CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Mihaela Doina Dimitriu         Ediţia nr. 2243 din 20 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

ȘOBOLANIADA E UN TIC SAU  O MODĂ PARȘIVĂ?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Obișnuiesc să mă opresc mereu din alergatul rutinos și să privesc lambada șobo-umanilor de pe trotuarele însiropate cu noroaie sau cu colțul ochiului să remarc psihozele colectivității maratoniste. Cred că încep să îmbătrânesc, să văd milos umanitatea, dincolo de pivnițele mentale, deschise sau izolate aidoma legăturilor de la o zgărduță populară. Mă întreb retoric și aberant câteodată dacă viața asta nu seamănă cu un mare club viticultos sau leguminos. Văd oamenii împărțiți în castre: morcoviorii triști: oamenii fără busolă/ speranță, cărora le sunt retezate visurile, oamenii-conopidă,cu idei cărnoase la purtător ce își amplifică starea de bine, prin implementarea unor gândiri asertive/ pozitive și oamenii- ciupercă, ce stau la adăpost în caz de viforniță existențială, în păturici maternale de pluș. Cam 90% conform statisticilor, sunt de origine asinească. Vă sugerez să vedeți tot ce e viu și mișcă prin fața voastră, fie ea zi, noapte, taxă, nădejde, deznădejde, prietenie, aliment, non-aliment, lichid, non-clichid, iubire, mall, pisică, contor, cablu etc ca o șobolaniadă necesară apartenenței la specia OM. Să fie toate acestea un tic sau o modă parșivă, necesare supraviețuirii? Zic șobolaniadă, căci întocmai ca mizeriile acelea gri sau negre cu coadă chinezească și oamenii pot mușca, lupta, urmări. Sunt rozătoarele perfecte ce se adaptează la tot ce e rumegabil. Pentru că e o rumegătoare pseudoperfectă omul ce se respectă ,este vital a-i înțelege mecanismul piramidal, adică cel al ieharhiilor sale, căci ierarhiile pot constitui ca niște piese de puzzle, plusuri sau minusuri, agățate de nurii perceperii sociale, afective, cognitive. Sub cupola șobolaniadei șad cumințele împerecherile secvețiale, dragostea vidă, romantismul fără schelet, adică zero, creaturile circumspecte, scepticii, capcanofilii, rebelii și sucofilii / sugaciofilii. Șobolaniada asta să fie un tic, o modă parșivă sau un scenariu repetitiv? Actanții acestei șobolaniade să fie oare mutanți ce au ADN enigmatic sau vizionari dependenți de diete filozofale?  
  
Referinţă Bibliografică:
ȘOBOLANIADA E UN TIC SAU  O MODĂ PARȘIVĂ? / Mihaela Doina Dimitriu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2243, Anul VII, 20 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Mihaela Doina Dimitriu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Doina Dimitriu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!