CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Gânduri ciufulite
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Azi îmi șoșotește la ureche o poveste. E prima pe care încep s-o ascult. Nu-mi plac basmele, dar simt că - de data asta -, e vorba de ceva serios... parca despre viața mea... E un azi și e noapte. Trupul mi-e sfârtecat de boli. Cele mai multe sunt cronice și au prostul obicei să-și manifeste crizele acute. Am învățat dintr-un film că mintea e vinovată de ceea ce se întâmplă cu trupul. De fapt, încă nu am învățat, ci am luat aminte. Cred că voi experimenta și eu capacitatea omului de a trai două existențe: una spirituala, cealalta carnală. Să mă mai opun tristeții? La ce mi-ar folosi? Cui îi pasă? Nici măcar mie! Povața minunaților ani de care am avut parte se desprinde ca un jeg de pe mâinile nespălate. O curăț cu grijă pentru a nu-i anihila efectul. Apoi voi folosi săpunul fiindca-mi dau seama că sufăr de o boală incurabilă: infantilită virală! Coaja pe care a creat-o neputința se va curăța mai greu. Poate că voi folosi niscaiva diluant chiar dacă mirosul lui îmi va aminti de tine, de cel pe care l-am așteptat să-mi renască bucuria în suflet. Nopțile sunt singurele în care am încredere. Simt că dormi și uiți neliniștea de peste zi, frământările, neajunsurile, pulsul realității obositoare. Ești acolo, undeva, în inima mea și nu te pot scoate nici măcar cu diluant. Poate că doar o operație pe cord deschis m-ar ajuta... Nopțile în care eu sufăr, zâmbetul tău zgomotează încăperea cu nepăsare și seninătate. Nu poți să mă mai bagi în seamă fiindcă ești fericit, în lumea viselor pe care nu le mai ții minte. Ceasurile-mi toarnă tot felul de scorneli despre timp... De parcă nu le știu cât sunt de prefacute?! Cum le scoți bateria sau se epuizeaza, cum nu mai există timp. Dar mai existăm noi, eu, ca un secundar, tu, ca un minutar, descarnând spiritele noastre, încet, încet. Scriu și tot aștept să-mi treacă această criză... să pot dormi, să pot uita timpul, să pot visa viața. Dumnezeu ne-a dat noaptea pentru a putea trăi precum divinitățile... fără mâncare, fără apă, fără griji ( doar când visăm, nu când avem coșmaruri), fără povara trupului nostru. 
Referinţă Bibliografică:
Gânduri ciufulite / Mihaela Tălpău : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1542, Anul V, 22 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihaela Tălpău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Tălpău
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!