CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Ploaia
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ropotul ploii păcănea în geamurile închise ermetic, pe care locatarii avuseseră grijă să le-nchidă, în timp ce norii se dezlăntuiseră învrăjbiţi între ei din cine ştie ce motiv, pe care numai Dumnezeu îl ştia. Deşi era după-amiază, furtuna ascunsese în sufletul ei lumina zilei şi aveai impresia că seara îşi grăbise paşii, de parcă ar fi fost nevoită să încheie vreo socoteală cu omenirea şi natura. Fulgerele îşi întindeau sacadat şi zgomotos elasticul luminos pe masa întunecată a vremii. Ploaia era aşa de fericită de scurgerea norilor, încât se arunca pe pământ cu o poftă nesăbuită de-a îmbrăţişa cu ardoare iarba şi ţărâna, chiar dacă prima oară îşi zgâria stropii abundenţi de clădiri, copaci, bănci şi alte corpuri statice montate de mâna omului, peste tot. Aproape jumătate de oră, oamenii ascunşi în casele lor sau în alte clădiri, tresăriră de fiecare dată când fulgerul exploda, când aici, când colo, gândindu-se cât de îndepărtată sau apropiată este clipa în care tabloul viu din spatele ferestrelor se va transforma în celălalt tablou, cel cu cerul şi pământul luminat de razele soarelui. 
  
Şi totuşi, la un moment dat, nu se ştie pe unde, vântul sări peste un pârleaz nevăzut şi începu să danseze lin, cu crengile copacilor şi cu întrega zonă. Lumina fulgerelor dispăru ca prin minune şi întunecimea norilor se cutremură câteva clipe, şi când adierea vântului se înteţi, începu să se rupă şi după aceea, ploaia se transformă în stropi rari. Întunecimea norilor se risipise aproape de tot, şi din spatele ultimelor ei urme, se ridicară mândre şi victorioase, culorile curcubeului, ca o coroană regală, ce avea să îmbrăţişeze în timp, razele şi lumina soarelui. 
  
Referinţă Bibliografică:
Ploaia / Mihaela Moşneanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2716, Anul VIII, 08 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihaela Moşneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Moşneanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!