CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Marina Glodici         Ediţia nr. 2083 din 13 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Despre prigonirile dintre noi
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trecem prin viaţă, uneori, cu gânduri şi pasiuni pe are le credem drepte. Şi acţionăm cu multă convingere de sine, că ceea ce înfăptuim este corect şi bazat pe legile divine. Dar, ce subiectivi putem fi, atunci, când la originea tuturor lucrurile pe care le gândim sau facem, nu stă dragostea adevărată şi divină!  
 
Cei care citesc mai des Biblia, ştiu că Apostolul Pavel a fost unul dintre cei mai mari cărturari şi absolvent al celei mai înalte şcoli de pe vremea aceea, erudit şi bine văzut în societate. Însă, avea o problemă: era atât de îndoctrinat în legea mozaică încât, era în stare să facă mult rău creştinilor, aruncându-i în închisoare ori chiar participând la omorârea lor, exemplu fiind moartea martirică a lui Ştefan.  
 
Şi cartea sfântă spune că el nu înceta să prigonească pe apostolii Domnului Isus şi pe toţi cei care credeau în El. Numai că, acest lucru a mers până într-un moment. Care a fost, oare, acela? Întâlnirea cu însuşi Domnul Isus Hristos Cel Înviat.  
 
Într-o zi, pe când acest ilustru lider religios se îndrepta spre Damasc, o lumină i-a apărut în faţă şi a căzut la pământ. Atunci a auzit glasul Domnului Isus care zicea: “Saule, Saule, pentru ce mă prigoneşti?” El a întrebat: “Cine eşti, Tu, Doamne?”, iar Domnul Isus Hristos i-a răspuns: “Eu Sunt Isus pe care Îl prigoneşti”. Da! Dar Pavel nu îi ura şi îi pedepsea pe oameni? Ba da! Însă de fiecare dată când urâm pe cineva şi mai ales fără temei îl “prigonim pe Isus” din fiinţele lor. Biblia spune în 2 Timotei 3:12 că “De altfel, toţi cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniţi”.  
 
Cunosc persoane care de ani buni păstrează invidie în suflet şi acţionează din ambiţii şi ei cred că sunt cei mai buni oameni. Fac tot ce pot să ia imaginea altora, păstrându-le ranchiună şi dispreţuind pe alţii. Şi cred că aşa e bine. Şi totuşi! Nimic nu are rost fără dragoste! Poţi fi religios precum Pavel odinoară şi să nu îţi dai seama că te lupţi cu Dumnezeu. Pasiunea şi zelul fără înţelepciunea dragostei nu sunt destule pentru a face binele. De fapt, motivaţia faptei este cea care o face să fie recunoscută sau nerecunoscută de Dumnezeu. Dacă ajuţi pe cineva, dacă îi faci un bine şi gesturile tale nu sunt din dragoste, atunci tot ce faci nu are valoare în faţa lui Dumnezeu.  
 
Poate că eşti plin de ambiţii şi crezi că dacă faci rău altora din invidie şi antipatie poţi ajunge departe. Poate că şi tu prigoneşti pe alţii pentru viaţa lor curată. Chiar crezi că binele pe care tu îl aperi, făcându-i pe alţii să sufere, e voinţa divină? Întreabă-te, dacă faptele tale le-ar fi făcut şi Domnul Isus. Oare, scopul scuză mijloacele? Niciodată!  
 
Mă rog Domnului Isus să se arate acestor oameni nemiloşi, fără Dumnezeu, aşa cum s-a arătat lui Pavel, să pună El hotar răutăţilor, bădărăniilor şi actelor lipsite de bunăcredinţă. Şi spun asta şi pentru cei care se cred mici dumnezei, ignorând principiile umane. Ştiinţa fără caracter înseamnă dezastru pentru societate.  
 
Baia Mare, 13 septembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Despre prigonirile dintre noi / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2083, Anul VI, 13 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!