CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  
Autor: Mihaela Gligan         Ediţia nr. 2844 din 14 octombrie 2018        Toate Articolele Autorului

Despre lume şi suflet
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Copilă fiind, îmi doream să schimb lumea. Voiam o lume mai frumoasă, mai plină de bucurie, o lume în care să domnească bunătatea şi iubirea. Şi, pentru realizarea acestui ideal, inventam tot felul de planuri crezând, în naivitatea mea, că este datoria mea să schimb lumea. Dar, pe atunci, nu ştiam că doar Dumnezeu o poate schimba. 
  
Atunci credeam că voinţa mea este îndeajuns pentru a schimba o lume întreagă, neştiind că singura schimbare care poate aduce succes este schimbarea propriei persoane. 
  
Atunci nu ştiam că fiecare om poartă în suflet o lume întreagă, 
  
formată din totalitatea oamenilor pe care i-a întâlnit vreodată, începând cu părinţii până la necunoscutul de pe stradă care ţi-a adresat, cândva, o vorbă sau un zâmbet. Nu ştiam că toţi oamenii pe care îi voi întâlni, vor avea, într-o măsură mai mare sau mai mică, o influenţă asupra sufletului meu, că toţi aceşti oameni îmi vor aduce o bucurie sau o rană. 
  
Dar când am învăţat aceasta, am înţeles că singura lume pe care o pot schimba este lumea mea interioară şi am realizat că este mult mai greu decât să schimbi o lume exterioară, căci această schimbare presupune mult efort, iertare şi rugăciune. 
  
Dostoievski spunea, cândva, că ,,„a trăi înseamnă să faci din tine însuţi operă de artă” iar, pe măsură ce tu însuţi devii o operă de artă, atunci vor apărea minuni şi în lumea exterioară. 
  
Referinţă Bibliografică:
Despre lume şi suflet / Mihaela Gligan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2844, Anul VIII, 14 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihaela Gligan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Gligan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!