CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Spiritual >  

Ziua Mondială a Libertății Presei`(ZMLP`), a fost sărbătorită azi 3 mai 2021, de către Filiala Olt a UZPR, la `Centrul Județean de Cultură și Arte Olt`
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ziua Mondială a Libertății Presei"(ZMLP"), a fost sărbătorită azi L.3 Mai, 2021, de către Filiala Olt a UZPR, la "Centrul Județean de Cultură și Arte Olt", în on line, prin MEET. Ca și în 2020, din considerentele restrictive cunoscute, impuse de Pandemia COVID19, am fost nevoiți să apelăm la Internet ( mulțumim I.T.-istului de la "C.J.C.A.Olt", Gabi Neț, adus din ziua liberă de Directorul General V.V.Pintea!).  
Filiala noastră, UZPR-Olt, în Parteneriat cu "Centrul Județean de Cultură și Arte Olt" (condus de dl.Vivi-Viorel Pintea, Director General, membru UZPR-Olt), care nu doar ne-a fost o bună gazdă ca-n totdeauna, dar ne-a asigurat și asistența tehnică necesară, precum și o ambianță de spiritualitate Creștină-Românească, așa cum se cade în cea de-a doua zi a Sărbătorilor Pascale.  
Ca de obicei, au fost invitați colegii noștri conectați la Internet prin "gmail"; au intrat pe MEET, colegi care n-au plecat spre zone rustice/turistice, fără semnal de Internet...  
S-au referit pe larg la însemnătatea acestei mari sărbători a Jurnaliștilor de pe planeta Pământ:   
♤ Maricela-Paraschiva Buicescu, membru UZPR-Olt, Redactor la Revistele: "Popas Jurnalistic și Literar-artistic"(de la Slatina) & "Cozia și Oltul"(de la Călimănești), ambele Publicații apărând sub egida UZPR.  
♤ Corneliu Colpacci, membru UZPR-Olt, Președinte al Fil.Olt.LSR.  
♤ Vivi-Viorel Pintea, membru UZPR-Olt, Director General, "CJCA-Olt".  
♤ Ștefan Melinte, Coord.-adj.al Fil.Olt UZPR.(prin telefon, lipsă semnal Internet).  
♤ Elena Manda, membru UZPR-Olt, Director al Revistei "Cozia și Oltul (de la Călimănești), prin telefon, lipsă semnal Internet.  
♤ Paulian Buicescu, Coord.al Fil.Olt a UZPR.  
Fiecare coleg, a precizat că este cu gândul la toți Jurnaliștii de pe Mapamond, în general, apoi la cei din România, în mod special! Fiecare s-a referit cu strângere de inimă la Jurnaliștii din alte părți ale Globului, care suferă greutăți și privațiuni de multe feluri: cenzură, limitări de drepturi, urmăriri, agresiuni (și) fizice, arestări, maltratări sau chiar decese, unele neelucidate... Pentru colegii noștri din România, condițiile sunt confortabile, dar nu lipsite de tentații, constrângeri sau determinăti politice, amenințări sau înscenări...Ne alăturăm Conducerii Naționale a UZPR, încurajându-i spre menținerea verticalității (și) în perimetrul Deontologiei Jurnalismului!   
Noi cei de la Filiala Olt, le urăm tuturor colegilor din Țară, sănătate maximă, mult curaj într-o implicare aplicată în a afla știri chiar din zone "ermetizate" a le verifica pentru a le oferi publicului însetat de informații veridice, cu conștiința împlinită că nu i-au dezamăgit pe cititori. Încrederea acestora, nu trebuie s-o considerăm ca pe un ceva "de apucat", ci să luptăm pașnic să le-o menținem, sau chiar s-o amplificăm!  
Și noi cei din din Redacțiile de la "Popas Jurnalistic..." (în special dna.Prof.dr.Ștefania Marineanu-Director & dra.Jrn.Florina Dinu-Redactor-Șef) & "Cozia și Oltul" (în special dna.Elena Manda-Director & Constantin Geantă-Redactor-Șef), urăm tuturor Ziariștilor de pe Glob, sănătate maximă, putere de muncă, inspirație, imunitate la corupție și sinceritate!   
Tuturor din Presa Mondială, la mulți ani și la cât mai mulți cititori, radioascultători și telespectatori!  
  
Ing. Maricela-Paraschiva Buicescu, membru UZPR, Redactor la Revistele: "Popas Jurnalistic și Literar-artistic"(de la Slatina) & "Cozia și Oltul"(de la Călimănești) & "Valea Lotrului"(de la Brezoi). 
Referinţă Bibliografică:
Ziua Mondială a Libertății Presei`(ZMLP`), a fost sărbătorită azi 3 mai 2021, de către Filiala Olt a UZPR, la `Centrul Județean de Cultură și Arte Olt` / Maricela Paraschiva Buicescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3778, Anul XI, 05 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Maricela Paraschiva Buicescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maricela Paraschiva Buicescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!