CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Marina Glodici         Ediţia nr. 1561 din 10 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

ISUS HRISTOS A INVIAT!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca în fiecare an, sărbătoarea zilei de Înviere a Domnului Isus, aduce cu ea emoţii, sentimente în care tristeţea morţii este învinsă de bucuria învierii, a triumfului Vieţii. Domnul Isus a Înviat cu moartea-I „pe moarte călcând”. Zdrobind capul „şarpelui celui vechi”, învingându-l pentru veşnicie, răscumpărând rasa umană de sub osânda păcatului şi a morţii. Domnul Isus este „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu Tare, Părintele Veşniciilor şi Domn al Păcii” (Isaia 9:6-7). El a adus speranţa celor care sufereau şi mântuirea celor care cred în jertfa Lui de pe Calvar.  
Moartea Sa pe cruce a pricinuit o mare mâhnire atât în cer cât şi pe pământ. Tatăl ceresc, şi-a văzut Unicul Lui Fiul, parte din Fiinţa Sa divină, Duh din Duhul Lui, batjocorit, scuipat şi condamnat la moarte de creaţia Sa. În marea Lui sensibilitate a lăsat atunci cutremur de pământ, luna s-a îmbrăcat în sânge, iar în lume s-a făcut întuneric, pentru că nici soarele nu putea privi atrocitatea. Însă, Domnul Isus a dus până la capăt lucrarea de mântuire şi S-a dat pe Sine Însuşi la moarte, pentru ca noi pământenii să ne întoarcem la Tatăl din ceruri, la Creatorul nostru şi să fim priviţi ca şi neprihăniţi şi drepţi în Ochii Lui prin plata pe care a săvârşit-o prin moartea Lui.  
„Yehova Dumnezeu Tatăl” L-a înviat a treia zi după Scripturi şi a arătat lumii întregi că El este Unicul Dumnezeu şi că El şi Fiul Său sunt Una în Duh şi lucrare şi sunt o singură fiinţă, adică Elohim „Yehova”, în a cărui nume sunt botezaţi toţi cei ce cred: „În umele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt”. Nu e greu de înţeles acest lucru. Dar necesită multă rugăciune deoarece numai revelaţia proprie prin Duhul Sfânt poate aduce convingerea şi încrederea în Dumnezeu.  
Ucenicii şi rudele Domnului Isus au trecut prin momente foarte grele după moartea Lui. Au simţit singurătate, pierdere, lipsă de speranţe şi o mare presiune socială. Tot aşa simţim şi noi până nu Îl întâlnim pe Hristos Cel Înviat. Dar când ştim că în ceruri Domnul nostru Isus Hristos e Viu în Vecii Vecilor şi va reveni să ne ia la Sine, viaţa noastră capătă un scop şi o perspectivă binecuvantată. Niciun lider religios sau vreun proroc până atunci şi nici după El nu a mai înviat din morţi. Domnul Isus a dovedit că Este Fiul Dumnezeului Celui Viu care a creat cerurile şi pământul, deci pe toţi oamenii de pe pământ, indiferent de rasă, limbă sau alt considerent şi toţi pot fi mântuiţi prin credinţa în jertfa Lui. Numai dacă vor să creadă, nu e obligatoriu. Dumnezeu nu obligă pe nimeni, ne-a lăsat dreptul de alegere. De aceea va exista şi o judecată a tuturor popoarelor în Valea lui Iosafat, şi se va desfăşura în faţa scaunului de domnie al Lui Dumnezeu Elohim, şi va fi condusă de Domnul Isus Hristos.  
Ne bucurăm în fiecare an de sărbători. Şi bine facem! Dar bine ar fi să nu uităm esenţa şi să nu ne îndepărtăm de credinţă şi de convingerile noastre, înlocuindu-le cu nişte ritualuri vechi, tradiţionale care trec pe lângă noi fără să aducă lumină, încredere şi bunăînvoire printre noi, aşa cum ar vrea Domnul Isus. Trebuie să ştim că prin jertfa Lui noi putem să-i spunem Lui Dumnezeu „Tată” şi avem dreptul de a ne ruga direct în Numele Domnului Isus fără să trebuiască să mai înfăptuim alte ritualuri străvechi, jertfind vreun animal sau alte lucruri. Suntem eliberaţi de trecut şi putem trăi cu bucuria unor fii de Dumnezeu. Important e cui ne ne predăm vieţile şi cui ne închinăm. În faţa deşertăciunilor acestei lumi care va trece şi va fi pedepsită sau în faţa Domnului Isus Hristos Înviat care are „toată puterea în ceruri şi pe pământ”?  
 
Îngenuncheat  
 
Îngenuncheat trăiesc mereu izbânda  
Ce-am câştigat odat` prin moartea Ta.  
Şi inima-i ferice-n Învierea,  
Ce numai Tu, Isuse, o poţi da.  
Trăiesc ades durerea Ta din Ghetsimani...  
Trădarea sub sărutul prefăcut.  
Dar mai colind şi case din Betanii  
Ce mă primesc cu-n cuget mai plăcut.  
Trăiesc şi clipa Învierii Tale,  
În fiecare zi din viaţa mea,  
Iubirea mă ajută-n calea urii  
Şi harul Tău mă ţine-n Casa Ta.  
Îngenuncheat, refugiat în Tine,  
Isuse mă ascund în Trupul Tău.  
Şi viaţa mi-e ascunsă tot in Tine!  
Cu Tine sunt ascuns în Dumnezeu!  
Îngenuncheat trăiesc mereu izbânda  
Ce-am câştigat odat` prin moartea Ta.  
Şi inima-i ferice-n Învierea  
Ce numai Tu, Isuse, o poţi da.  
(Marina Angela Glodici, din volumul „Lacrimi stelare” 2003)  
 
Haideţi să ne închinăm Lui cu toată fiinţa noastră! El va turna în noi din Duhul său Cel sfânt şi vom trăi mereu fiorul bucuriei Învierii Sale în fiecare zi din viaţă! „El e chipul Dumnezeului Celui nevăzut, cel dintâi născut din toată zidirea. Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile şi toate se ţin prin EL.” (Coloseni 1:15-17). Iată ce Dumnezeu tare avem! Fiţi bucuroşi căci pentru vecii vecilor ISUS HRISTOS E VIU!  
 
Cluj Napoca, 8 aprilie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
ISUS HRISTOS A INVIAT! / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1561, Anul V, 10 aprilie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!