CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

Fiul meu, extraterestrul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îmi aduc aminte perfect ziua în care a venit pe lume. Salonul încins, prin ferestrele căruia soarele pătrundea în voie, gata să spintece cu razele ca nişte suliţe de foc orice particulă de materie care i s-ar fi pus în cale, aparatul care bipăia anapoda, înregistrând ritmul nefiresc al inimii pruncului pe care-l purtam în trupul meu şi tot acel du-te-vino de cadre medicale, care pregăteau sala de operaţii. N-am uitat înţepăturile repetate ale acului care încerca să-mi pătrundă prin coloana deviată de atâta stat la birou, braţele herculiene care mă fixau de pat, dar mai ales şoaptele celor doi medici care ajungeau la mine dintr-o apropiere prea îndepărtată. 
  
- Nu stă locului o clipă, spusese cel cu voce groasă, mi-e teamă să nu-l tai odată cu prima incizie. N-am mai văzut aşa ceva! 
  
“Dă Doamne să fie bine şi să se nască întreg”. Floeoşc, pleosc, după care plânsul piţigăiat, nu suficient de puternic. Trasă, împinsă, ridicată, trântită. 
  
- Haide, dă-i un pupic mamei! 
  
Cu ochii împăienjeniţi de lacrimi, primul sărut pe capul acela gelatinos şi fierbinte, sprijinit de cotul asistentei. Reanimare. Singură. Durere. Insomnie. Disconfort. Durere. 
  
- Zece şi zece, doamnă! 
  
- Îmmm? 
  
- Scorul Apgar. 
  
Deci perfect din punct de vedere al standardelor de pe Terra. Şi apoi… Ţipete, somn ziua, veghe noaptea, târşâit pe podele, refuzat să se ridice în două picioare, refuzat să vorbească, refuzat să mănânce, refuzat să … orice firesc omenesc. 
  
Târziu, am înţeles că nu e în regulă ceva cu fiul meu. Urcatul acela pe cele mai înalte mobile şi apoi în cei mai înalţi copaci, cu riscul de a-şi frânge oasele, denotă imposibilitatea de a se rupe de sferele din care a coborât? Greutatea cu care îşi însuşeşte limbajul nostru comun şi îşi exprimă sentimentele, deşi se înţelege perfect cu animalele şi păsările, trădează apartenenţa la o altă specie? Am început să-i urmăresc din ce în ce mai atent evoluţia. Atracţia faţă de calculatoare este cea care mă sperie cel mai mult. Ar fi în stare să stea lipit de ecran zile şi nopţi în şir, fără să se alimenteze şi fără să se odihnească. Oare caută o cale de a intra în legătură cu alţi extratereştrii. În momentele lui de IT, nu aude, nu vede, de parcă e hipnotizat. O fi primit de undeva vreun mesaj subliminal… 
  
Creşte în ritm normal din punct de vedere uman, aş zice, chiar dacă i-a depăşit destul de devreme în înălţime pe toţi membrii familiei. Schimbă frecvent sporturile pe care le practică, probabil nici unul nu seamănă cu cele de pe alte planete. Aş vrea să îşi schimbe într-un ritm mai alert şi hainele, fără să îi fac eu observaţie că s-au murdărit şi nu le mai poate purta. Mă priveşte, dar pare să nu mă audă, căci nu urmează nicidecum sfaturile mele. Chiar dacă a ajuns să vorbească relativ corect, cu uşoare scăpări de expresie, totuşi, am senzaţia de multe ori că nu înţelege sensul cuvintelor, pentru că se poartă ca şi cum ar fi peste posibilităţile lui să ia seama la ce îi spun. Mai nou, şi-a făcut nişte antene din păr, pe care le analizează minute în şir în faţa oglinzii, căutându-le probabil frecvenţele de comunicare. Cel puţin merge la şcoală şi pare să-i placă. Sper să nu apuc momentul în care şi şcoala îl va plictisi, ca atâtea alte activităţi educative pe care le-a abandonat pe parcurs. Trag nădejdea că există şanse să se adapteze la viaţa de pe Pământ şi să îşi facă un rost printre noi. 
  
- Maman, dacă iau bac-ul îmi iei maşină? 
  
Îi cunosc precocitatea, zău aşa! Tabletă la şase ani, telefon mobil la şapte, laptop la opt… şi tot aşa! Probabil că la douăzeci îmi va solicita o navă spaţială. Mă întreb dacă chiar trebuie să ţin pasul cu progresul aşa cum îl vede fiul meu. Dar… ce nu face o mamă pentru progenitura ei? Dacă am mai avut o fărâmă de îndoială în ceea ce-l priveşte pe fiul meu, aceasta s-a spulberat odată cu audiţia muzicii pe care el pare să o devoreze, o turbulenţă fonică acută, cu impresiuni metalice şi zvâcniri spaţiale, care poate electrocuta instant creierul uman, dar care pe el îl inspiră să mediteze şi să creeze. În ce constă creaţia lui? Aş vrea să ştiu şi eu, dar mie îmi este interzis accesul la fişierele pe care lucrează fiul meu. Or fi ceve secrete extraplanetare, deci e mai bine să nu mă bag. Am fost curioasă o singură dată, dar modul în care a reacţionat fiul meu, m-a făcut să nu îmi mai doresc să văd vreodată faţa aceea deformată de furie şi total inumană. 
  
M-am resemnat. Acum caut să acumulez cât mai multe cunoştinţe, să îmi lărgesc orizontul şi să iau legătura cu cât mai multe persoane cu experienţe similare, aşa încât să pot face faţă educaţiei pe care o necesită fiul meu, extraterestrul. 
  
Referinţă Bibliografică:
Fiul meu, extraterestrul / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1672, Anul V, 30 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!