CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

OCTAVIAN
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Octavian  
 
- De ce să nu scrii despre mine? Îs cel mai tare subiect în viaţă la ora asta din România!  
 
- Neluţa, ad’-o bere rece că nu mai pot de năduf! O plătesc eu, scri’-mă colo şa pe hârţoagele tale!  
 
- Auzi, da’ despre ce scrii mata de obicei? Culegi folclor? Scrii romane? Sau eşti cu poeziile? La mine găseşti de tăte! Ştiu să vorbesc şi ca-n carte şi ca pe tarla! Vezi, mata, eu am fost mecanic de locomotivă şi-am cutreierat ţara asta în lung şi-n lat … acum sunt la penzie da’ să nu crezi că aş sta vreodată locului.  
 
- Hai, salut, Fănele, şezi lângă mine! Te-ai săturat şi tu de muncă cum s-a săturat Udrea de Cocoş!  
 
Aşaaaa… mie-mi zice Octavian! „Mi-a lăsat tata un cal/Pământul cu el să-l ar/Eu pe toate le-am vândut/Banii-n crâşmă i-am băut/Şi acuma stau şi plâng/Nu mai am nimic să vând!” Ba, pe naiba, ăsta nu-i folclor! Io le zic, de la mine!  
 
- Neluţa, când îţi vine bărbatu’? Poate dă şi el o bere rece! Bun băiat bărbatu’ lui Neluţa şi-i merge afacerea… brici!  
 
- Îl ştii pe văru’ Săndel? Da’ pe Pomohaci? O să scrii despre mine? Am fost acolo când a fost accidentu’ feroviar ăla mare din şapteşsase sau şapte. Mulţi morţi. Cum n-ai auzit de el? Pe lângă Praid! Erai născută în anii ăia? Am avut trei neveste! Nu m-ai văzut la emisiunea „Iartă-mă?”, când mi-am cerut iertare de la un preot? Cum adică nu prea eşti cu televizoru’? Fără televizor eşti rupt de viaţă Nu te uiţi nici la „Favorit”? Nici la „Etno”? Dacă aude Salam… e călare pe mata!  
 
- Ce bei, Fănele? Votcă? Îi prea cald pentru aşa ceva! O bere rece … altceva!  
 
- De unde ziceai că vii? Am fost cătană la Târgu Mureş. Mi-am vândut cămaşa pe o sticlă de palincă. Ai văzut-o pe muierea cu harbujii de la intrarea în sat? Le trage la măsea mai ceva ca Fănel! „Aseară am fost în sat/La nevastă cu bărbat/Şi-am venit cu capu’ spart/Bine-a făcut că ţi-a dat/C-ai ştiut c-avea bărbat/Vai săracele neveste/Cum ne bagă pe ferestre/Şi ne scot pe unde pot/Pe sub streşina de pod”. Tot eu l-am făcut şi pe acesta. Ce crezi? Am şi cântece şi poezii făcute de mine! Am dat interviuri, am fost pe la televiziuni.  
 
- De ce rânjeşti, Fănele? Ai făcut tu de-astea la vremea ta?  
 
- Aşa că… de ce să nu scrii despre mine?  
 
Referinţă Bibliografică:
OCTAVIAN / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2034, Anul VI, 26 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!