CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

IUBIRE DE TOAMNĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
IUBIRE DE TOAMNĂ 
  
Din înaltul crengii sale, mărul putea vedea prin fereastra deschisă. Ori de câte ori privirea îi cădea pe coşul de fructe care împodobea masa, părea să se înroşească mai tare. O pară blondă îi atrăsese atenţia încă din ziua în care coşul apăruse în raza lui vizuală. 
  
- Oh, i se destăinui unei viespi, cred că m-am îndrăgostit! Priveşte şi tu! E atât de blondă şi are pielea atât de lucioasă... 
  
- Pare foarte zemoasă, recunoscu viespea. 
  
- Aş face orice să ajung în coş alături de ea, gândi mărul cu voce tare. 
  
- Încă nu eşti suficient de copt ca să poţi ajunge pe o masă, îl atenţionă viespea. 
  
- Dar ce să mă fac? Nu vezi că ard de dor? 
  
- E drept că eşti cam roşu, dar nu eşti suficient de dulce. Cel puţin nici pe jumătate cât de dulce pare para ta. 
  
- Am strigat-o, dar nu mi-a răspuns! Am trimis o frunză să zboare prin fereastră cu un răvaş de dragoste, dar tot nu mi-a răspuns. Am să-l rog pe vânt să sufle până mă dă jos din pom, poate aşa voi reuşi să ajung pe masă, alături de cea care a început să-mi bântuie visele. 
  
Viespea nu putut răspunde unei astfel de înflăcărări. Privi din zborul ei strădaniile mărului disperat să ajungă lângă blonda pară şi oftă într-un bâzâit prelung când o pală de vânt îl desprinse de pe creangă şi îl rostogoli pe pământ. Căzând de la o înălţime foarte mare, mărul se bătuci şi se înnegri imediat pe partea lovită, aşa că, ajunse la coşul de gunoi înainte chiar de a mai arunca o ultimă privire spre multiubita lui. Înfuriată, viespea se aruncă să o înţepe pe trufaşa din cauza căreia mărul sfârşise atât de nedrept, chiar înainte de a se coace. 
  
Se lovi cumplit şi îşi rupse frumosul ei ac. Alunecă ameţită de-a lungul mesei, apucând să-i şoptească vântului care intrase pe fereastră: 
  
- Era o pară din plastic. 
  
Referinţă Bibliografică:
IUBIRE DE TOAMNĂ / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1765, Anul V, 31 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!