CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

MOŞ CRĂCIUN S-A DEGHIZAT
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ieri, l-am văzut pe Moş Crăciun! N-o să vă vină să credeţi ce făcea! Era deghizat în domnişoară şi împărţea pliante trecătorilor! Mama mi-a povestit că, în ultimul timp, oamenii au tot felul de probleme cu banii, cu facturile şi cu locul de muncă, aşa că, cred că ştiu ce a păţit Moşul! A rămas fără locul lui de muncă de la Polul Nord şi a fost nevoit să-şi găsească alt job! Săracul, şi-a pus perucă blondă, ciorapi de femeie şi pantofi cu toc, şi, ca să facă ceva bani de mâncare, s-a apucat de împărţit reclame.  
Sora mea mai mare zice că nu există Moş Crăciun, dar eu ştiu că îi place să mă necăjească şi mai ştiu că Moşul e tare supărat de situaţia economică în care au ajuns majoritatea oamenilor.Am văzut chiar că a slăbit atât de mult că i se vedea buricul de sub haina pe care a tăiat-o, probabil ca să-şi mai facă una de schimb, pentru că, cea nouă era tare mică şi strâmtă.  
Am să o rog pe sora mea mai mare să mă ajute să scriu o scrisoare, în care să-i spun Moşului că voi vorbi şi cu alţi copii, să facem o petiţie - ştiu că aşa se numeşte - în care să cerem ca Moşul să fie primit înapoi la Polul Nord şi să se ocupe numai de jucăriile noastre de Crăciun! Este o treabă grea, pe care numai Moşul o poate face şi nu vreau să cred că postul lui s-a desfiinţat, aşa cum a fost în cazul mătuşii noastre.  
Mă gândesc la săracul Moş încă de când l-am vazut în acest an. Să nu se bucure el de fursecuri? Să nu mai râda el "Ho-ho-ho" în timp ce se bate cu mănuşile pe burtă? Să nu mai ia copiii pe genunchi să îi întrebe ce jucării îşi doresc? Nu se poate! Guvernul trebuie să ia măsuri! Aşa zice mama. Poate că mai bine trimitem petiţia la Guvern! Sora mea zice că mai trebuie să aştept până se alege un nou Guvern. Indiferent ce înseamnă asta, sper să se întâmple până la Crăciun, ca să îl salvăm pe Moşul!  
 
(După ideile lui Ştefania - 5 ani)  
 
Referinţă Bibliografică:
MOŞ CRĂCIUN S-A DEGHIZAT / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1416, Anul IV, 16 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!