CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

PELL AMAR – DESTIN DE PHOENIX
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ar fi fost păcat ca timpul, ignoranţa şi indiferenţa să distrugă munca de o viaţă a celui care a fost expert ONU pentru dezvoltarea centrelor de reabilitare şi primul medic din lume care a obţinut un extract pur din nămolurile terapeutice, profesorul – doctor Ştefan Ionescu – Călineşti, părintele produselor Pell Amar. Produsele sale dermato-cosmetice Pell Amar şi, mai târziu Algavit, au revoluţionat piaţa de gen din întreaga lume, aducându-i numeroase distincţii profesorului român, dintre care amintim cea de preşedinte al primului Congres de Turism şi Sănătate de la Havana, cea de membru al Societăţilor de Reumatologie şi Recuperare din America de Sud, cea de membru al Congresului Interamerican de Medicină şi Chirurgie şi cea de membru al Institutului Memorial „Hahnemann” din SUA.  
  
România este o ţară bogată în lacuri sărate cu nămoluri ale căror proprietăţi tămăduitoare au fost exploatate încă din preajma anului 1800. Studiile de specialitate axate asupra calităţilor acestei resurse naturale au marcat, un secol mai târziu, aria largă de aplicaţii medicale în care nămolurile au efecte uimitoare. Dintre toate lacurile sărate însă, lacul Balta Albă prezintă un caracter unic derivat din compoziţia nămolului sapropelic determinată de apa bogată în cloruri cu concentrații ce depășesc 6800 - 7000 mg/l, sulfați cu peste 7000 mg/l, sodiu 11000 mg/l, calciu cu 65 mg/l, potasiu cu 150 mg/l, magneziu cu 360 mg/l, brom, iod, zinc azotiți, azotați ş.a., cu un pH de peste 9,5 şi o alcalinitate de peste 16 mmol/l.. Doctorul Ştefan Ionescu-Călineşti a reuşit să obţină un extract pur din acest nămol, pe care l-a intitulat Pell Amar, folosindu-l în reţete ale unor produse dermato-cosmetice cu efecte de-a dreptul miraculoase. Extractul Pell-Amar, un principiu activ natural are o compoziţie complexă mineral organică şi enzimatică, care exercită asupra organismului uman o serie de acţiuni demonstrate ştiinţific, precum acţiuni antiinflatorii, antialgice, sedative şi decontractante, acţiuni biotrofic-stimulatoare, vasodilatatoare şi de regenerare celulară.  
  
Fracturile produse în societatea românească de-a lungul timpului, au dus aceste minunate descoperiri aproape de pragul uitării. Totuşi, n-a fost să fie ca filozofia iniţiată şi dezvoltată de profesorul Ionescu-Călineşti să dispară aşa, fără urmă. Ca o pasăre Phoenix, ea a renăscut prin eforturile unei echipe de specialişti tineri care şi-au propus să relanseze gama de produse care au la bază nămolul sapropelic de la Balta Albă. Astfel, produsele dermato-cosmetice create pe baza vechilor reţete şi îmbunătăţite utilizând esenţa celor mai de preţ daruri ale naturii, pământul, apa şi plantele medicinale, purtând marca de renume Pell Amar, au pornit din nou din România să cucerească o piaţă supra-saturată de produse create pe principii chimice, marea lor majoritate de provenienţă străină. Primul pas a fost cel impus de logica unor astfel de procese şi anume promovarea în farmacii. Cum acest sector se conduce acum după cu totul alte principii decât cele de promovare a produselor româneşti sau a celor cu beneficii reale, naturale şi demonstrate asupra sănătăţii, rezultatele nu au fost cele aşteptate, aşa încât, a fost nevoie ca politica de marketing să fie schimbată. Au fost tipărite cataloage şi s-a făcut un nou pas, de data această în sistem MLM (multi-level-marketing), un sistem în care au prins puteri reţele precum cele care poartă marca Avon sau Oriflame.  
  
Şi totuşi… produsele Pell Amar nu sunt nişte simple produse cosmetice! Ele reprezintă adevărate porţii de sănătate, utilizarea lor apropiindu-se până la fidelitate de caracteristicile unui tratament localizat. Cei care le promovează o fac din tot sufletul, încrezători în beneficiile lor reale şi, mai presus de orice, considerând că produsele româneşti merită toată susţinerea pentru a – şi ocupa locul cuvenit pe piaţa de gen cel puţin din ţara noastră.  
  
 
  
Mihaela Raşcu  
  
Referinţă Bibliografică:
PELL AMAR – DESTIN DE PHOENIX / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2107, Anul VI, 07 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!