CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  
Autor: Mihaela Gligan         Ediţia nr. 2774 din 05 august 2018        Toate Articolele Autorului

Îngerii cu chip de om
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
V-aţi imaginat vreodată cum arată un înger? 
  
Pe vremea când eram copilă, îngerul imaginat avea statura mamei şi zâmbetul bunicii. Iar aripile, asemănătoare cu cele ale porumbeilor erau de un alb imaculat, delicate atunci când mă acoperea cu ele şi, totuşi, îndeajuns de puternice pentru ca îngerul meu să poată zbura până în ceruri. 
  
Ah, cât îi invidiam capacitatea de a zbura…mi-aş fi dorit să prind şi eu aripi şi să zbor în înaltul cerului, crezând că lumea se vede minunat de acolo, dintre nori, din Cer. Dar, pe atunci, nu ştiam că nu toţi îngerii zboară; nu ştiam că, adesea, îngerii iau chipul omului şi trăiesc printre noi. Aceştia se disting uşor, după zâmbet şi privire care, parcă, nu sunt din lumea aceasta. 
  
Un astfel de înger cu chip de om mi-a marcat copilăria. Nu avea aripile de un alb imaculat…defapt, aripile nici nu i se vedeau, căci îi erau mult prea ascunse în suflet. Se distingea doar prin zâmbet şi privire, iar acest înger cu chip de om care mi-a sădit în suflet credinţa, un înger cu părul nins şi vocea caldă, era bunica. Nu i-am văzut aripile, dar i-am văzut zâmbetul pe care, cândva, mi-l imaginam doar; nu am văzut zboruri spre înaltul Cerului, dar am văzut cu câtă demnitate răbda suferinţa; nu am auzit cântece angelice, dar am auzit poveşti despre sfinţi şi Dumnezeu. 
  
Nu am văzut un înger de o frumuseţe covârşitoare, dar am îmbrăţişat un înger cu chip de om şi părul nins. 
  
Referinţă Bibliografică:
Îngerii cu chip de om / Mihaela Gligan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2774, Anul VIII, 05 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihaela Gligan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Gligan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!