CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Versuri > Spiritual >  

Ziua Mondială a Fericirii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fericirea nu este un concept lansat de om, ci de Învățătorul Desăvârșit IISUS, Care în Predica Sa Magistrală de pe Muntele Fericirii, ne-a lăsat Cele Nouă Fericiri, iar a Zecea, sub forma unui "Îndemn Divin": "Bucurați-vă...!"  
  
Desigur că de-a lungul anilor, mulți oameni și-au dorit fericirea, dar o inițiativă notabilă și memorabilă, a avut-o Jaime Illien, un Filantrop, om de Stat, Consilier Special al ONU, dar și un Activist care a avut inspirația, a inițiat mobilizarea, apoi a promovat mișcarea spirituală pentru fericire la nivel Global. În anul 2011, el a venit cu ideea de a se marca o nouă zi și în acest sens a dus muncă de lămurire pentru a conștientiza Înalți Funcționari ai ONU. Tot Illien a organizat cu mare artă, încununată cu succes, campania de a coagula eforturile celor 193 de State membre ONU, prin aprobarea Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon în susținerea stabilirii a unei zile de sărbătorire oficială pe plan mondial a fericirii.  
  
În ziua de 28 Iunie 2012, Adunarea Generală a ONU, a stabilit ca la 20 Martie, să fie marcată "Ziua Mondială a Fericirii" ("ZMF"), în aceeași zi cu "Ziua Internațională a Francofoniei" ("ZIFRC").  
  
ONU, a lansat anual o invitație către Organizații Internaționale și regionale, dar și societăți civile, precum și ONG-uri și persoane fizice, să sărbătorească "ZMF" prin activități care să miște inimile oamenilor spre o gândire pozitivă, care să-i îndemne să facă fapte bune, în beneficiul lor, al familiilor lor, dar și al semenilor.  
  
ONU a lansat această inițiativă, cu obiectivul clar de a conștientiza și încuraja Guvernele să pună prioritar pe Agenda lor de lucru, starea de bine a oamenilor, cu mare accent pe creșterea ei, apoi pe creșterea economică...  
  
Încă de acum 2 ani, a fost lansată tema: "Mai fericiți împreună"! Aceasta ne îndeamnă să căutăm și să punem accent în primul rând pe punctele care le avem în comun, iar ceea ce ne diferențiază să lăsăm în plan secundar spre aplatisare prin toleranță...  
  
Nu trebuie uitat faptul că o mare contribuție a avut "Action for Happiness", o mișcare spirituală non-profit, desfășurată la nivel planetar, care a cuprins 160 de Țări; în demersul ei, această mișcare a fost sprijinită de Organizații asemănătoare de pe întreg Globul. Sloganul lansat, a fost (și a rămas!): "Voi încerca să creez mai multă fericire pentru lumea din jurul meu"!  
  
În urma unor cercetări științifice de ani de zile și pe eșantioane umane prestabilite prin analize atente, s-au tras concluzii îmbucurătoare despre fericire:  
  
Ea are legătură cu sănătatea..."râsul este cel mai bun medicament" Se vede și pe fața unui om , că dacă e fericit, are și o stare de sănătate mai bună (psiho-somatic, adică și trupește și sufletește).  
  
În primul rând, fericirea menține sănătatea inimii, nu doar ca o pompă, ci mai ales ca un centru al existenței umane! Are rol hipotensor, benefic pentru hipertensivi și conferă echilibru ritmului cardiac, dar conduce și la o scădere a riscului de boli coronariene.  
  
Fericirea contribuie din plin la fortificarea sistemului imunitar, diminuarea stresului, dar și la favorizarea longevității, cu 7-10 ani!  
  
Cei fericiți, sunt mai feriți de răceală și mai puțin stresați, sau deloc; ei se simt mai bine și din punct de vedere bio-medical și hormonal. Convalescența celor fericiți, este mai scurtă și recuperarea se face mai repede. Entuziasmul face să scadă durerile musculare, amețelile, precum și acele "arsuri în piept"; ei luptă mai ușor cu bolile și dizabilitățile.  
  
La polul opus, starea de nefericire, favorizează bolile, suferințele, iar uneori duce la decese premature...  
  
În cadrul familiilor, condițiile pentru fericire, sunt mult mai multe, deci și sănătatea va fi mult mai bună!  
  
Dragi cititori, gândiți frumos și faceți lucruri bune pentru oamenii din jurul dumneavoastră și ajutați-i cu ce puteți, din prinosul agoniselii dumneavoastră cu bani, alimente, haine; când nu aveți asemenea resurse, măcar timp și energie, pentru o viață fericită și plină de optimism!  
  
Să ne aducem aminte titlul unei cărți: "Dăruind, vei dobândi"! Să facem așa!  
  
Creatorul a făcut toate viețuitoarele parte bărbătească și parte femeiască, la fel pe noi oamenii; nu este bine ca omul să fie singur a zis EL!. Mai mult, oamenii trebuie să trăiască în comuniune în cadrul societății; fiecare dorește să fie fericit, dar împreună, fericirea crește! Deci să sărbătorim împreună, fiecare să aducă un strop de fericire pentru semeni, sau măcar un zâmbet, zilnic, și mai ales în ziua de 20 Martie, de "Ziua Mondială a Fericirii"!  
  
 
  
Ing.Maricela-Paraschiva Buicescu, membru UZPR-Olt, Redactor la Revistele: "Popas Jurnalistic și Literar-artistic" (de la Slatina) & "Cozia și Oltul" (de la Călimănești) & "Valea Lotrului" (de la Brezoi).  
  
Referinţă Bibliografică:
Ziua Mondială a Fericirii / Maricela Paraschiva Buicescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3753, Anul XI, 10 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Maricela Paraschiva Buicescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maricela Paraschiva Buicescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!