversat (şi ca să subliniez titlul blogului, e o controversă plăpândă). Cel puţin al sufletului meu. Nu suport zgomotele, dar nici să-mi aud tristeţea din gând nu-mi place... 
  
Paradox? Poate. Dar e simplu: iubesc gălăgia veseliei, a pasiunii maxime, a învolburării nerutinoase, urăsc plictiseala, "day by day"-ul care ucide viata, oricum dinainte sortită mortii! Dar într-o lume în care ai de ales între siguranţa zilei şi schimbare, ce mai poţi face? 
  
Duci o luptă cu tine însuţi, potrivnică feldeinţei tale, rămasă-n urmă. desuetă şi aparţinând adolescenţei... şi iar te bântuie amintirile stupide, de pe vremea când erai jună şi înconjurată de... libertate şi îngrădeli părinteşti... 
  
Dacă tot ne naştem ca nişte frunze-n vânt, d ece n-am avea dreptul să-nfrunzim acolo unde ne place, să-nverzim când ne place şi să-ntomnăm mai spre iarna care nu va veni niciodată? 
  
Bag mâna-n foc că n-o să ştiu niciodată dacă am urmat drumul acela, da, da, acela pe care am mers tot timpul ţinută de mână, de mama! Cum şi-mi zicea de ziua mea, pe 8 noiembrie, gândeşte-te că mama te ţine de mână şi continuă să mergi... Da, dar m-a lăsat coloana şi ficatul are o bilă bolovănoasă, iar rinichii-s "uretaţi", iar un scaun cu rotile mi-ar prinde chiar bine, ca să nu mai simt durerea când merg! 
  
Povesteam cândva, unuia pe care-l crezusem om în adevăratul sens al cuvântului, cum mă simt eu "handicapată" moral fiindcă nu pot răzbi în această lume "hienoasă"... Părea că vrea să-mi întindă o mână de ajutor, dar nici măcar piciorul nu l-am văzut, doar silueta-i fugind spre zări... Da, a alunecat ca umbra pe zidul vieţii! 
  
Nu mai încerca să crezi în umbre, ele-s mai vii ca noi, rămân pe pământ ca nişte fantome în fotografii „de neuitat"... Bag de seamă că acum aveţi şi exemple, ceva mai sus... 
  
Vrei să-ţi găseşti liniştea? Du-te la marginea vieţii şi aruncă-te-n gol! Ai să vezi ce greu îţi vine să-ţi iei elan! 
  
Eşti dusă? Da! Unde? În pădurea cu alune... aveau casă doi pitici, vine pupăza şi spune: "vreau să stau şi eu aici"... Pu! Pu! Pu! "Vreau să stau şi eu aici!" Copilăria: o perioadă a vieţii mele care a meritat trăită... Atât! Cum spnea cineva? Moartea e o binefacere pentru copil, o durere pentru tânăr şi o binecuvântare pentru bătrân... De ce ne rămân în minte citatele, iar cei care le-au scris se duc în negura uitării? 
  
Şi m-am mai dus undeva azi... în braţele unei dorinţi, aceea de a mi se schimba viaţa... Habar n-am dacă-n bine, ştiu doar că cea de acum nu-i viaţa mea, nu e drumul meu..., e doar o cărare către o mică zare. He, de ce-mi plac versurile? De ce-mi cântă-n urechi ritmul lor cântat? De ce-mi plac cântecele şi vreau numai să ascult muzică? 
  
Gata, azi m-am "plăpânzit" de tot, e timp de o controversă (oare?) şi-n altă zi... 
  
20 noiembrie 2011 
  
Referinţă Bibliografică:
Răbdări îmblânzite / Mihaela Tălpău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1785, Anul V, 20 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihaela Tălpău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Tălpău
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!