CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

PROFESOARA DE ROMÂNĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Începând din acest an şcolar ne-a venit la clasă o nouă profă de română. Meserie curată! Tinerică, frumuşică şi plină de importanţă, aşa cum îi şade bine oricărei profe de română. Nu vă zic că toţi băieţii, mai puţin eu, erau pe spate încă din prima oră. Avea ciorapi cu o dungă care se ondula frumos pe piciorul ei, urcând interesant pe sub fusta mini cu imprimeuri florale. De sub bluziţa străvezie se zărea lenjeria de dantelă colorată, care te făcea să înţelegi instant de ce se nasc poeţii şi te îndemna fără echivoc la comentarii „literare”. Vă daţi seama că băieţii au lăsat în plata domnului matematica şi au devenit brusc interesaţi de ce Bacovia visa numai sicrie. Cu un surâs superior, de divă, cocoţat pe buzele intens nuanţate cu un luciu turbat, clipind din genele grele de rimel, profesoara de română ne face să-l îndrăgim nu numai pe Bacovia ci şi pe toţi antecesorii şi predecesorii săi.  

Ieri, i-am găsit contul pe Facebook. Mamă, mamă, ce poză avea la profil! Artistă, nu alta. Bluza mătăsoasă, căzută pe un umăr, lăsa să se vadă breteaua neagră, dantelată, a piesei de lenjerie de dedesubt. Jur că putea inspira orice poet! I-am cerut prietenia şi, imaginaţi-vă că mi-a dat „Accept”. Am fost foarte bucuros! Înseamnă că m-a reţinut din clasă şi că şi-a dat seama că sunt demn să fac parte din lista ei de prieteni.  

  • Cf? m-a întrebat pe chat.
  • Bn! I-am răspuns, aşa cum se cuvine pentru orice internaut şi pentru că, oricum, altceva nu-mi venea în minte pe moment, bucuros că profa conversa tocmai cu mine.

Primul lucru cu care m-am lăudat colegilor a fost acela că eu sunt prieten cu profesoara de română pe Facebook. Speram să-i las pe toţi mască. N-a fost să fie aşa, pentru că un alt coleg a venit cu bomba că el face deja ore de română în particular cu ea. Măi, să fie! Mi-a cam luat-o înainte dar, pot să fac şi eu asta, nu? O să le spun părinţilor că se apropie Bac-ul şi că am nevoie de meditaţii. Aşa de grijulii cum sunt privind viitorul meu, cu siguranţă se vor bucura dacă ideea vine de la mine şi dacă am deja şi profesoara potrivită.  

N-am mai stat pe gânduri! Imediat ce m-am întors acasă, am intrat pe net. Era acolo, privindu-mă din poza ei mortală şi trimiţându-mi imediat salutul ei:  

- Hi, cf?  

Am oftat uşurat. Eram în termeni familiari, aşa că îmi puteam permite să o întreb cât costa ora şi în ce condiţii accepta un nou client. Răspunsul a venit imediat:  

-100 pe oră dacă vii singur. În doi 70, în trei 60. Acestea sunt condiţiile mele!  

Am rămas să mă gândesc la ce voia să spună de fapt, pentru că îmi era jenă să cer lămuriri, ca nu cumva să mă creadă prost. Dacă nu îmi voi da seama până vine mama, am s-o rog pe ea să dea telefon şi să întrebe dacă meditaţiile se pot face în grupuri de doi sau trei colegi şi dacă tariful este în lei sau în euro, pentru că acestea sunt singurele mele nelămuriri în ceea ce priveşte orele în particular ale profesoarei de română.  

 

 

Referinţă Bibliografică:
PROFESOARA DE ROMÂNĂ / Mihaela Alexandra Raşcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1378, Anul IV, 09 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihaela Alexandra Raşcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Alexandra Raşcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!