CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

SUCCESUL UNUI FILM MUREŞEAN
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La data de 15 decembrie a acestui an, în California a avut loc US Hollywood International Film Festival (USHIFF), un eveniment care se laudă cu o audienţă globală şi deschiderea către filmele independente de marile şi cunoscutele case de producţie.Este bine ştiut că în industria filmului, mecanismul de a urca pe un astfel de podium este destul de elaborat, fiind determinante nu numai deciziile juriului ci şi cele ale spectatorilor, distribuitorilor şi a tuturor celor care sunt angajaţi în afacerile cinematografice. Surpriza din acest an la secţiunea „Cel mai bun film străin” a fost oferită de pelicula în exclusivitate mureşeană „Bilion Star Hotel”, un lung metraj filmat în judeţul Mureş. 
  
„Bilion Star Hotel” a pornit ca un proiect îndrăzneţ al unor inimoşi mureşeni, care şi-au dorit să aducă în faţa românilor şi a unei întregi lumi un film cu actori mureşeni, producători mureşeni şi cu cadre din locuri reprezentative pentru judeţul nostru. Filmul a adunat în jurul său 86 de actori principali şi secundari şi 68 de figuranţi, care şi-au făcut se pare treaba foarte bine în jurul celor trei actori principali Nicu Mihoc, Dan Rădulescu şi Theo Marton. Pe lângă un buget de 760.000 de lei, proiectul s-a bucurat şi de sprijinul a nu mai puţin de 70 de parteneri din diverse domenii, de la firme la instituţii, entuziasmul proiectului întinzându-se asupra tuturor celor care au conştinetizat marea comoară de valori de care dispune spaţiul mureşean. 
  
Povestea filmului aduce în prim plan trei oameni ai străzii, care se întâlnesc întâmplător în Gara Mică, unde găsesc o geantă în care speră să se afle o avere care să le schimbe vieţile. Acesta este pretextul pentru a-şi povesti fiecare modul în care au trăit până la întâlnire, deznodământul fiind acela al unei prietenii unice, de care nu au avut parte până în acel moment, geanta rămânând pur şi simplu în plan secundar. Mesajul filmului este acela de promova prietenia, familia şi apropierea dintre semeni, în contrast cu marginalizarea adusă de împlinirea materială. Povestea „a prins” la USHIFF, laurii obţinuţi de mureşeni cu acest film fiind importanţi pentru „economia culturală” a judeţului Mureş. Îi aşteptăm pe laureaţi să se întoarcă, pentru a ne delecta cu mai multe amănunte. 
  
Referinţă Bibliografică:
SUCCESUL UNUI FILM MUREŞEAN / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1812, Anul V, 17 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!