CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

ALBUMUL CONCURSULUI DE CREAŢIE ARTISTICĂ PENTRU TROFEUL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Imaginaţia în lumea copilăriei nu cunoaşte limite, iar dintre modalităţile prin care ea este trezită şi ajutată să se exprime, cea mai productivă este competiţia. Copiilor nu le este greu să se exprime prin desene şi fac o treabă excelentă în lumea literelor atunci când sunt îndrumaţi şi au o motivaţie. Ideea acestui concurs de creaţie artistică pentru copii, a apărut odată cu primele premii culese de către copiii care şi-au desfăşurat activitatea creativă în cadrul Clubului « Magia Cărţilor » organizat de Fundaţia « Transilvană ALPHA », mai precis atunci când întreg podiumul Concursului naţional de creaţie artistică « Amândoi în aburul pâinii » organizat de Fundaţia « Cezara Marica » din Tg.Mureş a fost ocupat la secţiunea « Clasele ll-lV » de trei dintre aceşti minunaţi copii. Dorind să le recompensez pe fetiţe pentru munca şi talentul lor, le-am adus coroniţe cu trandafiri şi le-am organizat o mini-petrecere. Nu mi-a trecut atunci prin minte impactul pe care îl va avea acest eveniment asupra celorlalţi copii care activau la club. Dorinţa de a excela şi ei şi de a obţine premii, m-a determinat să vin cu propunerea unui concurs într-un format mai inedit, deschis tuturor categoriilor de vârstă, aşa încât şi cei mai mici să aibă şansa de a se întrece, în timp ce adulţii să îşi pot aduce contribuţia la înfrumuseţarea lumii în care copiii îşi caută modele.  
 
Iniţial, dl. Mircea-Dorin Istrate, preşedintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Mureş, a fost de părere ca acest concurs să se limiteze la o competiţie judeţeană, pornind de la considerentul că ramura locală a LSR este cea mai tânără din ţară (fiind înfiinţată la data de 08.05.2015) şi nu a apucat să prindă consistenţa necesară unui suport material corespunzător. Primind colaborarea Fundaţiei « Transilvană ALPHA », recunoscută pentru activităţile de anvergură organizate în interesul şi cu participarea copiilor, datele problemei s-au schimbat. Odată fixate principalele repere, s-a configurat regulamentul de concurs, s-a stabilit formatul afişului şi s-a pornit la mediatizarea concursului. Primul anunţ a apărut în presa locală, cotidianul « Cuvântul Liber » sprijinind ca de fiecare dată activităţile promovate de către LSR – Mureş. Au urmat promovările făcute de dl. Al.Florin Ţene – preşedintele Ligii Scriitorilor Români şi de dl.Doru Dinu Glăvan – preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti, care au deschis suita anunţurilor în revistele şi publicaţiile de specialitate din ţară dintre care amintim : « Armonii culturale », « Confluenţe literare », « Agora literară », dar şi din străinătate : « Mioriţa – USA », « Itaca – Dublin », « Revista Australiană », etc. La aceste eforturi s-au adăugat promovările prin distribuirea anunţului de către scriitori prin intermediul internetului. Prin urmare, odată cu lansarea anunţului, au început şi emoţiile pentru organizatori. Afişele au pornit să împânzească oraşul, începând cu Biblioteca Judeţeană a Copiilor şi terminând cu avizierele şcolilor. Copiii de la Clubul « Magia Cărţilor » veneau foarte încântaţi la fundaţie anunţând zonele în care a mai apărut afişul, ca şi când concursul devenise deja al lor şi se simţeau datori să îi urmărească bunul mers.  
 
Concursul, zic eu, a fost un succes, chiar dacă am fost cu toţii începători în acest domeniu. Rămâne să apreciaţi dvs. dacă am dreptate, răsfoind albumul pe care am reuşit să-l edităm la finalizarea acestui concurs, un album conţinând lista participanţilor, lista câştigătorilor şi lucrările care au fost notate de către juriu cu punctajul cel mai mare. Este un album color, cu care ne mândrim şi despre care am dorit să vă spunem tuturor, căci nu e puţin lucru într-un an de la înfiinţare ca filială a LSR să organizezi un astfel de concurs. Dorim să mulţumim tuturor participanţilor şi cadrelor didactice care au îndrumat paşii copiilor participanţi pe luminoasa cale a literelor în special şi a creaţiei artistice în general.  
 
Referinţă Bibliografică:
ALBUMUL CONCURSULUI DE CREAŢIE ARTISTICĂ PENTRU TROFEUL ARIPI DE PRIMĂVARA / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2009, Anul VI, 01 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!