CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Marius Mircea Ganea         Ediţia nr. 1924 din 07 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

TACEREA LEILOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Hai sa vorbim în metafore astăzi . Sunt vremuri complicate , în care nu mai știi cine te ascultă , cine te aude , dar , mai ales , cine te înțelege !Deci , avem o asociație transpartinica , atemporală , cu unicul scop declarat de a se pune in slujba frumosului , a binelui , de a cuvânta și pentru cei ce nu cuvântă ...să îi spunem Uniunea Seniorilor din România , pe scurt USR . Ce stim sigur e ca aceasta -mica fizic dar uriașă spiritual - lume , este și a fost condusă de lei , întotdeauna de lei , avind de-a stânga și de- a dreapta leoaice tinere . Fiind seniori , bătrâni din Sfatul Bătrânilor , Înțelepți din Consiliul Înțelepților firește că ei STIAU : And when they seek to oppres you , and when they try to destroy you , rise and rise again and again , like the Phoenix from the ashes , until the lambs have become lions , and the rule of Darkness is no more ....Au așteptat , au așteptat , din înălțimea lor leonină , ca mieii tineri să se ridice , să se transforme la rândul lor în lei , nu aveau cum să îi ajute prea mult , o simplă atingere , chiar mângâietoare a uriașei gheare ...ar fi putut să termine cariera tânărului miel , chiar înainte de a începe . Doar că mieii nu creșteau ...cine știe de ce , poate că laptele pe care îl sugeau era infectat cu e- colli , sau poate că nu mai erau destui câini în Stana care să îi apere ....pentru ca DA , leii au uitat un trist adevăr al vieții , în jurul lor , al leilor , viermuiesc șacali și hiene , hulpavi , însetați de sânge .In fata lor LEUL nu știe cum să se apere , el luptă fata in fata , colt pentru colt , gheara pentru gheara , pe când HIENELE sunt multe si lase , se adună în grupuri și te ataca când te aștepți mai puțin , la adăpostul nopții . Eu unul sunt de partea leilor , stiti ce îmi place la ei ? Ca nu dau înapoi niciodată și dacă trebuie să moară , mor în picioare !!!!! Iar HIENELE vor pieri , încet , încet , pentru ca sunt necrofage și lacome , și atunci când ajung la ananghie , încep să se mănânce între ele . Viitorul rămâne al mieilor ....acum sau cândva ! 
Referinţă Bibliografică:
TACEREA LEILOR / Marius Mircea Ganea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1924, Anul VI, 07 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marius Mircea Ganea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marius Mircea Ganea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!