|
ÎMBRĂȚIȘAREA – GESTUL FĂRĂ VÂRSTĂ
Sesizându-se tendința socială spre individualism și izolare, în urmă cu 30 de ani, pe 21 ianuarie, a luat naștere ”Ziua internațională a îmbrățișărilor”. Poate că mulți dintre cei care se feresc de campaniile în care se oferă îmbrățișări gratuit nu cunosc efectele ei pozitive asupra noastră, dar acesta este un impediment pe care îl putem remedia cu ușurință.
Îmbrățișările întăresc nu numai sufletul, ci și sănătatea. Ele provoacă reacții fiziologice de natură să alunge stresul, să potolească anxietatea și depresia, să întărească sistemul imunitar și să îmbunătățească ritmul cardiac. Asta, desigur, dacă gestul este agreat și agreabil. În unele țări, îmbrățișarea a dezvoltat o adevărată cultură, care transmite întregii lumi mesajul de toleranță, compasiune și afecțiune. Se estimează că această cultură a fost îmbrățișată de peste 40 de milioane de oameni, care s-au declarat fericiți și eliberați prin practicarea frecventă a îmbrățișărilor.
Deși este privită de multe ori cu scepticism, îmbrățișarea este cea care separă de multe ori oamenii fericiți (care au făcut din ea un obicei) de cei nefericiți. Psihologii susțin că în spatele multor momente triste sau fericite din viață se ascunde dorința unei îmbrățișări. Să acordăm deci atenție îmbrățișărilor, nu numai de ziua lor internațională, să le împărțim fără rezerve celor pe care îi prețuim și să ne aducem aminte de cuvintele lui Paolo Coelho: ” O îmbrățișare călduroasă îți prelungește viața cu o zi”
Mihaela Rașcu
|
|
Referinţă Bibliografică: ÎMBRĂȚIȘAREA / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3307, Anul X, 20 ianuarie 2020.
Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate. Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.
|
| Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com. | |
|
|
RECOMANDĂRI EDITORIALE |
|
Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.
Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.
Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.
Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.
E-mail: confluente.org@gmail.com
Fondatori: George Roca și Octavian Lupu
Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
|
|
|
RETROSPECTIVA SĂPTĂMÂNALĂ DE POEZIE
VALIDARE DE PAGINĂ
|