CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  
Autor: Marin Beșcucă         Ediţia nr. 3527 din 27 august 2020        Toate Articolele Autorului

Pentru un colț de ziar
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
La ce oră ți se stinge amurgul, TÂLHARULE?  
 
...nu m-am gândit să atăc atât de frontal.  
Am făcut multe analize la viața mea pe astfel de elemente și împrejurări, uneori reușind desființarea lor chiar. E drept nu de cele mai multe ori. Este aici un defect al condiției umane care s-a tot dezvoltat, la întrecere cu piramidele egiptene parcă. Nu bag mâna în foc să fie ceva de sorgintea ozn, dar ceva legat de necuratul se prea poate să fie. Tâlharul de azi este un efect al condițiilor de viață, probabil familia monoparentală jucând un rol determinant. Rămasă de la 9 ani fără tată, este crescută de mamă, linia fiind condiții de viață contra învățătură și cumințenie. Toate astea s-au împăcat într-u sipet, care niciodată nu a fost văzut de mamă ca o cutie a Pandorei. Sunt semne că dinspre alții (Dorina M.) se mai arunca mănușa, dar oarbă parcă, mama a continuat să bage cărbuni în locomotivă, combustia dând viteza expansiunii sociale și profesionale. Când am apărut în viața lor, iulie 1999, am căutat rezerva streinului care se așează la galerie să poată urmări toate spectacolele, dar să și pot observa cruciadele demersului unei evoluții pe care o țintisem. Boala m-a ținut relativ departe de conflicte, dar timpul nu a jucat cu mine. Am rămas pe acea vatră timp de 18 ani, din care ultimii 15 (august 2002 - iulie 2017) sub auspiciile căsătoriei. Da, la Ana (cum îmi place mie să zic, cea din Scrisoare către DUMNEZEU, una dintre cărțile mele ei închinate) am avut tabla de șah pe care mi-am trecut prin creuzet darul asupra cuvântului; în 2011 am edificat pe o palmă de pământ cumpărată în 2001 (când încă nu aveam actele oficiale pentru că divorțul de prima soție a curs mai târziu) o casă familială executată de familia tâlharului, dar neonorată conform înțelegerilor, abia în 2017 am scos o autorizație de continuare a lucrărilor, și acestea întrerupte în decembrie 2017. Din motive strict personale, am convenit să încheiem căsătoria prin divorț la notarul Cornelia Baba în iulie 2017, numai că, acolo s-au făcut presiuni la partaj să semnez că nu am pretenții materiale.  
Evident am refuzat.  
Imediat, Tâlharul pe care îl întrevedeam de acum în 3D, deschide după mai multe presiuni, o acțiune în instanță privind evacuarea mea din locuință, în condiții speciale. Firesc instanța demonstrează calitatea de COPROPRIETAR, casa fiind bun comun al soților, și respinge inclusiv la Apel evacuarea mea din imobilul, oficial de acum bun comun ca efect al căsătoriei. Era 18 de ianuarie a lui 2018. Cu toate astea am părăsit locuința pentru că nu se mai putea conviețui. Dar, stupoare, TÂLHARUL pe numele lui ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, funcționar public la PREFECTURA Bihor, dimpreună cu soțul ei ROSMENTENIOUC BOGDAN ALEXANDRU-ADRIAN o conving pe Ana, aflată într-o reală fază de depresie și deteriorare a stării de sănătate, diabetică insulino-dependentă, și deschid ușa notarului public BONCHIȘ CONSTANTIN BOGDAN unde edifică Actul Notarial cu numărul 43415/19/04/2018 prin care se realizează Intăbulare, drept de PROPRIETATE cu titlu de întreținere, dobândit prin Convenție, cota actuală 1/1,  
ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, căsătorită cu  
ROSMENTENIUC-BOGDAN ALEXANDRU-ADRIAN, ca bun comun  
Nu știm dacă TÂLHARUL a fost doar funcționarul din Prefectura Bihor, ROSMENTENIUC-BOGDAN ALINA-ANCA, sau și notarul BONCHIȘ CONSTANTIN BOGDAN, dar prin Actul Notarial 43415/19/04/2018, la Parte de SARCINI, sau Înscrieri privind dezmembrămintele dreptului de proprietate, drepturi reale de garanție și sarcini iată ce este notat:  
Întăbulare, drept de UZUFRUCT VIAGER sarcina întreținerii și drept de ipotecă legală pentru plata rentei în bani, corespunzătoare întreținerii neexecutate, conform art 2386, alin 4, Cod Civil, dobândit prin Convenție, cota actuală 1/1, BOGDAN ANA.  
Ori...  
aici e tâlhăria, noi neavând partajul efectuat conform prevederilor legale.  
E tâlhărie ori nu e tâlhărie?  
Cine răspunde?  
Tu, ce spui, Cinstite care mă citești?  
_____________________________  
Marin BEȘCUCĂ, UZPR  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Pentru un colț de ziar / Marin Beșcucă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3527, Anul X, 27 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Marin Beșcucă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Beșcucă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!