CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

Frumusețea universului stă în simplitate
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
,,Dumnezeu ne-a creat după chipul și asemănarea Lui’’. El a creat deja Perfecțiunea, întreaga Sa creație e perfectă. 
  
Totuși nouă nu ne ajunge. Ne modificăm fizicul după ,,modă’’, ne transformăm sufletul după cum ,,sunt timpurile azi’’. Dacă cineva ni se pare nouă că e altfel decât noi, musai să-l copiem în vestimentație, să-l imităm în gesturi, să-i ,,furăm identitatea’’, nu care cumva să fie altcineva mai apreciat, mai căutat și mai ‘’ridicat în slavi’’ decât persoana noastră. 
  
Așa în decursul mileniilor, originalul ființei pe care Dumnezeu a creat-o în perfecțiune prin simplitate, frumos și Iubire, se transformă încet, încet în hidoșenii ale infatuării, ale avariției și dorinței de epatare. 
  
Când scriu asta, mă refer la tot ce înseamnă cultură, modă, cinematografie. Nici viața oamenilor normali nu este scutită de acest circ al ‘’perfecționării ’’. Cu cât descoperi adevăratele valori ale umanității, citind mult, informandu-te în domenii cât mai vaste ale existenței, participând cât mai activ la viața culturală și socială a comunității din care faci parte, ajungi la concluzia că asazisa ‘’frumusețe a modernismului’’, acel ‘’să fii în pas cu moda’’, nu intodeauna ne ajută în evoluția spirituală, a inteligenței și a unei vieți plină de ‘’sâmburele intelepciunii’’. 
  
De aceea admirăm natura în forma ei ‘’salbatică’’, găsind în mijlocul unei păduri plină de ozon, culoare și muzică a naturii, mult mai multă energie, pozitivitate și armonie interioară decât într-o ‘’pădure de clădiri și zgârie nori’’. Oricât am fi tentați să spunem că New- York e cel mai frumos oraș din lume, uneori avem nevoie de o escapadă în Pădurea Neagră, unde Dunărea își despleteste coama vieții pentru a dărui întregii Europe imaginea a ceea ce înseamnă frumusețea naturii. 
  
Noi cei ce ne-am desprins din diverse motive de ‘’sânul patriei mamă’’, suntem mereu tentați și uneori obligați pentru a fi acceptați în noua comunitate în care am decis să ne stabilim, de a ne adapta noului, modernului în toate formele de manifestare. În viața socială, în familie, în spațiul de lucru, în cultură. Uneori în dorința noastră de integrare, uităm de puii de om care ne urmează în pribegia noastră pe pământurile așa zisei libertăți de exprimare. Nu că uităm la modul stricto senso al cuvântului, dar nu le cultivăm în continuare frumusețea simplitatii, frumusețea în care ne-au crescut părinții. 
  
Noile generații devin astfel adulți ce nu vor mai vedea frumosul într-o floare, ci doar în proiecția ei pe un smartphone cu patru camere de fotografiat înglobate, în tehnica 5 G, nu în realitatea naturală. Zilele trecute o prietenă, plecată de 20 de ani din România, îmi povestea că, merge repede acasă, pentru că vine în vizită la ea cineva cu un băiețel, să îi arate ce înseamnă o grădină, o găina, o livadă. Băiețelul are 10 ani. Dar are smartphone ultimul tip, știe cele mai noi jocuri pe computer și are cel mai ,,la modă’’ jeans. 
  
Nu vreau să credeți că sunt o persoană care nu acceptă dezvoltarea societaii, perfecționarea și realizarea tuturor condițiilor pentru o viață fericită, din contră, încerc să profit de toate ,,modernismele’’ce mi le pot permite. Mă gândesc doar cum va funcționa peste 50 de ani zicala: 
  
,,Frumusețea univesrului stă în simplitate’’ 
  
Referinţă Bibliografică:
Frumusețea universului stă în simplitate / Marioara Vișan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3034, Anul IX, 22 aprilie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Marioara Vișan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marioara Vișan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!