CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Marturii >  
Autor: Marius Mircea Ganea         Ediţia nr. 1916 din 30 martie 2016        Toate Articolele Autorului

VENITI DE LUATI LUMINA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întunericul va învinge întotdeauna lumina ! E un adevăr trist , cu care multă lume nu va fi de acord , dar totuși un adevăr . Ganditi-va ca e diferența dintre NIMIC și CEVA , întunericul fiind nimicul , fiind lipsa , vidul ...absenta luminii , întotdeauna Universul va alege calea minimei rezistente , ori lumina înseamnă energie , creație , risipa ...pe când întunericul nu cere nimic , nu vrea nimic , e doar lipsa , pustiu fără început și sfârșit . Dacă Dumnezeu a fost înainte de toate , singur în întunericul atemporal , ca un superb mac roșu intr-un lan de grau auriu, probabil că lipsa luminii a fost resimțită de omnipotenta , divina Prezenta ....ca o irosire și atunci , ca un copil inocent , a aprins miliarde de sori , cu o privire , cu o clipire de pleoape . Creația a adus ceva , unde nu era nimic , o magnifică dezordine cosmică , acolo unde era ordine și undeva , intr-o imposibilă și de nepătruns clipa a haosului ...NOI ...viata , ceva mai mult decât nimic și ceva mai puțin decât totul...o slăbiciune a celui fără slăbiciuni , un Eden unde infimele cioburi de univers care , inevitabil , au început să crească și să se înmulțească ...și aveau nevoie , înainte de orice altceva de LUMINA , copii ai luminii , copiii neascultători ai luminii ....autodevorandu-si căminul , distrugând -se iar și iar , civilizație după civilizație ...până în cele din urmă Soarele lor , unul din miliardele de miliarde de sori o sa se stingă . Și întunericul o să învingă lumina ...pentru ca așa e firesc ....lipsa e mai naturală decât prezenta ! Până atunci , an după an , rotire după rotire în jurul Soarelui ...Dumnezeu ne trimite Lumina Sfânta , ne mai da o șansă , iar noi , cei care credem, o împărțim în lume .A fost întuneric și va fi din nou ...dar , în necuratenia și dezordinea noastră , ne bucurăm încă de LUMINA . Încă un an ! Veniți de luați Lumina !!!!!!!! 
  
Referinţă Bibliografică:
VENITI DE LUATI LUMINA / Marius Mircea Ganea : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1916, Anul VI, 30 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marius Mircea Ganea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marius Mircea Ganea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!