CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Copii >  

PRIMUL ANOTIMP
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- „Copilăria este când înveţi să fii om mare”- Ştefania, 6 ani 
  
- „Copilăria este atunci când te poţi juca, atunci când poţi face orice vrei ca să te distrezi” – Antonia, 8 ani. 
  
Răsăritul vieţii, depăşind în intensitate Aurora Boreală, aduce cu sine magia curată a unei lumi pline de vise şi iluzii. Libertatea şi bogăţia de trăiri care nu însoţesc nici un alt anotimp al vieţii, sunt cele care te fac, şi în anotimpurile următoare, să îţi doreşti ca timpul să se fi oprit în loc la primul dintre ele. Atunci când poţi crede, cu tot preaplinul sufletesc, în zâne, spiriduşi, prinţi, prinţese şi triumful binelui asupra răului, nimic nu pare imposibil sau nefiresc. 
  
Tendinţa aripilor crude, este aceea de a se îndrepta către strălucirea fierbinte a soarelui, aşa încât se pot arde şi frânge foarte uşor. Fireasca nevoie de căldură şi sprijin pentru întărirea aripilor şi înălţimea zborului tânăr, nu trebuie căutată la ani-lumină depărtare, căci, dacă ele nu sunt oferite când trebuie şi de unde trebuie, inocenţa sfârşeşte în mod brusc şi dureros, prin sfâşierea acelor aripi care sunt singurele menite să te poarte în depărtări. Cucerirea înălţimilor cunoaşterii porneşte chiar din copilărie, acea secvenţă a existenţei noastre în care suntem cel mai aproape de îngeri şi de perfecţiunea ideatică a menirii noastre în teluric. Urcând treptele vieţii către amurg, conştientizezi că se pierd singurele valori care te apropie de divin şi de plinătatea sufletească: candoarea şi deschiderea deplină către tot. Nevoia acerbă de a resimţi fiorul copilăriei şi de a-ţi revizui paşii de-a lungul vieţii, alunecă uşor, precum firele de nisip dintr-o clepsidră, din fiecare amprentă pe care amintirile o construiesc la nivelul subconştientului. Cu cât amprentele copilăriei sunt mai curate şi mai puternice, cu atât nevoia de retrăi răsăritul este mai puternică. 
  
Dacă n-ar trebui să ajungem la ultimul anotimp şi dacă viaţa ar rămâne un pururi început, dacă am crede că este firesc să ne bucurăm ca în primele zile ale vieţii noastre de cele mai mărunte lucruri fără a ne deforma viziunile pe măsură ce creştem, am descoperi că fericirea nu este doar un concept şi că stă în puterile noastre să ne deschidem către tot ceea ce înseamnă spectacolul luminos al lumii. 
  
Cu fiecare secundă ce-mi istoveşte visele 
  
se-ndepărtează copilul din mine 
  
luând cu el lumina albă a dimineţilor fără apus 
  
şi-n disperare, să strig după el îmi vine! 
  
Se va întoarce într-un mod subtil, 
  
Când voi învăţa să-l chem prin glasul altui copil! 
  
Mihaela Raşcu 
  
Referinţă Bibliografică:
PRIMUL ANOTIMP / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1605, Anul V, 24 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!