CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Mihaela Doina Dimitriu         Ediţia nr. 2363 din 20 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

Măşti, măşti, măşti...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am ajuns a suferi de antinomii expresive, de plăsmuiri ticăloase și realități de hârtie. Am ajuns la o vârstă interioară de scoarță, de mercur. Am ajuns chiar a simți nurii căilor ferate traversate cu regularitate în pline nuclee selenare. Stau și mă întreb : Ce naiba e cu metafora - timp , ascunsă în crevasele șinelor? Stau tolănită ca o ființă creată din nonsens pe iarba dintre șine. Corpul meu îi adulmecă abstractul și concretul. Luna și-a închis în cub irișii. Moartea îmi răstoarnă pe pajiștea metalică sinele, într-un stil erotic... La trei case mai încolo, în cuibarele blocurilor, încarcerata umbră paternă... Durerea noncuvintelor bălțate îmi seduce materia. Am ajuns a descoperi dorințele nesterile din cucii somnambulici... Trenurile mă duc spre lagărele telurice. Aici, simbolurile vieții devin vietăți de laborator supuse blând experimentelor mele genetico-interogative. Intangibilul pulsează ca un ied acceptat ca mediator între noduri melancolice și lupte verticale.  
Transfigurez: frigul, solitudinea, speculațiile, viziunile lumii ...ce-și îndreaptă cu placa de păr viciile. Mă amuz. Creatorul își schimbă titlurile și lasă piesele increatului ca pretexte perfecte pentru existență. Îmi pun în rochia neagră ideile și defilez după moda platoniciană. Pietonii rup cu nerăbdare butonii semafoarelor, de parcă ar fi niște cămăși violate. Măști, măști, măști. Mame, mame, mame...Copii, Copii, Copii...Uneori doresc a seduce moartea pentru a scăpa de foamea de mască....Măști, bastioane narative, prea mult absolut...prea mult abstract...prea mult nonsens într-un butoi baladesc bacantic...  
  
Referinţă Bibliografică:
Măşti, măşti, măşti... / Mihaela Doina Dimitriu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2363, Anul VII, 20 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihaela Doina Dimitriu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Doina Dimitriu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!