CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Mihaela Doina Dimitriu         Ediţia nr. 2627 din 11 martie 2018        Toate Articolele Autorului

Suflete pereche, vino să te descriu prozo-poetic...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Mirosea a selenar pe străduțele brașovene. O umbră roșie aștepta să îmbrățiseze inimaginabil de profund un cavaler serafic. Motoarele miorlăiau nonconformist pe șosea. Inima mea bătea din ce în ce mai tare, aidoma unui clopot atins de filele de in ale vântului. Palmele mele doreau să atingă palmele iubitului. Degetele mele doreau să îi atingă bacantic degetele. Trupul meu dorea să se piardă precum o corabie pe o mare caldă în brațele iubitului. Limba mea dorea să îi cartografieze cu frișcă aortele și cu topingul săruturilor membrele. Căutam celestul din irișii sufletului meu pereche. Era de un blue apollinic perfect. Peticele de zăpadă ne zâmbeau șăgalnic, gustând din când în când cuvintele aromate ce alergau printre noi. Recele nopții gângurea cu incisivii lui mați. Storurile întunericului se disipară încet.  
Miorlăitul șoselei se dizolvă treptat. Doar noi doi , iubirea noastră și săruturile pe un întreg cadran al nopții...Ici colo, o gheruță de lună ce se juca cu norii... Iubitul meu și surâsul lui mirific.  
Corpul meu devine deodată o clapă de pian.  
Armonia brațelor se revărsă afluxian prin universul ființei mele.  
Buzele lui se preling asemenea unui vin fin pe gâtul meu...Emoțiile sorb din porțelanul lunatic. Ne sărutăm rebel ca în timpuri primordiale.Gurițele noastre? Niște note muzicale pe portativul de lângă Unirea. Mă rătăceam în irișii-i albastri, în mișcările senzuale ale limbuțelor noastre ... Mi se părea că demiurgul a pictat cu grație cel mai special suflet pereche și a înălțat prin zmeie nocturne bilete spre fericire eternă. Săruturile iubitului meu făceau luna să își poarte condurii razelor ei cu mai multă gingășie, vrăjindu-i cu candoarea lui. Exuviile săruturilor îmi întorceau dionisiac imaginarul, fermecându-mă pătrunzător de tangibil. Îmi vedeam iubitul ca un personaj decupat dintr-un roman tolstoian. Adorația atingea cote metafizice. “ Îl ador asijderea coralilor strălucitori găsiți într-un ocean stelar”, îmi ziceam.Treceam dincolo de inima lui. Îi găseam intersecțiile lirice. Iubitul meu fascinant... Simțeam aievea esența mitului adroginic. Da, afirmam , lumina mea, sufletul meu pereche e adonisul meu iubit.  
Am urcat în cutia de tablă albă, într-un Taxi, ținându-ne sufletele descătușate romantic între degetele unite, ușor fragile , cu broderii pe margine. Degețelele lui căutau sonetele degețelelor mele. Hibernalul își așternea pragurile de vată. Cutiuța de tablă se oprește. Coborâm. Pleiade de săruturi și cântece interioare fredonate pe furiș. Ne oprim să admirăm cărărușa plușată. Ne pierdem printre pleiade...Parcă și copacii de sticlă gem orgasmatic, pozând modest în cumințenii vegetale. Scările par matrici paradisiace date cu tuș sentimental. Săruturile, pașii , limbile noastre ca niște pendule de ciocolată ,contaminează senzual betonul crud. Încăperea arde de fluturi pasionali. Lumânările de pe masă au suflete casante: când pudice, când blânde, când dezinvolte, când romantice.  
Mă rătăcesc etern în brațele iubitului. Nu mai simt aburii nocturnului, picurii de ceară ai lumânării sau notele venite din lumea tehnologicului...Simt doar inima și zâmbetul lui...Da, adorăm să ne jucâm sah roz cu timpul lăsat pe octave universale, valsând cu ochii închiși... Sufletele pereche iubesc la început mai timid, apoi mai ravisant, apoi mai wild...Totul e magic și sublim totodată. Îmi încolăcesc brațele în jurul gâtului iubitului...Îi ating trupul dulce...Simt cu mierea lăuntrică îmi decalotează ordinea senzorială. Dansul nostru e un cocktail vibrant de angelic și iubire. Lăuntrurile noastre ca niște felii de ceară se dăruiesc total. Storurile întunericului se înroșesc treptat. Globulețele din bradul păstrat pentru momente festive, contemplă pescărușii din încăpere... Seva euforiei se tolănește pe chipurile noastre...Patul își deschide aripile kinetice spre extaz...Iubitul meu și eu penetrăm nucleele selenare cu dragoste pură. Parcă doar violinele corpurilor noastre mai există si tic-tacurile noastre poetice... Totul pare un vis și totuși e un concret atât de parfumat, în care doar eterna noastră iubire solarizează perdelele umanului cu solfegii perfecte...  
E lună și soare, e marin și carstic în jur...Ce mai contează?! Formele de relief și astrologiile vegetale se osmozează eterogen. Lumina continuă a se sui pe rădăcinile noastre, cuprizându-ne butonii de la cămașă, șuvițele castanii, setea de a ne iubi. Firișoarele lichide din baie joacă ping-pong cu gresia încinsă de pixelii dorințelor. Se gândește să dezerteze pe la vecini și să reguleze tavanele antice, de parcă s-ar crede un fetus al unei simfonii beethowiene. Eu și iubitul meu netezim cu gel de duș vanilat sunetele zburate pe jos...  
  
Zăpada se așează schematic pe la fereastră , iar pisici cu botul roz ne urmăresc ca niște Sherlock "Holmeși"...Ne narează printre fulgii de nea, povești petrecute la hanurile cosmice. Bastioanele ninse își etalează prin mănuși panorama. Cetățuia Brașovului își pregătește covoarele albe de amiază. Noi umblăm ca niște exploratori adolescentini prin timpuri hibernale, tatuându-ne etern codurile iernii.  
  
Ce poate fi mai romantic, suflete pereche? Să pătrunzi prin venele unei ierni, să aplici extensii primăverii eterne, să te aventurezi prin stihuri și fizic la iubirea cea mare, să decodifici nonconformist , prin lunete venusiene, coarda geometrică a unei lumi?  
  
 
 
  
Referinţă Bibliografică:
Suflete pereche, vino să te descriu prozo-poetic... / Mihaela Doina Dimitriu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2627, Anul VIII, 11 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Mihaela Doina Dimitriu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Doina Dimitriu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!