CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Arhiva > 2021 > Iulie > Ziua 09 >  
Autor: Marin Beșcucă         Ediţia nr. 3843 din 09 iulie 2021        Toate Articolele Autorului

TABLETA DIN CUIUL HĂRȚII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Je suis...  
Am așteptat atâta vreme să simt că țara are grija mea, eu cetățeanul cel neputincios în fața statului. Am denumit STATUL TICĂLOS deoarece acest stat mi-a furat casa din 18 aprilie 2018 și nici în acest moment nu face un minim de efort să mă ajute, Cercul mișcării este atât de periculos că mă mir cum nu am luat-o razna, Prietenii nu au fost mereu. Cei care au fost au încercat dor simțământul trăirii mele, mai mult de unde? Cei mai mulți nu m-au băgat în seamă, cei cu furnituri de noblețe tratându-mă ca pe un jegos care întinde mâna. Da, recunosc cinstit, am întins mâna!, dar atunci când panta m-a depășit.  
Mulțumesc vouă, Acelora...  
Apoi, m-am străduit să înțeleg cum jocul procurorilor, augmentat de judecătorul de Curte, nu Ia Sensul mișcării de îndreptare, pe nimeni nu interesează dacă viața mea nu este cumva în pericol, Președintele și Premierul știu și ei pățania, dar fluieră-n tufiș! Nu poți fi indiferent la ce ți se întâmplă, iar familiile ticăloșilor să se bucure de frumusețile vieții și onoarea conțetățenilor și cât de creștini sunt ei.  
HOȚILOR!  
Am să vă bat cu cuvântul până ce rușinea vă va înflori la perciuni. Aveți norocul chiorului că presa e dezinteresată de aspectele cetățeanului de rând, Marin Beșcucă, fie el și poet român. Azi am avut confirmări oficiale că la Biblioteca Națională a României se petrec lucruri usturătoare și lucrări care lovesc în demnitatea bietului om.  
Că ce, dacă nu un biet om, mă simt!?  
Oameni plătiți să facă ordinea de fapt și de drept în gestiunea lucrării pe carte dau din colț în colț că editorii nu trimit cărțile potrivit legii către ei, cărți plătite de mine. Hoția merge atât de departe că referentul se simte ofensat că-l rogi să îndrepte starea de fapt. Ba mai mult, ieri convenim la telefon asupra unor evidențe și azi îmi trimite cu totul alte evidențe.  
Nu este bătaie de joc?  
Și de ridici tonul către ei țara sare tot pe tine...  
Țara!  
Grohotișurile din diverse așezăminte social culturale împut starea existențială și că ești tratat ca un căcat nu doare pe nimeni. Nu pomenesc de amuzamente aici, deoarece ar sări scântei din toate părțile. Toate sunt în ridicol. Indemnizațiile de merit sunt în sumă fixă, adaosul la pensie în procente nu mai mult de două salarii medii.  
Nu e rău, e foarte rău!  
Ban la ban trage, iar pentru o muncă în dimensiuni congruente, diferențele sunt colosale, ca nedreptate cel puțin. Toată lumea știe asta, nimeni nu îndreaptă. Și toți se iau de anumite pensii, dar iată ce se întâmplă aici, unde tu de chinui cu 1200 lei pe lună, nimic mai mult și cel ce se îmbuibă firește că te crede prost, te râde, și îți râde în față. Țara te vrea să te vadă fericit că atâta îți e pensia, nu contează cât îți ajunge.  
Bine, dragă țară, sunt fericit!  
Care președinte să îndrepte?  
Tutankamon?  
Mă simt ștrangulat de țară, o țară care nu admite că râsul nu este o îndreptare și că dreptatea nu trebuie împărțită aritmetic și mai ales în procente. Procentul este „jucăria” cu care ne-au dat la zaruri.  
Celelalte sunt din circul timpului, un circ nici măcar derizoriu, este o hazna care împute tot. Mergem pe stradă ducând în haine, în nări și în tot ce suntem această putoare și ne mai și bucurăm că ni se taie apa la vremi de caniculă.  
Doar particularizând răul îl putem cunoaște mai bine. Că râzi de proști nu este o armă, este un drapel care distruge nuanța de neam, de stat, de tradiție ducându-și în efigie sintagma MUIE!  
Doamne apără și păzește!  
____________________________________  
Marin Beșcucă, UZPR  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
TABLETA DIN CUIUL HĂRȚII / Marin Beșcucă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3843, Anul XI, 09 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Marin Beșcucă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Beșcucă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!