CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

APA STRUCTURATĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este bine știut faptul că apa ocupă un loc esențial în existența oamenilor, căci de ea depindem pentru supraviețuire. Lichidele care participă la configurația celulelor organismului nostru sunt extrem de bine structurate, așa încât, pentru asimilarea apei care este consumată, aceasta trebuie să fie înainte structurată de către organism. Incapacitatea acestuia de a asimila și procesa apa pe care o consumăm este principala cauză a uscării celulelor, a îmbătrânirii. Procesul prin care organismul se străduiește să structureza apa consumată se realizează cu un anumit consum energetic, care poate fi evitat dacă apa este deja structurată înainte de consum. 
  
Orice tip de apă are o anumită poziționare a moleculelor sale, o anumită structură, care diferă de la o sursă la alta. Această structură este influențată de o mare varietate de factori, printre care: temperatura, câmpurile magnetice, presiunea și chiar oamenii. Apa este realmente ca un bio-computer cu memorie și dispozitive de retransmisie. Atunci când structura apei se schimbă, implicit are loc o modificare a compoziției chimice și microbiologice și reciproca. Diferența între o apă structurată de calitate și o apă prelucrată (care traversează țevi, filtre, etc.) se poate observa cu ochiul liber în procesul de înghețare. Spre exemplu, apa de izvor formează cristale simetrice cu șase colțuri, în timp ce apa de la robinet formează cristale asimetrice care par rupte. 
  
Constatând multiplele efecte pozitive pe care le aduce consumul constant de apă structurată în organism, de la eliminarea toxinelor, normalizarea metabolismului, îmbunătățirea circulației sângelui și până la încetinirea procesului de îmbătrânire, oamenii de știință au început să se preocupe de dezlegarea misterului din spatele acelei ape structurate perfecte cunoscute sub denumirea de ”apă vie”. Mulți au început să susțină că aceasta ar fi soluția la multiplele probleme de sănătate cu care se confruntă în prezent specia umană. 
  
Structura geometrică cristalină de hexagon perfect este similară cristalelor de cuarț folosite în ceasuri și în calculatoare, iar atunci când apa atinge această structură, ea are proprietăți și efecte medicinale de vindecare. Natura folosește o combinație de forțe pentru a stabili și sprijini acest tip de structură a apei și, tocmai de aceea, cea mai sigură sursă de apă structurată este de obicei cea a izvoarelor, dar a acelor izvoare în care nu s-a intervenit asupra structurii apei. 
  
În România există locuri cu apă structurată care pot rivaliza cu apa izvorului de la Lourdes, considerată printre cele mai tămăduitoare din lume. În Munții Bucegi și în Munții Orăștiei, apa care trece peste minereurile de argint și câmpurile magnetice se configurează singură într-o structură unică, reprezentând încă un mister pentru oamenii de știință. Munții Bucegi prezintă de altfel un fenomen considerat de savanți cel mai mare mister în domeniul apei structurate și anume existența a nu mai puțin de șapte astfel de izvoare, cu cea mai pură apă de pe planetă, în care nu există nici o bacterie. În ceea ce privește apa dacilor din Munții Orăștiei, cu toate că pentru mulți ar părea o speculație, o exagerare sau o informație greu digerabilă, poveștile păstrate din acele vremuri susțin că ea potolea nu numai setea bolnavilor vindecându-i ci și setea de cunoaștere a sarcedoților și inițiaților. 
  
Cel mai dureros aspect al acestei povești derivă din faptul că, cel puțin izvoarele din Bucegi, fac parte acum dintr-o zonă închisă, inaccesibilă nouă, sub justificarea – aparentă – exclusivității destinației, respectiv pentru cercetare. Acum ce caută NATO în povestea românească a apei structurate vă las pe voi să ghiciți. O singură întrebare se naște aici: ”Dacă reprezentanții NATO au solicitat în 2006 distribuirea apei de la Bolovani (unul dintre cele șapte izvoare din Munții Bucegi) trupelor aflate în misiune pe teritoriul țării noastre, de ce aceeași apă nu este accesibilă celor care s-au născut, au crescut și trăiesc pe acest pământ binecuvântat în care își dorm somnul de veci moșii care au vegheat asupra celui mai scump și sfânt lucru pentru ei : pământul țării lor?” 
  
Referinţă Bibliografică:
APA STRUCTURATĂ / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3006, Anul IX, 25 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!