CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Dorului-dor, la ceas aniversar!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Oricine dorește, poate afla ce înseamnă dorul-dor: dorința de a vedea sau revedea pe cineva, o aspirație, sau o durere provocată de o iubire distantă... 
  
În cazul oamenilor aleși special pentru o menire/misiune deosebită în slujba semenilor, găsim scris în "Cartea cărților" ce a zis Creatorul nostru referitor la acest aspect: "Din pântecele maicii tale, te-am ales"! Fără a căuta să epatez, dar Președintele nostru Doru-Dinu-Pavel Glăvan, chiar a fost ales să fie de folos românilor ca Jurnalist în Presa scrisă, în Radio, apoi în Managementul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România! 
  
Se știe că a venit pe lume la Timișoara...cei care n-au fost "virusați" de invidie, au văzut în dânsul un Lider. Dragostea pentru Jurnalism, s-a vădit încă din anii '60, ca un Ziarist de sport ieșit din comun, în acele timpuri când știrile aveau o viteză de propagare mult mai scăzută, necesitând multiple eforturi, în timp și spațiu. Pe lângă talentul nativ, venit de Sus, prin zestrea genetică a părinților, a fost nevoie și de eforturi în plan formativ, aplicate (și) în viața practică de zi cu zi, sau în unele nopți în Redacții... 
  
Acest, sumum de calități, conjugate cu cu eforturi intelectuale, dar și fizice, uneori peste limite, au făcut din Doru-Dinu Glăvan, un Reporter, Redactor și ulterior un Reporter-Comentator de Radio apreciat în toată Țara, dar și în zonele de interferență de la hotarele ei, unde trăiesc frați de de-o limbă cu noi. Indiferent de locul de unde ne-a transmis știri, a muncit cu timp și fără timp, fără să-și privescă ceasul...neplătit, sau plătit cu sume mai mult decât modeste... 
  
Anul 1990, l-a găsit pe domnul Doru-Dinu Glăvan, Secretar de Redacție la cotidianul "Timpul"din Reșița. În toamna aceluiași an, îl regăsim la Radio România Actualități, Corespondent teritorial. Dânsul a povestit că a transmis "de toate"...da, dar erau pentru noi toți! 
  
Anul 1991, vine cu atestarea de Ziarist Profesionist și calitatea de membru al Organizației cu "acte în regulă"! 
  
În anul 1995, mai mulți reșițeni, l-au rugat, impulsionat și motivat să înființeze un Post de Radio în orașul lor și al său. A realizat Radio Reșița, dar și Fundația Caraș-Severin, care ulterior au fuzionat, iar Radio-ul a emis ajutat doar de forțele locale. 
  
La 12.06.1996, Postul de Radio Reșița, naviga în eter "cu toate pânzele sus", având la timonă un om plurivalent, Doru-Dinu Glăvan, care lucra în paralel și pentru Radio România de la București. 
  
Și tot așa, vreme de 17 ani, omul de Radio, a făcut nu doar ca Radio Reșița să rămână "în picioare", dar și să poată fi recepționat în toată lumea; a fost o premieră românească în 1998. 
  
Din 2012, domnul Doru-Dinu Glăvan, a fost ales Președinte al Organizației Ziariștilor Profesioniști, cu 421 de membri cotizanți. Cu cv-ul, dar și cu acumulările profesionale, Președintele nostru, a pus Organizația noastră pe un drum cu sens unic: doar înainte și în sus! 
  
Azi, UZPR, are peste 3.500.de membri cotizanți și Filiale nu doar în toată Țara, ci și în Europa și în alte continente. Pe masa de lucru, sau în derulare, are numeroase Proiecte pentru întărirea nu doar numeric a breslei Jurnaliștilor, ci și a coeziunii ei. Orice statistică, din orice unghi, vorbește la modul superlativ pozitiv despre Președintele nostru, Doru-Dinu Glăvan! La mulți și Binecuvântați ani, Dorului-dor, tare drag nouă tuturor! 
  
Maricela-Paraschiva Buicescu, membru UZPR, Filiala Olt. 
  
Referinţă Bibliografică:
Dorului-dor, la ceas aniversar! / Maricela Paraschiva Buicescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3821, Anul XI, 17 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Maricela Paraschiva Buicescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maricela Paraschiva Buicescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!